Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru digital,indrumare

doban

Postări Recomandate

Eu l-as fi sfatuit sa se orienteze spre un aparat alimentat de la baterii AAA , daca la caracteristici, orice ar lua, este peste nevoile declarate. De altfel, si un banal 830 daca era, era prea bun. Cand sunt pretentii asa mici, orice aparat va face fata, de aia ziceam, macar de grija bateriilor (scumpe) sa scape.

Link spre comentariu

Poate fi si o investitie pentru viitor . " Gusturile " se mai dezvolta . 

P.S. - au mai fost topicuri identice ... Initiatorul a achizitionat cu totul altceva decat sugestiile , sau a abandonat subiectul . Cel putin ca postari .

Link spre comentariu

Sfatul este de moment, altfel, poate ar fi mai indicat un Fluke...cine stie ce gusturi dezvolta.Chestiunea cu bateriile stiu ca e una care roade, pt ca de asta cei care folosesc in mod curent trec pe acumulatori, dar si aia trebuie incarcati periodic.Ori la o folosire sporadica, nu va ajunge sa se bucure de potenta sursei.Macar cele format AAA sunt ieftine, cele de duzina.Le foloseste de cateva ori, apoi daca se autodescarca, le arunca si cumpara altele.E doar o parere.

Am un MS8230, nici nu stiu cand s-a aciuat la mine, e de mult, si un rand de baterii bune AAA tin de mai bine de 5 ani in el.E drept ca nici nu e prea folosit, dar cred ca nici cel care a cerut sfatul nu va uza prea multe testere. La ala m-am gandit cand i-am recomandat ceva cu alimentare alta decat 9V, de fapt la autonomia lui, pt ca la caracteristici nu exceleaza.E decent, ca multe ieftineli.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Daca te intereseaza la pretul ala. Cam orice e in gama aia se poate considera decent. Alege TRMS, cat IV. Sunt si alte brand-uri din care poti alege. Fiecare are puncte tari si slabe. La 60 de coco nu e pentru novici.

Link spre comentariu

Au scris aiurea aia de pe site-ul oboyle... dupa fisa tehnica MS8251A nu e true rms, ci doar MS8251B si MS8251C.

MS8251B pare mai ok: https://www.oboyle.ro/shop/multimetru-digital-mastech-ms8251b-vcn-true-rms-loz.html

As inclina si spre un UNI-T UT139C care e mult mai ieftin, dar nu stiu cat e de bun...

https://www.vexio.ro/multimetre/uni-t/119210-multimetru-digital-universal-ut139c-uni-t/

Link spre comentariu
Acum 16 ore, RedLabel a spus:

Nu sunt electronist dar as dori sa va cer un sfat in alegerea unui multimetru (relativ ieftin) pt HOME USE dar mai ales pentru masurarea voltajului la un ACUMULATOR AUTO de 12V sau 24V ....

E bine de avut in vedere...nu cere true rms, frecventmetru, capacimetru, soclu pt tranzistoare, termometru, sonda pt semnal logic si ce mai stiu eu ce se mai poate.Vrea ceva simplu si ieftin.

Cumpara d-le un DT830 si ala daca-l pocnesti nu plangi dupa bani. Daca cu timpul o sa simti nevoia de mai mult, macar atunci o sa stii singur ce-ti trebuie, dupa ce faci scoala cu asta mic. Am acasa cred ca pe putin 4 sau 5 digitale. Cel mai des pe care pun mana e un DT 830 din '90 cumparat, si de cele mai multe ori, pt ce e nevoie in gospodarie, e mai mult decat suficient.Daca vorbim de depanare, deja intram in alta liga.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Ar trebui facut un topic sticky ... Intrebari de genul apar periodic , si se intampla cum am spus mai sus . Sau solicitarea initiala e abandonata , sau initiatorul cumpara altceva etc . Nu ca ar fi obligatoriu ...  Doar cei mai cu experienta repeta ce stiu , fiecare cu determinarile lui personale  , si  diferite intre ele . Nu ( neaparat ) antagoniste . Dar sigur diferite ... Fiind in general vorba de ( posibile )  achizitii de cateva zeci de roni , poate pana in 200 ... , dezbaterile poate sant prea aprofundate . Oricum disproportionate ... Ma rog , pareri personale .

Link spre comentariu
Acum 5 ore, cmj0791 a spus:

Au scris aiurea aia de pe site-ul oboyle... dupa fisa tehnica MS8251A nu e true rms, ci doar MS8251B si MS8251C.

MS8251B pare mai ok: https://www.oboyle.ro/shop/multimetru-digital-mastech-ms8251b-vcn-true-rms-loz.html

As inclina si spre un UNI-T UT139C care e mult mai ieftin, dar nu stiu cat e de bun...

https://www.vexio.ro/multimetre/uni-t/119210-multimetru-digital-universal-ut139c-uni-t/

Ut139c am eu. E bun din punctul meu de vedere. Il folosesc ocazional, tot pe dt830 pun mana cand am nevoie prin casa. Ele stau unul langa altul. Cand masor in reteaua de electricitate, imi vad lungul nasului si aleg ut139. Am mai mare incredere. Pentru maruntisuri si electronica, iau 830-ul. Oricum, merg limba in limba.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu ... , una buna . Nu sant nici primele , nici ultimele . Se aplica ( si aici ) zicala " Cat dai , atata face ... " . Nu exista multimetru - minune , extraordinar de bun si extraordinar de ieftin  . Ca ar da ceilalti producatori faliment , ceea ce nu se intampla . Se vand si DT - uri , si Fluke . Fiecare marca are clientii ei , si functie de statistica vanzarilor isi dimensioneaza productia , costurile , profitul , nr. de angajati etc . Marcile mari n - au disparut , alea mai mici da . Poate in viitor sa se schimbe ... , cine stie !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări