oprea_m Postat Noiembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Va multumesc pentru ajutor. Stima, Link spre comentariu
valioval Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Salut Am cumparat recent un Temp 3 rusesc un superb televizor cu tuburi dar nu reusesc sa i fac sa apara imaginea nici macar o licarire cat de mica are sunet tot ,tensiunea anodica este ... precum si cea catodica filamentul se aprinde tot ...Tubul nu pare fisurat nu face scantei inauntru nimic ...ce poate sa aiba cand il opresc nu apare nimic am urmarit si pe intuneric nu se aprinde deloc stiti despre ce ar putea fi vorba?Este un tub cu gatul foarte lung si balonul din fata cam spre rotund are cineva asa ceva ? Sau idie ce are acesta de nu lumineaza deloc ? Link spre comentariu
validae Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Pe grile sunt tensiunile corespunzătoare ? Există totuși posibilitatea să fi pierdut vidul, nu e nevoie de fisuri prea vizibile pentru asta.. Link spre comentariu
valioval Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Da sunt tensiunile asa cred si eu ca a pierdut vidulÎmi trebuie un tub ...de la Rubin se potriveste ? Link spre comentariu
vio2007 Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Nu se potriveste,difera unghiul de deflexie,cel de la Rubin de 70 grade,iar la Temp are 110 grade. cinescop Rubin: http://www.radioman-portal.ru/sprav/kineskop/1/?page=43lk3b cinescop Temp: http://www.radioman-portal.ru/sprav/kineskop/1/?page=47lk2b Editat Mai 9, 2016 de vio2007 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Daca pierdea vidul nu se mai aprindea filamentul. Inalta tensiune exista , tensiunea de accelerare pe G2, exista ? Nu s-a spus nimic de acestea. Link spre comentariu
adydep Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Eu știu(poate greșesc)că aceste tuburi cinescop,aveau pe coadă o anexă care se numea "capcana de ioni".Respectivul dispozitiv dacă nu era reglat corespunzător,pe ecranul cinescopului apărea "pata ionică",care distrugea tot luminoforul. Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Daca pierdea vidul nu se mai aprindea filamentul. Inalta tensiune exista , tensiunea de accelerare pe G2, exista ? Nu s-a spus nimic de acestea. Ce are vidul cu filamentul ? Se aprindea filamentul și dacă era ceva aer în tub, dar se ardea destul de rapid din cauza oxidării,ar fi ieșit și ceva fum alb din filament. Despre tensiunile pe grile a confirmat în postarea #19 că există.... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Ce are vidul cu filamentul ? Se aprindea filamentul și dacă era ceva aer în tub, dar se ardea destul de rapid din cauza oxidării,ar fi ieșit și ceva fum alb din filament. Despre tensiunile pe grile a confirmat în postarea #19 că există.... Fum alb din filament Eu stiu ca filamentul se intrerupe pur si simplu si in 20 de ani nu am vazut sa iasa fum alb din filament cind se intrerupe si daca face fisura in tub atunci face flama albastra in gitu tubului si nu iese fum alb din filament Este greu cu depanarea asta este sigur eu vam pupat dulce Editat Mai 10, 2016 de Harhas Florin Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Asa stiam si eu. Odata luat aer tubul nu se mai aprinde filamentul in veci. Sa nu mai vorbim de descarcarile care apar in gatul tubului. Am avut cateva tuburi fisurate la viata mea si toate se comportau la fel. Daa...inalta tensiune o are? Editat Mai 10, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 La 800 grade C cat are un filament de TK eu pot paria ca sta inrosit si 2 saptamani pana sa se arda in aer...dar ma rog, poate ultima generatie de TK s-au fabricat cu filament din fier mort in loc de wolfram...cat despre fumul alb, e valabil pentru becurile de iluminat, acolo se formeaza hidroxidul de wolfram(asta e fumul alb), dar acestea au temperatura de 2700 grade, deci e normal sa se arda instant un bec gazat. Link spre comentariu
valioval Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Da inalta tensiune o avea si cea anodica si catodica posibil sa fie cum a spus colegul sa fi pierdut din vid la ce m-am documentat sunt slabe constructiv aceste tuburi si cam toate au patit la fel .Multumesc mult. Am scapat de acel temp 3 la m vandut asa ,,acum am unul temp 6 vad ca si acesta este un televizor frumos pe tuburi care tot problema este ca nu are imagine doar sunet sper sa l rezolv este mai nou credeti ca se poate sa l modific sa i pun un tub de alb negru pe lampi sau integrate are gatul scurt mai normal ....? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 De unde sunteti ca am un asemenea tv + un traf linii nou pentru el, ambele disponibile? Link spre comentariu
Vizitator cet Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 La 28.11.2015 la 10:38, oprea_m a spus: Va salut, Recent am dezasamblat un TV Temp6M si printre piesele recuperate se afla si trafo. intrare. Va rog, daca aveti, sa postati Dv. schema electrica de principiu. Ma gandesc ca aceea ma va ajuta sa ii dau mai repede de cap transformatorului. Numai bine, Shema electr temp 6 Link spre comentariu
Vizitator cet Postat Martie 19, 2018 Partajează Postat Martie 19, 2018 La 06.05.2016 la 23:04, valioval a spus: Salut Am cumparat recent un Temp 3 rusesc un superb televizor cu tuburi dar nu reusesc sa i fac sa apara imaginea nici macar o licarire cat de mica are sunet tot ,tensiunea anodica este ... precum si cea catodica filamentul se aprinde tot ...Tubul nu pare fisurat nu face scantei inauntru nimic ...ce poate sa aiba cand il opresc nu apare nimic am urmarit si pe intuneric nu se aprinde deloc stiti despre ce ar putea fi vorba?Este un tub cu gatul foarte lung si balonul din fata cam spre rotund are cineva asa ceva ? Sau idie ce are acesta de nu lumineaza deloc ? Verifica tensiunile pe oscilator linii plus etaj final linii (6p36c,6d14p,[EL500] si 3t18p Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum