gauss Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 (editat) Fluke a renuntat la linia de produse IN si PENTRU China . Cine nu crede , poate verifica . Sau sa ramana cu ideile lui ... Eu n - am decat made in USA ( multimetrele ) si Holland ( scopmetrele ) . Din multimetre am mai imputinat , mai am doar vreo cateva , din " varf " , dominate de 867B si scopmetrele ... sant " de incredere " . Ma rog ... clampmetre , termometru , pirometru ... sonde de curent ... dar acelea - s alta " mancare de peste " ! Editat Noiembrie 28, 2015 de gauss Link spre comentariu
doban Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Multumesc pentru informatii,ramane sa iau o decizie.Cu stima. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Eu am luat un Fluke de pe ebay la licitatie cu 50$. 117 era modelul si arata ca si nou. Link spre comentariu
doban Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Revin cu o intrebare.Multimetrul care are un buton pe care scrie REL (relativ mod) inseamna ca are functia de TRUE RMS?Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Nu . Functia REL elimina citirile " reziduale " . De exemplu , la masurarea rezistentelor de valoare mica poate fi deranjanta rezistenta cordoanelor de masura . Inainte de masurare , se scurtcircuiteaza FERM cordoanele , apoi se apasa tasta REL . Se observa ca afisajul arata " ZERO " . Acum se pot masura rezistentele , fara a mai scadea mental valoarea rezistentei cordoanelor . REL se poate folosi si pe alte functiuni . P .S . - poate fi folositoare consultarea manualului sau instructiunilor aferente multimetrului . RTFM , dupa cum se exprima unii " sugubeti " , e drept , in limba engleza ... Editat Decembrie 1, 2015 de gauss 1 Link spre comentariu
doban Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Va multumesc mult domnu Gauss.Acum am inteles! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Off - topic ... nu - i nevoie sa ma " domnesti " . Oricum ... spor cu un nou multimetru . Eu , desi am si am avut cu zecile , ma bucur mereu cand pun mana pe unul nou ... sa vad ce " poate " ! P .S . - aia cu TRUE - RMS , desi eu militez cu infocare pentru ea , poate sa nu fie vitala . Se poate chiar sa nu fie necesara , depinde ce lucrati . Dar ... exista si un dar . Multimetrele TRUE - RMS sant dintr - o clasa mai evoluata , din cauza de " procesor " . De obicei , sant executate mai ingrijit , din materiale mai bune , ( mai ) protejate electric si mecanic , etc . Se simte si la portofel ... Editat Decembrie 1, 2015 de gauss Link spre comentariu
doban Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Off - topic ... nu - i nevoie sa ma " domnesti " . Oricum ... spor cu un nou multimetru . Eu , desi am si am avut cu zecile , ma bucur mereu cand pun mana pe unul nou ... sa vad ce " poate " ! P .S . - aia cu TRUE - RMS , desi eu militez cu infocare pentru ea , poate sa nu fie vitala . Se poate chiar sa nu fie necesara , depinde ce lucrati . Dar ... exista si un dar . Multimetrele TRUE - RMS sant dintr - o clasa mai evoluata , din cauza de " procesor " . De obicei , sant executate mai ingrijit , din materiale mai bune , ( mai ) protejate electric si mecanic , etc . Se simte si la portofel ... Dupa multe cautari pe net,am ales modelul UT61D.Inca nu am cumparat.Avand in vedere ca aveti multa experienta in domeniul multimetrelor,va rog respectuos sa dati cu parerea despre acest aparat.Pentru un nivel de hoby cred ca corespunde, din cauza asta am cerut parerea dvs.Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) E relativ usor . Am avut UT 61D ... nu personal , la o " pravalie " unde am activat ceva timp . E absolut O.K . , eu am gasit o singura chestie ce m - a deranjat . Tensiunea in bucla deschisa la verificarea semiconductorilor e in jur de 1 V . Pentru jonctiuni simple , e suficient ... dar eu aveam o " rutina " la verificarea a ceva optocuploare ... unde tensiunile pentru " deschidere " depaseau aceasta valoare ... In fine ! P .S . - atrag atentia ca la Bazar s - a vandut UT 61 E ( nou ! ) , sper sa nu gresesc la sufix ...care e cu totul altceva . Pretul era de 250 lei ... Cred ca se poate gasi topicul ... Mai departe , " tragaciul " ... si BANII sant la dvs . ! Editat Decembrie 1, 2015 de gauss Link spre comentariu
doban Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 E relativ usor . Am avut UT 61D ... nu personal , la o " pravalie " unde am activat ceva timp . E absolut O.K . , eu am gasit o singura chestie ce m - a deranjat . Tensiunea in bucla deschisa la verificarea semiconductorilor e in jur de 1 V . Pentru jonctiuni simple , e suficient ... dar eu aveam o " rutina " la verificarea a ceva optocuploare ... unde tensiunile pentru " deschidere " depaseau aceasta valoare ... In fine ! P .S . - atrag atentia ca la Bazar s - a vandut UT 61 E ( nou ! ) , sper sa nu gresesc la sufix ...care e cu totul altceva . Pretul era de 250 lei ... Cred ca se poate gasi topicul ... Mai departe , " tragaciul " ... si BANII sant la dvs . ! Multumesc mult! Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Si eu sunt de parere ca mai bine te orientezi spre UT61 E in caz ca-l gasesti. Este diferenta mare intre un model si altul desi sunt din aceeasi serie. O simpla comparatie directa pe site-ul producatorului te va convinge. Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 UT61E un aparat foarte popular,dragut si disecat in toate felurile pe net. Mi-am dorit si eu unul dar n-am gasit un furnizor de incredere. Am vazut pe un site german un UT61E care sunt sigur ca nu are numai inscritiptia GS si este produs chiar pentru piata lor. http://www.batronix.com/shop/multimeter/multimeter-ut61e.html La noi daca mai gasesti sunt facaturi, am cerut de exemplu la oboyle, care vinde chestii de prin Germania, sa-mi aduca fix modelul din situl citat de mine si n-au garantat ca-mi pot aduce produsul stampilat GS desi cereau un pret pe masura. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Uite aici aparat...si review pe masura m-a facut sa rad copilul asta, are un stil de a prezenta aparatul..ca tanti ce vinde ceapa in piatza. https://www.youtube.com/watch?v=y_wb7bYk6FY Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Eu stiu ca diferenta intre UT61E de la nemti si "facatura" (cel vandut pe Ebay) este numai la protectiile de pe intrare. Eu am cumparat pana acum 2 buc de pe Ebay si sunt multumit de ele. Daca cineva are altfel de informatii ar fi interesant sa le "share"-uasca si cu noi. Link spre comentariu
belasajgo Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Aparatele de masura produse pentru Germania trebuie sa indeplineasca un grad mai ridicat de protectie in comparatie cu aparatele de masura produse pentru restul lumii. Deci nu este rau daca cineva alege sa cumpere modelul care are marcajul GS pe produs, chiar daca este un pic mai scump. Insa mai nou si piata din Germania a fost invadata cu tot fel de pocnitoare cu marcajul CE (=China Export) si marcajul GS, chiar si in domeniul aparatelor de masura. @digix: De ce nu ai comandat multimetrul direct de la Batronix? Ei sunt o firma serioasa din Germania, care expediaza si in Romania. Firma Batronix este printre altele si distribuitor autorizat pentru aparatele de masura Rigol, alte firme din Germania care vand osciloscoape Rigol la preturi mult mai mici nu stii ce produse iti vand si de unde sunt aduse... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum