daniel_88 Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Ala functioneaza doar pe alternativ, nu pe curent continuu, banuiesc ca are la baza un triac, comandat de un circuit care se alimenteaza printr-o rezistenta la tensiunea de la retea, de aici si lipsa de tensiune. Ai putea sa il folosesti pe iesirea trafului, pana in redresare si modificarea alimentarii circuitului de control, ceea ce nu iti recomand sa faci tu...mai mult ca sigur s-ar lasa cu artificii. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 multumesc mult tuturor Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Poţi să pui regulatorul de aspirator în serie cu primarul, dar e posibil ( nu e ceva sigur) să apară unele fenomene cauzate de sarcina puternic inductivă, s-a mai discutat despre asta.... eu unul nu fac asta fiindcă schema modifică forma de undă a curentului şi traful bâzâie cam rău. În niciun caz nu funcţionează (aşa cum e făcut pentru 220V) pe secundarul trafului de sudură, pentru că e conceput pentru tensiune mare şi pentru că triacul nu poate suporta curenţi prea mari. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 deci domnule Validae acest regulator de la aspirator cum sal pun mai corect inseriat pe alimentarea de la retea sau in paralel adica intrare si iesirea regulatorului cum e corectdeci domnule Validae acest regulator de la aspirator cum sal pun mai corect inseriat pe alimentarea de la retea sau in paralel adica intrare si iesirea regulatorului cum e corect Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Mai citeşte o dată ce am scris mai sus....primele zece cuvinte. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 am citit domnule deci pot inseria pe unu din firele primarului dar cum ca acest regulator are doua fire la intrare si doua la iesire sa mor daca mai inteleg ceva Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Probabil că două sunt de la potenţiometru....dacă pui poze cu variatorul respectiv (faţă - spate) ne dăm seama mai uşor. Oricum ar fi, el se leagă în serie cu consumatorul comandat. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 domnilor am o intrebare la care raspuns numai dumneavoastra ma ajutati am un redresor de incarcat acumulatori are iesiri de diferite tensiuni dar la priza am fluctuati mari de tensiune cand 186 v cand 230v eu pun iesirea de 12v pe baterie dar cand tensiunea creste la retea ajunge la 16 vcc si am mai multe regulatoare de tensiune de la mai multe aspiratoare de praf de 1500w de 2000w si va intreb daca pot pune un astfel de regulator de tensiune pe primaru redresorului sa reglez tensiunea de retea va astept raspunsurile si va multumesc Problema se rezolva stabilizand tensiunea de retea cu un stabilizator la care conectati redresorul auto. Orice alte incercari nu isi au rostul,deoarece ar insemna sa stati cu ochii pe voltmetru si mana pe potentiometrul variatorului(cea mai proasta solutie este cu variator serie cu primarul),sau sa scoateti mai multe prize in primar,si sa le comutati in functie de tensiunea de retea. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 domnule validae regulatoru are doua fire doua care intra in priza si doua care iese din regulator pe acea placa are si potentiometru de unde reglaz deci are patru fire doua intrare doua iesire si cum sal inseriez daca are patru fire ascet variator ? este de la un aspirator de 2000w eu lam legat asa. doua fire de la variator la priza isirea variarorului de doua fire la intrarea redresorului si din potentiometru reglez tensiune pe intrarea redresorului poate ma ajutati cu un desen si va rog mult Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Cum să-ţi fac un desen dacă eu nu văd placa ta ? Nu poţi pune o poză cu el ? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 domnule Validae am net pe telefon deaceea nu am pisibilitatea unei poze dar asa este exact cum vam spus Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Posibil ca un fir sa fie doar trecator prin montaj, inserierea facandu-se doar pe doua din fire...cu alte cuvinte doua fire nu sunt legate nicaieri, sau doua sunt ca intrare si doua ca iesire, pana la urma circuitului de comanda ii trebuiesc doua fire pentru alimentare, nu? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 acest variator de tensiune de aspirator are doua fire care intra la priza si doua care se lega la motoru aspiratorului aceste fire de la motor am legat redresoru si cu potentiometru reglaz tensiunea care intra in primaru transformatorului procedez bine este de la un aspirator de 2000wo sa fac o pozaam gasit si cum sa fac poze Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 asa arata domnule Validae acel variator de tensiunedomnule Validae aseara am incarcat o baterie am pus acel variator dar cand reglez tensiunea cu acel variator la 11v nu sta acolo fluctuiaza foarte tare ce pot aa fac Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Variatorul ala NU este un stabilizator, din contra, este cam la fel de precis la stabilizare precum un divizor rezistiv ( daca stii ce e ala ). Link spre comentariu
Postări Recomandate