lucione_cip Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Va salut. Detin o plita de inductie de 3,5kw careia i sa ars procesorul (da in scurt pe tensiunea de 5v) si ziceam sa o repar sau sa o modific pentru a incinge metale.. intrebarea mea este daca pot folosi ceva gen 555, sg3525/4, tl, ir, etc, pentru semnalul PWM (prin R25) si cum trebuie sa arate si ce frecventa, schema plitei: Link spre comentariu
lucione_cip Postat Noiembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Nimeni nimic... Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 30, 2015 Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 greu de spus! :)nu ai cum măsura pwm-ul, pentru că e mort mcu, nu prea ai ce face decât să generezi un semnal pwm variabil, şi să urmăreşti efectele...eşti sigur că aia e toată schema?... nu mai e altă foaie? cât priveşte mcu-ul, chiar dacă-l găseşti, nu ai softul din el... şi cam bănuiesc ce mcu e: chinezii produc câteva tipuri de microcontrollere OTP, "concepţie proprie", pe care le cam folosesc din ce în ce mai des în aparatura electrocasnică produsă de ei... ca de pildă ht48r06a... Link spre comentariu
lucione_cip Postat Decembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Asta este toata schema, verificat pe placa.. Ma gandesc ca stie cineva ce fel de semnal trebuie aplicat.. Ideea este ca nu gasesc nici o schema de inductie cu alt fel de driver, cam toate pe MCU. Gasisem acum cativa ani un site de "induction heaters" si era destul de explicat, omul se apucase de la ceva micut, pana a facut ceva de cativa kw dar nu mai dau de site, avea cateva pagini si stiu da dadeam in partea de jos "next page / page five" ceva de genu.. avea chiar si ceva filmulete.. inclusiv cu osciloscopul . Link spre comentariu
lucione_cip Postat Decembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Am mai gasit un site interesant, schema asemantoare, si din ce zice tipul semnalul PWM ar fi pentru reglarea puterii si ar putea fi inlocuit cu un potentiometru...sau am inteles eu gresit. Zilele urmatoare o sa ma apuc practic de ia sa vad ce imi iese.. incerc cu potentiometru la +5v si o sa incerc si cu un 555, asta daca nu mai "descopar" ceva intre timp.. Link : http://openschemes.com/2010/12/09/circuit-analysis-of-the-1-8kw-induction-hotplate/ Link spre comentariu
iop95 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 In primul rand trebuie aplicat 5V in punctul H pt. deblocare driver. Se reduce tensiunea de alimentare (autotraf) sau se inseriaza un bec 230V/100W inainte de puntea redresoare. Se poate incerca cu un semnal PWM 40-45% si se creste frecventa de la 25-30kHz urmarind curentul (tensiunea de la pinul I-AD) sau becul inseriat. Cel mai probabil modificarea puterii se facea prin modificarea frecventei si nu a factorului de umplere. Dupa determinarea frecventei de operare va trebui introdus un circuit care citeste I-AD si modifica frecventa semnal PWM pt a mentine I-AD maxim. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Decembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Nu imi dau seama la ce va referiti cu punctul H, probabil punctul K la mine in schema, prin R31, nu acesta este pentru deblocare driver ? Link spre comentariu
iop95 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Da, scuze, K; am retinut gresit.... Link spre comentariu
danzel67 Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 @ lucione_cip : ati reusit, pana la urma sa controlati driverul ? Am si eu o plita asemanatoare ca schema si care s-a defectat. Oricum nu functiona prea grozav; facea saltul de la 500 W la 1400 si trebuia sa stai cu mana pe butoane ca sa nu arzi ceva ... asa ca ar fi chiar grozav un reglaj mai fin al puterii debitate, cu ajutorul unui potentiometru. Multumesc ! Link spre comentariu
lucione_cip Postat Aprilie 19, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Nu am rezolvat nimic, am dat-o deoparte pentru alte prioritati, o sa revin la ia cand o sa am mai mult timp... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum