Florin berdila Postat Octombrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2016 domnule eu recunosc ca nu am cunostin?e dar va rog sami explicati , vreau sa o fac dioda adica cemi trebuie sa conduca curentu trebuie sa i alimentez cu tensiune anume ! acun nu da voie sa treaca curentu am incercat un fel si chip , are doua fire iesite din dioda subtiri care are papuci la capete , prin acele fire subtiri se alimenteaza cu o tensiune anume ca sa deschida ? sau cum se fac legatiri va rog mult vreau sa le transform in dioda , ele sunt sase la numar fuecare pe un radiator de aluminiu mare si are codu pe ele: BBC CS 190-08io1 Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Dupa indicativ este vorba de un tiristor de 800 V si 190 A al firmei Brown-Boveri. Tiristorul este un dispozitiv multijonctiune, nu o dioda, si nu conduce decat la comanda unui impuls pozitiv aplicat la momentul potrivit intre un electrod de comanda (poarta) si catod. Tipic, o asemenea piesa are un anod de suprafata mai mare ce se fixeaza pe radiator, un catod cu cablu gros si papuc, precum si doua "fire subtiri cu papuci". La cele doua fire se leaga catodul si poarta. Ele se conecteaza la secundarul transformatorului de impulsuri prin care se primesc semnalele de comanda. La nevoie tiristorul se poate folosi ca simpla dioda daca se aplica pe poarta un curent continuu permanent, curentul de deschidere trecut in catalog. Este o solutie disperata si proasta, o simpla dioda se comporta mai bine decat orice tiristor. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2016 domnule Puriu , sa spunem ca avem un transformator care scoate 15vac si am acest tiristor cum leg firele transformatorului la acest triac ca nu intelg cum se leaga , asa ca va rog foarte mult poate aveti bunavointa sami explixati pe intelesul meu care sunt mult sub asteptarile dumneavoastra sau poate un desen pe o foaie de hartie vas fi foarte recunoscator Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Tiristorul nu-i triac, evita neaparat sa mai faci confuzia asta. In alta ordine de idei, cumpara o punte redresoare patrata normala, renunta la ideea folosirii tiristorului, este o complicatie de care nu pari a avea nevoie. La nevoie tiristorul se poate folosi ca simpla dioda daca se aplica pe poarta un curent continuu permanent, curentul de deschidere trecut in catalog. Oarecum inexact, daca curentul de sarcina nu scade niciodata sub cel de mentinere atunci in poarta nu trebuie decat impulsul de amorsare, in functie de curentul minim de mentinere, pe iesire se poate implementa o sarcina minim permanenta care ar asigura functionarea constanta a tiristorului indiferent de variatiile sarcinii o data ce a fost amorsat. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2016 am facut poze la aceste piese dar eu am net pe tel si nustiu de ce se incarca greu pozele , si cineva un coleg a spus ca dupa cod sunt tiristori , deci domnule Marian nu pot folosi aceste piese pe post de dioda? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Daca vreti sa le folositi pe post de dioda, va trebuie dioda. Ele sunt tiristoare si se vor folosi pe post de tiristoare. E ca si atunci cand mancati paine. Nu puteti sa va gânditi ca mancati cozonac, chiar daca seamănă. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Domnilor am recuperat de la un strung ranghet din 1963 un transformator destul de mare ,din tabloul strungului lam scos scrie intrare 220v si iesire 24v ,vreau sa fac un redresor dar scoate mult ,acum va intreb cum pot face sa scoata 12v 14v fara sal desfac sa scot din secyndar este vreo posibilitate va rog sa ma ajutati Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Exista scheme cu tiristor pentru incarcat acumulatori de 12V din traf de 24V neredresat, nu stau sa caut acum schemele Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Dar alta solutie nu este? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 (editat) Nu vrei sa scoti spire, nu vrei cu tiristor, atunci ce ai in vedere, cand spui ''altfel''? Si eu as opta pt varianta cu tiristor, e mai comoda decat debobinarea secundarului. Varianta rezistentelor serie nu ti-a sugerat-o nimeni pt ca nu e nici precisa, nici economica...jumate din energie o transformi in caldura.Poate acum, iarna, iti prinde bine si mai vezi tu la vara ce faci. Editat Noiembrie 24, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Ar mai fi o solutie,anume inserierea cu un bec de far auto de 12V...cam primitiv dar simplu. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Domnule Andrei ar fi cu inserierea becului bună dar tensiunea ramane tot aceeasi di nu dauneaza acumulatorului? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 (editat) se poate construi si un variator de curent (tensiune ,cum vreti sa-l denumiti)pentru incarcat acumulatori cu acei tiristori ,dar....e prea complicat pentru florin.Si nu mai este necesar sa modifice traful. Editat Noiembrie 24, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 24, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Dar dacă inseriez cu primaru trafului un condesator nu se micsoreaza tensiunea? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 (editat) electrolitic , dar sa nu stai pe aproape Mai, cine te tot indoapa cu asemenea idei ? daca nu vrei ceva bun fa ce a zis andrei mai sus : un bec de far dupa dioda spre acumulator ...si gata. cade 12 v pe bec ,mai ramine 12 pe acumulator . Editat Noiembrie 24, 2018 de Nostalgic Link spre comentariu
Postări Recomandate