Dominicue Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) Pentru ca nu ai piese de schimb noi nu prea ai ce sa faci decat sa lipesti totul inapoi asa cum este ( plin de resturi de adeziv ) , lucrarea va iesi urat ..........dar.....asta este Apropo ...ca tot ai desfacut dif-ul de bas , nu ai zis , ce ai gasit ????......difuzor descentrat /magnet descentrat / mizerie in intrefier / bobina desirata .....etc. Sa nu uiti sa pui si niste poze .... Editat Decembrie 17, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Andy414 Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) Las pozele sa vorbeasca. Pun link ( scuze dar din nou nu vreau da fac reclama, vreau doar sa vedeti clar ce e acolo ). Sa imi spuneti daca sa le lipesc asa sau sa comand altele noi. Timpul chiar nu e o problema. Sincer nici eu nu stiu. Singura chestie ce mi se pare ciudata e bobina. Foarte mici diferente de culoare intre unele parti. Nu cred ca se vad in poze... http://postimg.org/gallery/enwq56ag/ccecebe7/ (in link sunt toate pozele ) Editat Decembrie 17, 2015 de Andy414 Link spre comentariu
Andy414 Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Deci ? ? ? Link spre comentariu
Voltus Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Eu as incerca sa curat cat mai bine resturile de la vechiul adeziv iar abia apoi as trece le relipirea lor . Dustcap-ul mai ales trebuie curatat bine ca apoi cand il lipesti pe calota sa vina neted fara goluri ( altfel se vede urat ) . Cu putina indemanare le poti aduce pe linia de plutire . PS. De asta este bine sa folosesti prenandez la lipire : rezista bine si se dezlipeste destul de usor cu acetona sau diluant nitro , asta in ideea ca vei mai desface candva difuzorul pentru o eventuala reparatie . Link spre comentariu
Andy414 Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Nu prea am cum sa le curat mai tare ca in poze. Le rup daca continui... Link spre comentariu
niksound Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) Seara buna,din poze reeiese ca bobina nu este originala,mare atentie la suportul bobinei (parca este aluminiu) sa fie perfect rotund,poate de aceea freca la miscare.Ar fi de preferat sa schimbi suspensia.pentru curatarea resturilor de pe sasiul difului,pune diluant cu pensula ori seringa,lasa 2-4 min si apoi curata cu lama de cutter,DAR inainte de asta acopera cu scoch intrefierul sa nu intre mizerie.Nu strica inainte de montare sa aspiri bine sa iasa impuritatile daca sunt. Adezivul este OK lipeste bine si este rezistent in timp si la caldura. Editat Decembrie 17, 2015 de niksound Link spre comentariu
Dominicue Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) Deci uitandu-ma la imagini situatia nu este prea roza ....as spune ca este cam gri spre negru ....spiderul se vede clar ca are deja marginea ( buza ) care vine lipita pe sasiu franjurata destul de zdravan in consecinta trebuie inlocuit , mai departe .......rila suspensiei iar arata destul de rau si din ce am vazut a mai fost dezlipita si relipita de cel putin 2 ori la cum arata depozitele de adeziv vechi deci trebuie musai inlocuita . Bobina arata ca dreacu , este facuta ciobaneste din tabla de la o doza de bautura racoritoare sau bere plus ca suportul ( tabla ) este prea lung la partea inferioara ( partea de jos unde se termina bobina ) si exista riscul ca la atingerea Xmax a difuzorului suportul bobinei sa loveasca la partea inferioara a piesei polare a magnetului .....asa ca ai nevoie si de o bobina facuta corect exact dupa specificatiile celei originale . E pacat daca tot ai desfacut difuzorul sa pui inapoi piesele alea ( spider /rila suspensie /bobina ) care sunt VARZA . P.S. tot din poze se observa ca difuzorul a fost cam abuzat .....adezivul dintre spider si con pare cam copt la temperatura mare Editat Decembrie 17, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Andy414 Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Locul pe care se lipeste spider-ul este destul de mare... trece putin de partea franjurata. Rila a mai fost desfacuta o singura data de cand folosesc eu boxele, nush de cate ori a mai fost desfacuta pana atunci, dar de coapta nu e coapta si nu se sfarama de loc. As refolosi-o, dar la cat adeziv e pe ea imi e ca daca mai pun un strat tine conul prea sus ))). Bobina aia cred ca e acolo de dinainte sa ma nasc eu )) si nu cred ca e prea lunga. Am testat la 10hz cand ajung cu volumul pe la 13-14 atunci hurie ( adica se aude cum ating baza sau isi depasesc distanta normala de deplasare) si amandoua difuzoarele incep sa huruie simultan exact la acelasi volum. Din cate vad eu ala e aluminiu... ( e ceva metalic, dar mai solid ca o doza de bere )) ). Link spre comentariu
Dominicue Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 (editat) Bobina originala avea suportul din tabla de cupru . Rila suspensiei nu o vei putea lipi ( cu resturile alea de adeziv pe ea ) corect pe conul difuzorului din cauza ca conul are o canelura la periferia lui unde ar trebui lipita suspensia . Sincer nu merita sa te chinui sa faci din RAHAT bici si sa mai pretentia sa si POCNEASCA . Desigur tu vei face ce doresti indiferent de ce-ti spunem noi pe aici ...........pana la urma sunt difuzoarele tale . Pana urma o sa te convingi si tu singur .....ca mai bine foloseai piese de schimb noi . Editat Decembrie 17, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Parca era vorba de difuzoare Tonsil, nu? Exista kituri de reparatie special pentru difuzoarele astea, daca tot au fost desfacute ar trebui facuta operatiunea pana la capat ca sa se minimizeze riscul problemelor viitoare. 1 Link spre comentariu
Andy414 Postat Decembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Eu nu vreau sa fac difuzorul ca nou. Vreau doar sa nu mai frece, sa sune bine ca celelalt. Nu mai vreau sa bag bani in Unitre pentru ca stiu ca nu mai sunt boxele acestui secol. Fiecare difuzor aproape are o hiba si daca as vrea sa fac boxele ca noi ar trebui sa le schimb pe toate. Ori pe toate ori nici unul. Vreau doar sa ascult muzica in sufragerie ca pentru bubiala strang bani de PA-uri... Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 (editat) Pune conul pe pozitie si vezi daca mai freaca bobina...faci mai multe incercari de centrare la rece (fara adezivul de lipit). Daca merge treaba, lipesti prima data spiderul, verifici din nou daca atinge (inainte sa se usuce adezivul, daca e nevoie corectezi pozitia). Dupa aia il lasi un pic, sa se intareasca adezivul si lipesti si suspensia...la fel verifici sa nu atinga (cat timp inca este adezivul moale/lucrabil)...eventual corectezi usor pozitia. Te intereseaza sa ai boxe functionale, nu de show room...daca vrei perfectiune, trebuie sa scoti 100 e (sau mai mult) pentru restaurare ca la carte. Editat Decembrie 18, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Andy414 Postat Decembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Sa pun ceva hartie in mijloc intre bobina si magnet ? Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 (editat) Eu n-am pus...depinde si ce toleranta ai intre bobina si interfier. Daca ar fi toate noi, ar merge pusa hartie...insa in situatia asta as merge pe varianta centrarii cat timp este adezivul moale.(2-3 minute) Editat Decembrie 18, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Voltus Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Poti sa pui bucati distantiere de plastic taiate dintr-o "sticla" de bere PET . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum