cipi Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Va multumesc pentru raspunsuri ! Toate discutiile (consider) ca sunt constructive. Pe partea de filtraj am ceva condensatoare scoase tot din aparat de sudura si voi incerca sa fac o baterie. Intai caut sa rezolv problema programarii microcontrollerului (aveam placa pick kit ..pe undeva) si dupa trec la partea de forta. Voi mai interveni pe masura ce progresez. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Chiar sunt interesat sa vad cum functioneaza schema aceea ruseasca. Dupa ce il termini poate ne delectam si noi cu ceva poze sau filmulet Link spre comentariu
cipi Postat Decembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Va salut! Craciun Fericit tuturor colegilor, Partea de filtru LC am rezolvat-o. Pentru redresor am montat 2 tiristoare T198 N600 si doua diode TU 38 - cu radiatoarele aferente. Problema este ca nu mai gasesc programatorul pentru PIC-uri si nici partea de soft nu o mai am (MPLab parca, asta o pot reinstala din nou) - pentru a incarca HEX-ul, asa incat as dori a va intreb daca as putea sa fac comanda tiristoarelor cu Arduino [uno sau (Mega -desi nu cred ca a e cazul)] ? Daca imi puteti sugera o schema si eventual codul? sau un site, legatura pentru ca eu am sapat putin si nu prea am gasit ce trebuie. Cu stima, Link spre comentariu
yo2.080 Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Va salut! Craciun Fericit tuturor colegilor, Partea de filtru LC am rezolvat-o. Pentru redresor am montat 2 tiristoare T198 N600 si doua diode TU 38 - cu radiatoarele aferente. Problema este ca nu mai gasesc programatorul pentru PIC-uri si nici partea de soft nu o mai am (MPLab parca, asta o pot reinstala din nou) - pentru a incarca HEX-ul, asa incat as dori a va intreb daca as putea sa fac comanda tiristoarelor cu Arduino [uno sau (Mega -desi nu cred ca a e cazul)] ? Daca imi puteti sugera o schema si eventual codul? sau un site, legatura pentru ca eu am sapat putin si nu prea am gasit ce trebuie. Cu stima, Am o schema cu attiny13 dar nu stiu daca merge sau nu. power_reg.rar Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 27, 2015 Partajează Postat Decembrie 27, 2015 Aparent schema e ok insa in aceasta configuratie va suda doar cu electrozi rutilici....... Link spre comentariu
cipi Postat Ianuarie 3, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Buna seara si La Multi Ani, Va multumesc pentru schema. Stiu ca pot programa attiny13 cu Arduino insa as dori sa va intreb daca stiti unde sa gasesc codul sursa? Cu Rusa nu ma descurc deloc si pe site-ul indicat (tradus ulterior cu google) nu am gasit codul. In caz ca gasim schema voi incerca sa vad ce iese. Cu stima! Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Hex-ul este in fisierul de sub schema postata de yo2.080, "power_reg.rar", postul #34.... Vad si un fisier *.eep, cred ca si acesta trebuie incarcat in EEPROM.... Link spre comentariu
cipi Postat Ianuarie 4, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Acum am gasit. Nu vazusem . Multumesc! Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) In cea ce priveste discutiile din urma cu condensatorii, cit de necesari sint! Nu prea am cu ce si mai ales nici timp pentru "experiente" insa astazi aducindu-mi aminte de discutii si avind un ansamblu transformator+ bobina de netezire de la un Handy Mig, deci de la un Mig Mag "mic", am incropit un redresor filtrat cu condensatori. Transformatorul este foarte mic, nici nu-l credeam capabil sa sudeze in astfel de conditii insa am incercat totusi, pe scurt dupa redresarea tensiunii doar cu punte am incercat sa sudez cu electrod rutilic de 2,5mm, ce sa spun, merge dar "slab", dupa care am adaugat doi condensatori inseriati de 22000uF/63V, adica real 11000uF, intre punte si bobina, astfel situatia sa schimbat radical, nu mai spun de supertit (de fap un oarecare rutilic) dar merge excelent si cu electrod bazic.... In concluzie sint indispensabile atit bobina de netezire cit si condensatorii, fara dubii. I-mi pare rau ca nu am avut un traf mai mare pentru probe, ce am avut eu deabia tinea la un electrod, se supraincalzeste, astfel puteam confirma si tipul/felul condensatorilor, ce am pus eu de proba sint condensatori ordinari si nu din aceia folositi industrial la instalatiile mig/mag, deci nu pot spune cu certitudine daca ce am eu se incing in astfel de conditi, personal sint convins ca se vor incinde la o utilizare indelungata. Tensiunea alternativa a trafului in gol este de 35,1V dupa redresare si filtrare undeva pe la 50V Pun si poze cu "incropeala", sper sa pricepeti ce este pe acolo deoarece totul sa facut in graba si ultraimprovizat, efectiv totul este insirat pe o blana: Si inca o poza cu transformatorul pe linga care am pus un echer gradat sa va faceti idee de dimensiuni, poza e mai de mult.....: Editat Februarie 11, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Bobina folosita are intrefier?,nu sa incalzeste la curentul de sudare? cam ce sectiune are miezul?. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) Bineinteles ca se incalzeste, si inca foarte tare, dar mai tare se incalzeste transformatorul, nu am scris mai sus? acest ansamblu nu este conceput pentru ce am probat eu, scopul a fost de a demonstra necesitatea celor doua componente, bobina si condensatorii, si in aceasta configuratie adica un redresor monofazic pentru sudura MMA. In acest sens nu are rost sa discutam sectiuni sau intrefier dar daca totusi doresti o sa incerc sa masor miine. Editat Februarie 11, 2016 de nickrvl Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Vecinii nostri recomandau ca bobina de filtraj sa aiba sectiunea 1/2 din sectiunea principala a trafului. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Eu sint convins ca aceasta trebuie calculata....... Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Esab , Lincoln si Ergus in spate ? ... Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 8, 2017 Partajează Postat Noiembrie 8, 2017 Acu` vad remarca , cam tarziu replica dar...... cam asa e la mine in fiecare zi, "toate marcile convietuiesc armonios"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum