Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor

Florin berdila

Postări Recomandate

Florine, alimenteaza primarul trafului printr-un regulator electronic de turatie recuperat de la un aspirator defect....acest regulator are suficienta putere pentru traful tau, regulatoarele folosite pentru becuri -astea care se gasesc in mod curent la magazine-nu sunt bune....asa vei putea reduce tensiunea in secundar suficient astfel ca sa nu depasesti valoarea limita maxima pentru incarcarea acumulatorului....s-ar putea ,insa, ca traful sa se incalzeasca un pic....dar, dupa poze, pare un traf facut cu simt de raspundere deci nu trebuie sa-ti faci griji!

Link spre comentariu

Cu acel condesator electrolitic inseriat in primarul trafului pentru a scadea tensiunea in secundarul trafului spunea domnul Validae in alt topic si ma gandeam ca va merge

Link spre comentariu

Esti simpatic Florine.

Nu incerca cu condensator electrolitic ca va exploda.Incearca cu alt transformator cam la aceeasi putere si pune-le primarele in serie.Astfel in secundar vei avea jumatate din tensiune.

Alta solutie este sa pui primarul transformatorului in serie cu un bec de 220v.Aici vei tatona puterea becului pana cand in secundar vei obtine tensiunea dorita.

Dar nici o metoda din astea nu este perfecta.Ideal este sa folosesti o schema de redresor cu tiristor sau tranzistori dar asta te va complica foarte mult si oricum nu o vei putea face.

Daca ai vreun autotraf din ala vechi ,comunist,vei putea regla tensiunea foarte bine.

Link spre comentariu

Dar dacă pun un variator de tensiune de la un aspirator inseriat in primarul trafului este bună soluția ? Mai scoate amperi necesari ?are sarma in primar de 2mm si in secundar de 2,5 mm vorbesc in diametru

Link spre comentariu
Acum 15 ore, flomar60 a spus:

Florine, alimenteaza primarul trafului printr-un regulator electronic de turatie recuperat de la un aspirator defect....acest regulator are suficienta putere pentru traful tau, regulatoarele folosite pentru becuri -astea care se gasesc in mod curent la magazine-nu sunt bune....asa vei putea reduce tensiunea in secundar suficient astfel ca sa nu depasesti valoarea limita maxima pentru incarcarea acumulatorului....s-ar putea ,insa, ca traful sa se incalzeasca un pic....dar, dupa poze, pare un traf facut cu simt de raspundere deci nu trebuie sa-ti faci griji!

1 oră în urmă, Florin berdila a spus:

Dar dacă pun un variator de tensiune de la un aspirator inseriat in primarul trafului este bună soluția ? Mai scoate amperi necesari ?are sarma in primar de 2mm si in secundar de 2,5 mm vorbesc in diametru

Mai clar de atat cat mai vrei?

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Am incercat cu un variator de la un aspirator dar nu da randament nu ajunge sa reduca tensiunea mai mica de 15 v pe secundar trebuie o alta solutie nu as vrea sal dezbobinez

Link spre comentariu

Dar spune-ne daca ai facut testul cu regulatorul de la aspirator in sarcina-adica redresorul conectat la acumulator-sau in gol....

...adica ai masurat tensiunea la bornele acumulatorului in timpul incarcarii sau fara acumulator conectat?

Link spre comentariu

da , stiu asta , dar vream sa vad aspectul secundarului , sa-ti spun cum se poate  fara sa debobinezi . 

eu am scos prize fara sa demontez traful.Ma rog , e treaba ta , faci cum vrei.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări