Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temp 6M

Postări Recomandate

Va salut,

Recent am dezasamblat un TV Temp6M si printre piesele recuperate se afla si trafo. intrare. Va rog, daca aveti, sa postati Dv. schema electrica de principiu. Ma gandesc ca aceea ma va ajuta sa ii dau mai repede de cap transformatorului.

Numai bine,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• oprea_m

7

• vio2007

5

• miron1947

3

• valioval

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Primarul are selectorul de tensiune cu maxim 237V, dar mai există o înfăşurare de 17V nefolosită şi care se poate înseria ca să meargă bietul trafo mai rece în gol. E subbobinat.

..............

Zgomotul e specific, jugurile alea nu-şi fac treaba corect, iar trafo nu e turnat în lac sau răşină. Dacă a fost lovit, s-au dezlipit miezurile.

Editat de zal
Link spre comentariu

Haideti sa vedem ceva: pe eticheta scrie urmatoarele:

++ 1-2-3 si 1'-2'-3' : in dreptul lor scrie: 110, 127, 220 si 237Volti iar curentul: 2,2; 1,9; 1,1si 1,05A.

++ 5'-6' : 120V la 0,6A

++ 6'a : sunt trase doua bare orizontale

++ 7'-8' : 6,45V si 0,6A

++ 9'-10' : 6,45V la 4,5A (infasurare in paralel cu 9-10)

++ 4' si 4 : sunt doar ecranele

++ 5-6 : 120V la 0,6A

++ 7-8 : 19V (amperaj nespecificat, posibil neglijabil) ma gandesc ca aceasta infasurare este pentru o negativare...

++ 11-12 : 6,45V la 1,6A

Acuma: am gasit inseriate capetele 5' cu 5, am masurat rezistenta in cc cu ohmetrul si a rezultat in jur de 13Ohm. Pa aceasta infasurare am alimentat-o de la retea. Am masurat cateva tensiuni joase (6,3v, 19v) si le-am aflat bine pe fiecare.

Inainte de a alimenta in acest fel, am inseriat capetele 3 cu 1' daca nu ma insel si a rezultat o rezistenta de vreo 7,2Ohm. Pe aceste doua bobine inseriate am aplicat la inceput ca al retelei si a rezultat un zgomot anormal, precum si o incalzire rapida anormala (am tinut sub tensiune trafo. timp de maxim 2 sec.

Dupa ce am inteles asta, am alimentat prin 6'si 6 si am masurat tensiunile  de la capetele 1-3 si 1'-3' si pentru fiecare jumatate, am gasit o tensiune de 115-120V maxim. deci traducerea este gresita si aproape am ars bobinele de inalta tensiune anodica.

Sa ma ''linistesc'' acuma ar trebui sa masor si curentii din secundare.

A avut dreptate cine a zis ca atunci cand nu cunosti bine un traf. sa il alimentezi printr-un autotransformator variabil.

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Schema atasata de Dv. spune ca eu nu am dreptate in ceea ce priveste tensiunile si numerotarea terminalelor. Eu spun ca am dreptate. Televizorul se chema: Temp Modeli 06M-47, daca asta ar ajuta cu ceva. Am zis, trebuiesc masurati curentii in secundar, doar sa-mi fac o idee.

............................

Pur si simplu nu lucreaza bine, alimentat asa cum spune schema de mai sus. Eu l-am alimentat pecand era inca in TV si a mers fara probleme. Eu trebuie ca am dreptate.....

Editat de oprea_m
Link spre comentariu

Este si in fisierul Djvu din linkul pus de mine.

Corect,aceeasi pagina din aceeasi carte,in care este prezentat Temp 6M si 7M.

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări