Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema redresor sudura

cipi

Postări Recomandate

Va multumesc pentru raspunsuri ! Toate discutiile (consider) ca sunt constructive.

Pe partea de filtraj am ceva condensatoare scoase tot din aparat de sudura si voi incerca sa fac o baterie. Intai caut sa rezolv problema programarii microcontrollerului (aveam placa pick kit ..pe undeva) si dupa trec la partea de forta. Voi mai interveni pe masura ce progresez.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut! Craciun Fericit tuturor colegilor,

Partea de filtru LC am rezolvat-o. Pentru redresor am montat 2 tiristoare T198 N600 si doua diode TU 38 - cu radiatoarele aferente. Problema este ca nu mai gasesc programatorul pentru PIC-uri si nici partea de soft nu o mai am (MPLab parca, asta o pot reinstala din nou) - pentru a incarca HEX-ul, asa incat as dori a va intreb daca as putea sa fac comanda tiristoarelor cu Arduino [uno sau (Mega -desi nu cred ca a e cazul)] ? Daca imi puteti sugera o schema si eventual codul? sau un site, legatura pentru ca eu am sapat putin si nu prea am gasit ce trebuie.

:cadou Cu stima,

Link spre comentariu

Va salut! Craciun Fericit tuturor colegilor,

Partea de filtru LC am rezolvat-o. Pentru redresor am montat 2 tiristoare T198 N600 si doua diode TU 38 - cu radiatoarele aferente. Problema este ca nu mai gasesc programatorul pentru PIC-uri si nici partea de soft nu o mai am (MPLab parca, asta o pot reinstala din nou) - pentru a incarca HEX-ul, asa incat as dori a va intreb daca as putea sa fac comanda tiristoarelor cu Arduino [uno sau (Mega -desi nu cred ca a e cazul)] ? Daca imi puteti sugera o schema si eventual codul? sau un site, legatura pentru ca eu am sapat putin si nu prea am gasit ce trebuie.

:cadou Cu stima,

Am o schema cu attiny13 dar nu stiu daca merge sau nu.

post-233067-0-19108200-1451226224_thumb.png

power_reg.rar

Link spre comentariu

Buna seara si La Multi Ani,

Va multumesc pentru schema. Stiu ca pot programa attiny13 cu Arduino insa as dori sa va intreb daca stiti unde sa gasesc codul sursa?  Cu Rusa nu ma descurc deloc si pe site-ul indicat (tradus ulterior cu google) nu am gasit codul. In caz ca gasim schema voi incerca sa vad ce iese. Cu stima!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In cea ce priveste discutiile din urma cu condensatorii, cit de necesari sint! Nu prea am cu ce si mai ales nici timp pentru "experiente" insa astazi aducindu-mi aminte de discutii si avind un ansamblu transformator+ bobina de netezire de la un Handy Mig, deci de la un Mig Mag "mic", am incropit un redresor filtrat cu condensatori. Transformatorul este foarte mic, nici nu-l credeam capabil sa sudeze in astfel de conditii insa am incercat totusi, pe scurt dupa redresarea tensiunii doar cu punte am incercat sa sudez cu electrod rutilic de 2,5mm, ce sa spun, merge dar "slab", dupa care am adaugat doi condensatori inseriati de 22000uF/63V, adica real 11000uF, intre punte si bobina, astfel situatia sa schimbat radical, nu mai spun de supertit (de fap un oarecare rutilic) dar merge excelent si cu electrod bazic....

In concluzie sint indispensabile atit bobina de netezire cit si condensatorii, fara dubii.

I-mi pare rau ca nu am avut un traf mai mare pentru probe, ce am avut eu deabia tinea la un electrod, se supraincalzeste, astfel puteam confirma si tipul/felul condensatorilor, ce am pus eu de proba sint condensatori ordinari si nu din aceia folositi industrial la instalatiile mig/mag, deci nu pot spune cu certitudine daca ce am eu se incing in astfel de conditi, personal sint convins ca se vor incinde la o utilizare indelungata.

Tensiunea alternativa a trafului in gol este de 35,1V dupa redresare si filtrare undeva pe la 50V

Pun si poze cu "incropeala", sper sa pricepeti ce este pe acolo deoarece totul sa facut in graba si ultraimprovizat, efectiv totul este insirat pe o blana:

post-175768-0-18123800-1455197566_thumb.jpg

post-175768-0-64359900-1455197577_thumb.jpg

Si inca o poza cu transformatorul pe linga care am pus un echer gradat sa va faceti idee de dimensiuni, poza e mai de mult.....:

post-175768-0-78797300-1455197733_thumb.jpg

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Bineinteles ca se incalzeste, si inca foarte tare, dar mai tare se incalzeste transformatorul, nu am scris mai sus? acest ansamblu nu este conceput pentru ce am probat eu, scopul a fost de a demonstra necesitatea celor doua componente, bobina si condensatorii, si in aceasta configuratie adica un redresor monofazic pentru sudura MMA.

In acest sens nu are rost sa discutam sectiuni sau intrefier dar daca totusi doresti o sa incerc sa masor miine.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări