Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor

Florin berdila

Postări Recomandate

,,Luati capetele care au 13 V intre ele, probabil la 220 V o sa aveti tensiunea dorita."

Pentru incarcarea unui acumulator cu Pb Acid, cu tensiunea nominala de 12V, este mai mult decat suficient, in conditiile enuntate de mai sus, de catre colegul.

Spor la construit!

Link spre comentariu

pe moment nu mai mutam masuratorile ,ne limitam la ce avem acum. Utilizati cele doua puncte intre care ati gasit 13 v.

spira aceea o departati putin de celelalte curatata pe cel putin 5mm de email si faceti o cositorire buna cu fir de cel putin 1mm2.Redresare cum doriti mai departe o rezistenta de 0,2 ohmi (fir de resou de 0,5mm). pe aceasta rezistenta puneti un bec de lanterna 2,5 sau 3,5v. si bineinteles spre acumulator la + si -.

Cind becul se stinge , bateria e incarcata .

ne tineti la curent.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu
Acum 32 minute, Nostalgic a spus:

001.jpg

rezistenta aceea din nichelina este pentru protectie si monitorizare incarcare.O poti face din doua fire de nichelina cam de 15 cm lungime torsadate . Asta a fost ce am zis ceva facultativ , imi spuneti rezultatele  si apoi mai vedem ce trebuie.Exista dispozitive de incarcat acumulatori cu plumb performanti , profesionali dar ,ti-am dat   schema de nastere a incarcarii unui acumulator de la reteaua electrica.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Florine, la cat de groasa e sarma aia, poti scoate cate o priza de pe fiecare spira si le bagi pe un comutator, ca sa-ti iei de o grija.

In felul asta vei avea fix cat iti vei dori, exact atunci cand iti vei dori.Faci si tu cum au facut rusii cu ale lor, pt ca puteam sa pun pariu ca nu vei fi multumit doar cu o tensiune fixa.

Link spre comentariu
Acum 45 minute, Florin berdila a spus:

Ma uitam azi la o tensiune a retelei de 205v am la borne 14v alternativ ma gândeam sa fac sa scoata vreo 11v 

muta conectarea cu 3 spire mai sus ,

Link spre comentariu
La 27.11.2018 la 20:24, Nostalgic a spus:

rezistenta aceea din nichelina este pentru protectie si monitorizare incarcare.O poti face din doua fire de nichelina cam de 15 cm lungime torsadate . .....

La practica ta de zi cu zi si nivelul de cunostinte in electronica ,eu ti-am dat  cea mai simpla schema de incarcare acumulator de la reteaua de 220v.

in functie de starea retelei vei vedea curentul de incarcare pe becul paralel pe rezistenta confectionata din nichelina.

Link spre comentariu

Domnilor intreb doar ,daca am 24v tensiune alternariva si leg trei diode de plus pe un fir al traf si trei diode de minus pe un fir al traf deci nu le mai leg in Greitz nu cumva scade tensiune traf dupa diode

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Florin berdila a spus:

Domnilor intreb doar ,daca am 24v tensiune alternariva si leg trei diode de plus pe un fir al traf si trei diode de minus pe un fir al traf deci nu le mai leg in Greitz nu cumva scade tensiune traf dupa diode

.l.........................................................................................................

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am  gasit un traf are secundaru de 2 mm si primaru este de 1mm sau 0,75mm scoate in secundar 13,8vac este bun pentru un mic redresor

P_20181229_102838_1.jpg

P_20181229_102829_1.jpg

Dimensiunile limbi centrale pe care este bobinat este 42lățime şi 54 grosime in mm

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări