gauss Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Trebuie sa fi intalnit ceva " transformatoare electronice " ... asa erau denumite pe unde am lucrat . ESAB , LINCOLN , ba chiar si unul turcesc , licenta OERLIKON ... mi - a placut mult ! Alaturi de regretul ca de " noi " , ca industrie , nu s - a lipit nimic ... http://www.magmaweld.com/welding_machine_rd500e.html Editat Decembrie 7, 2015 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Singurele surse bifazice de care m-am cramponat au fost cele de tipul Square Wave TIG 225, 275, 325 la 380Vac si daca am adus-o in discutie in schema din urma (cea ruseasca) tensiunea de iesire este de 55V, prea mica pentru bazici de acea am presupus ca restul este suplinit de condensatorul de pe iesire si de aici regimul dur presupus. Mai jos pun un fisier cu schema de la Square Wave unde se observa tensiunea pe iesire.... Oare schema propusa mai sus (cea ruseasca) poate suda cu bazici? 275.pdf Editat Decembrie 7, 2015 de nickrvl Link spre comentariu
yo2.080 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Am observat ca multi colegi dau sfaturi dar cati ati facut schema respectiva sau una asemanatoare? Eu am facut-o acum vreo 2-3 ani parca, ce ii drept si eu m-am impotmolit la bobina dar pana la urma am mai adaugat spire si functioneaza chiar si cu bazici. Condensatori am folosit de 10000uF/100V cred ca 7 in paralel cumparati de pe forum si nu cred ca or fost ceva speciali, pana acuma nu au explodat. Daca are nevoie cineva de hex-ul pentru pic si cablajul partii de comanda sa le ceara. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Eu doar imi dau cu parerea ... daca vezi ceva gresit sau dubios la postarile mele , nu te cenzura ... mai are omu ' scapari , eu personal " fara numar " ! Editat Decembrie 7, 2015 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Am observat ca multi colegi dau sfaturi dar cati ati facut schema respectiva sau una asemanatoare? Eu am facut-o acum vreo 2-3 ani parca, ce ii drept si eu m-am impotmolit la bobina dar pana la urma am mai adaugat spire si functioneaza chiar si cu bazici. Condensatori am folosit de 10000uF/100V cred ca 7 in paralel cumparati de pe forum si nu cred ca or fost ceva speciali, pana acuma nu au explodat. Daca are nevoie cineva de hex-ul pentru pic si cablajul partii de comanda sa le ceara. Poti spune ce tensiune ai in gol in secundar, pina in punte? fiind printre putinii sau poate chiar singurul care a facut schema poate ma lamuresc si eu cum este cu tensiunea si daca este suficienta, la schema postata de mine mai sus tensiunea este mult mai mare insa nu are condensatori..... Link spre comentariu
yo2.080 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Nu mai tin minte exact ce tensiune am avut, stiu ca in continu aveam undeva pe la 70 V. Am probat cu bazici de 3.25 si suda bine din privinta mea (nu prea stiu suda). Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 (editat) Totusi daca ai reusit sa amorsezi inseamna ca se poate si suda, daca poti vreo data masoara te rog tensiunea in secundar, pina in punte.... Pe de alta parte cit timp ai sudat continuu? intreb pentru ca mai sus unde spun ca se pot incinde condensatorii vorbeasc de Mig/Mag, doar astfel am probat, si unde am incercat (deh, curiozitatea...) si cu o baterie de condensatori electrolitici "normali", parca 30000 uF, si care aparent erau ok insa dupa un timp mai indelungat (nu imediat) incepeau sa se incinda de acea vreau sa eliminam si varianta in care, poate, nu ai sudat suficient timp... Editat Decembrie 7, 2015 de nickrvl Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Nu sint buni nici acestia de la invertoare, se incalzesc, in plus trebuiesc valori mari, la instalatii mig/mag (doar la asta am incercat nu si la MMA) 220Vac monofazice fara valori de ordinul zecilor de mii de uF nu are efect, cel mai bine mi-a iesit cu 3 condensatori a cite 33000uF in paralel, condensatori dedicati inca o data atentionez, luati de la surse mig/mag industriale si nu clasici. Daca se doreste pot pune ceva poze cu acesti condensatori........... As dori sa vad cum arata astfel de condensatori dedicati industriali, nu am avut ocazia... Link spre comentariu
