Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC cablaje

Myhayxx

Postări Recomandate

Am reusit in weekwnd-ul acesta sa confectionez si cadrul din fier insa discutand cu un coleg de pe forum mi-am dat seama ca am cateva puncte slabe insa m-am grabit cadrul e gata si arata asa cum il vedeti, incerc sa aduc cateva modificari de imbunatatire sa vad ce reusesc daca nu o sa modific proiectului initial. Mai am cateva probleme cu prelucrarea capetelor suruburilor deoarece firma de la care le-am luat si-a cam batut joc de mine, nu au respectat cotele nici la lungimea prelucrarii cerute de mine si nici diametrul nu l-au respectat. 2 suruburi joaca destul de tare in camasa rulmentului iar unul nu intra nici presat, batut etc. ce sa mai zic de rugozitate zici ca sunt facute la pila iar debitarile la lungime le-au facut cu bomfaierul fara sa exagerez a trebuit sa le iau gradul cu pila :nerv . La fel cuplajele elastice le-am cerut 6.3/8. in partea unde au fost aduse la cota de 8 se vad urmele ca au fost fixate in menghina iar cand au dat gaura n-au mai scos bolturile de strangere si le-au distrus.

Cam asa arata pentru inceput jucaria:post-183704-0-35499000-1456767231_thumb.jpgpost-183704-0-49612500-1456767238_thumb.jpgpost-183704-0-60004700-1456767342_thumb.jpgpost-183704-0-57748000-1456767446_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Myhayxx

14

• florianmro

2

• mars01

2

• Drakulya

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator csl

Stai calm nici eu nu mai comand de la ei... su eu am avut probleme mari cu ei...Trimis piese gresite, ca sa schimbe trebuia trimis toate piesele inapoi nu numai alea, bare taiate cu flexul si arse la capete si nici macar la dimensiune, etc...

Aceasta este firma :http://www.tekro.ro/index.php?route=common/home comanda.jpgCe pot sa zic ca i-am sunat au zis sa le trimit produsul inapoi sa-l verifice si imi dau suruburile la lungimea ceruta de mine fara a fi prelucrate

Link spre comentariu

Si axele de ghidaj pe care le-am comandat au fost taiate cu flexul si arse.Dimensiunea specificata de mine era de 500 mm si le-am primit la 520 mm dar n-am mai comentat nimic. Vad ca la ei este un obicei.post-183704-0-30319800-1456852994_thumb.jpgpost-183704-0-48855400-1456853002_thumb.jpg se poate observa diferenta de rugozitate intre cele doua marcaje. In realitate e mult mai rau: intre cele doua marcaje exista o mare diferenta de diametru dar din poza nu iti dai seama de aspectul acestapost-183704-0-03267500-1456853008_thumb.jpg

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu
Vizitator AC DC_176072

SC Tekro CNC tech SRL

Cum de ajungeti pe mana astora? Au niste servicii de iti vine sa-i omori.

Foarte multi se plang de felul in care prelucreaza comenzile. Sunt de evitat. Au cativa angajati care fac de toate . De aia policalificati,cioca-boca.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Poate cineva sa ma ajute cu alegerea tipului de aliaj de aluminiu pentru placile ce au ca scop de distantare intre sina de ghidaj si placa de baza? Este vorba de cele cu rosu din imagine. As avea de ales intre urmatoarele tipuri de aliaj: 5754, 5083, 2017, 6082, 7075.

post-183704-0-62421100-1459362771_thumb.png

Link spre comentariu

Asta era problema. Nu stiam ce material e la un pret accesibil si e potrivit la ce am mevoie. Deja am comandat si pretul e destul de mare. Asta e. Multumesc de raspuns.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare! Intre timp am mai lucrat cate ceva pe la CNC-ul meu si am reusit sa-l finalizez. Cateva poze din timpul constructiei:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

post-183704-0-98055400-1467551068_thumb.jpg

post-183704-0-08703700-1467551075_thumb.jpg

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu

2 lucruri o sa-ti dea batai de cap , electronica care e slaba (trebuie imbunatatita ,exista un subiect pe aceasta tema )si acele bare pe axa lunga nesustinute pe toata lungimea lor ,cu timpul ,schimba-le tot cu sine cu patine ,,ai sa poti aborda in felul asta si prelucrari i materiale neferoase, ,altfel masina e ok , spor la treaba in continuare

Link spre comentariu

Intr-adevar electronica e slabuta. O sa pun driver pe fiecare motor in parte (unul il am, imi mai trebuie 2) sau ma gandeam sa comand motoarele cu arduino si cu drivere separate pe fiecare motor. A incercat cineva? Ar fi varianta cea mai ieftina. Initial sinele de ghidaj pe axa lunga trebuia sa fie la fel cu celelalte axe dar era foarte scump transportul din America doar acolo am gasit tipul de sine pentru care am deja patinele. Oricum eu sunt multumit de cum a iesit mai ales ca e primul pe care l-am realizat si precizia e destul de buna. am facut cateva teste pe un PCB.

Link spre comentariu

Cand te gandesti la arduino cu drivere separate, daca te gandesti la DRV8825, cu siguranta se descurca mai bine decat TB6560 dar par cam mari motoarele tale pentru el. Undeva pana in 1.5A ar merge ok, dupa aia ai nevoie de racire activa si cam incep sa pocneasca.

Poti sa pastrezi si rulmenti liniari pe bara rotunda dar modelul cu deschidere ca sa poti sa adaugi sustinere la bara cel putin una pe mijloc. Barele rotunde sunt foarte flexibile, merge la pcb dar risti sa nu se pastreze adancimea aceeasi pe toata lungimea modelului de frezat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări