Florin berdila Postat Octombrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Da domnule sunt de la cineva si sunt de la un aparat de sudura şi sunt 8 la numar Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Daca sunt de la aparat de sudura atunci cel mai probabil pot suporta un curent destul de mare ( n-ar strica sa pui ceva imagini cu ele ). De la ce aparat de sudura mai precis sunt si la ce anume doresti sa le folosesti? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Salutare da domnilor am diode de la aparat de sudura şi mar interesa de caţi amperi sunt au fos in nr de 8 si as vrea sa pun la redresor sunt bune ?va aştept raspunsuri Link spre comentariu
dorian 70 Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Dupa cum vad sunt diode KU1290, deci suporta tensiune inversa de 1200V si curent de 90A.In acest caz 4 diode montate in punte se descurca de minune la redresor. Atentie la modul de legare a diodelor cand se face puntea redresoare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 @Florin berdila -nu ziceai ca nu scrie nimic pe ele? Acu a aparut brusc ceva pe ele? Nu are omule nimic scris sau ştanţat pe diode cum pot afla amperi lor Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 ^Chiar asa, a zis clar ca nu scrie nimic pe diode, pe deasupra mai este si impertinent si agramatic... N-ar strica macar un mic avertisment. Oricum a primit raspunsul la intrebare. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Salutare am o rugaminte ,am un redresor facut din transformator si doua diode de aparat de sudura inainte de diode am 24v curent alternativ iar dupa diode am 12-13v curent continu iar eu va intreb de unde aceasta scadere de volţi de dupa diode? va mulţumesc şi aştept o lamurire Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 De la metoda de masurare: trebuie si filtrare ca sa obtii curent continuu.Doar cu redresare, obtii curent continuu pulsatoriu.Daca pui un cond, vei vedea ca tensiunea continnua e cam 1,4*tensiunea alternativa Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 un redresor facut din transformator si doua diodeDacă transformatorul are priză mediană, atunci cele două diode realizează o redresare bialternanţă şi deci tensiunea de 12-13 V este absolut normală (e o supoziţie, deoarece precizările pe care le-aţi făcut sunt foarte vagi).Dacă transformatorul nu are priză mediană, atunci diodele ar trebui să fie legate în serie (presupunândcă amândouă sunt montate în circuit) pentru a obţine tensiunea pe care aţi indicat-o (o altă supoziţie !).În acest caz redresarea este monoalternanţă.Cu un montaj (corect realizat !) conţinând numai un transformator de 24 V şi două diode, eu nu văd (încondiţiile date) o altă posibilitate de a măsura 12-13 V.Ar trebui să puneţi o schemă sau măcar o poză clară a întregului montaj, pentru a se putea vedea concret despre ce vorbim. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Domnilor colegi nu am inţeles mare lucru vreau sa spun de ce nu am aceiaşi tensiune cum am inainte de diode deci transformatoru meu scoate 14-15v iar cand pun acele diode de aparat de sudura una pe un fir şi cealalta pe un fir imi da doar 11-12 v ,şi acel condesator cum sal leg şi de care condesator va rog mult sami explicaţi mai pe inţelesu meu va doresc sanatate ca avem nevoie Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 ...inainte de diode am 24V curent alternativ... ...deci transformatoru meu scoate 14-15V...Pai hotaraste-te, transformatorul este de 14Vca sau de 24Vca? LE: Diodele pentru a se deschide si a conduce, au nevoie de o tensiune minima directa, tensiune pe care o opresc din Vca-ul de la traf. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Da am pe 14-15v la traf dar dupa diode am 11-12v sa consume diodele restu de volţi sau cum pot scoate la fel dupa diode? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Ai citit tot ce am scris eu mai sus? Diodele pentru a se deschide au nevoie de o anumita tensiune directa ( in pdf-uri Vf ), deci acea tensiune o opresc ele din cea de la traf. Citeste de cateva ori fraza subliniata daca din prima n-ai inteles. Asadar nu ai cum cu o redresare asa simpla, sa obtii dupa diode aceeasi tensiune ca si inainte de ele, dar intelege totodata ca nici nu este nevoie, cei 12-13Vcc pe care ii gasesti cu aparatul de masura, reprezinta valoarea RMS a semisinusoidelor ce apar dupa diode, condensatorii electrolitici ridica aceasta tensiune la valoarea de varf, care este cu radical din 2 mai mare decat cea rms. Daca vei folosi montajul doar pentru incarcare acumulatori atunci nu ai nevoie de condensator, acumulatorul insasi actioneaza precum un condensator imens, deci spre sfarsitul incarcarii tensiunea aia de 12-13V va creste mult, undeva spre 17V, poate mai mult, poate mai putin, depinde de capabilitatile trafului. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Salutare am mai intrebat ,am un transforator si am pus diode de 25A şase pe plus 6 la minus inainte de diode am o tensiune mai mare iar dupa diode mai mica in jur de 13-14vcc iar a doua ieşire 16-17vcc dar cum pot afla daca scoate un amperaj bun ce metoda pot folosi sau ce sa leg sa vad puterea o metoda mai pentru un incepator va aştept şi va mulţumesc tuturor colegilor Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Daca ai un ampermetru ,inseriaza-l pe ramura de plus cu un bec auto de 12 V / 50 - 100 W. Link spre comentariu
Postări Recomandate