yo2.080 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Totusi daca ai reusit sa amorsezi inseamna ca se poate si suda, daca poti vreo data masoara te rog tensiunea in secundar, pina in punte.... Pe de alta parte cit timp ai sudat continuu? intreb pentru ca mai sus unde spun ca se pot incinde condensatorii vorbeasc de Mig/Mag, doar astfel am probat, si unde am incercat (deh, curiozitatea...) si cu o baterie de condensatori electrolitici "normali", parca 30000 uF, si care aparent erau ok insa dupa un timp mai indelungat (nu imediat) incepeau sa se incinda de acea vreau sa eliminam si varianta in care, poate, nu ai sudat suficient timp... Din pacate nu cred ca o sa mai pot masura la acel aparat pentruca l-am dat la cineva si dat o fost ca nu lo mai adus inapoi nici in zi de azi. Dar din ce tin eu minte so sudat destul de mult cu el pana sa-l dau. In legatura cu condensatori stiu ca i-am pus pe un cablaj si de la ei pana la borne am dus ceva fir de 10 mmp, cu prima baterie de proba de vreo 32000 uF nu mergea prea bine dar dupa ce am pus o capacitate dubla o mers ok. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Din pacate nu cred ca o sa mai pot masura la acel aparat pentruca l-am dat la cineva si dat o fost ca nu lo mai adus inapoi nici in zi de azi. Dar din ce tin eu minte so sudat destul de mult cu el pana sa-l dau. In legatura cu condensatori stiu ca i-am pus pe un cablaj si de la ei pana la borne am dus ceva fir de 10 mmp, cu prima baterie de proba de vreo 32000 uF nu mergea prea bine dar dupa ce am pus o capacitate dubla o mers ok. Dai, nu ai Sunt patit... Link spre comentariu
amudsen Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Era cineva la rubrica vanzari care vindea un bloc de redresare pentru traf sudura, poate are mai multe impresii. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Da, este vorba de @monday http://www.elforum.info/topic/109842-vand-redresor-sudura-cc/ Oricum s-a vandut deci nu poate fi considerata reclama. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 As dori sa vad cum arata astfel de condensatori dedicati industriali, nu am avut ocazia... Unii din multele modele/tipuri..... Cel mic este unul predominant in invertoare in partea de alimentare, l-am pus pentru comparatie. Cei negri sint folositi in surse Mig/Mag industriale de 400-500A, pe iesire dupa puntea redresoare, cu acestia din urma (3 buc) mi-am facut un mig/mag pentru "prin curte", fara acestia nu se poate suda decit extrem de prost. Inca o data amintesc, acestia sint din/pentru surse Mig/Mag si nu MMA, cu acela facut pentru "prin curte" se poate si suda totusi, cu bazici, dar greu, amorseaza greu, in sfirsit scopul sau a fost sa sudeze Mig/Mag.... Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Kendeil ... buna marca . Ca si Itelcond ... vin de pe aceleasi meleaguri . Buni am mai intalnit Siemens , ITT , Aerovox ... ultimii mai rari , dar performanti . Am schimbat doar " la ordin " sau la cererea clientului . A primit d ' astia asiatici ... Samwha , GoldStar ... si ce mai era prin " frigider " . De capacitati din ce mai mari , si dimensiuni din ce in ce mai mici !!! Avantaje , de toate partile ! ... Editat Decembrie 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Posibil tensiunea mica sau capacitatile mici de nu suda bine in bazic. Din ce retin in convertizoare tensiunea este tot de 50 V, dar sudeaza bazici de-i mananca...posibil si datorita curentului mare oferit, si tensiunea e mai stabila, nu scade asa mult ca la trafuri. P.S.: multumesc @nickrvl pentru poze . Editat Decembrie 8, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum