Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tester logic

pacha

Postări Recomandate

in tinerete mi-am facut un tester logic cu un 7402 si o cifra din 7 segmente. acu am nevoie sa repar o placa cu o multime de logice si vreu sa fac un tester de acest gen si, dracu s-o ia de treaba, nu-mi amintesc cum dracu l-am facut. Am cautat prin net dar toate sunt complicate si cu o multime de piese. da-o dracului, imi trebuie ceva simplu, sa-l fac repede. Stie cineva cum se face ?

Editat de mircea calin
Citeste descrierea rubricii inainte de a deschide un topic nou
Link spre comentariu

Cel de mai sus este un logic tester TTL, ideal ar fi unul care să funcționeze într-o plajă largă de tensiuni, astfel fiind util și în cazul circuitelor moderne CMOS. 

Link spre comentariu

nu cu leduri, nu! inventasem in tineretea mea un tester logic cu porti NOR foarte simplu. construisem intr-o cutie un ansamblu de patru afisaje si reparam in nestire circuite pe vremea aceia. acum sunt nervos ca nu-mi aduc aminte si, evident, nu gasesc prin pivnita acea contructie. era foarte simplu  de aceea sunt cam suparat. nu-mi mai functioneaza , la parametri, neuronii! dar nu ma las! ma concentrez de doua zile si lincurile de aici, postate, parca, imi trezesc amintiri si desenez in continuare. ce dracu, eram tata circuitelor logice cand aceam 29 de ani ( la categoria amatori )! acu am 61 :))

Link spre comentariu

văd că au fost foarte drăguţi colegii, şi fiecare a pus altă schemă.ca să nu fac opinie separată, pun şi eu o schemă, complet diferită de cele de până acuma! :wretre

7402 şi un afişor de un digit?mai ţii minte de care era digitul: cc sau ac?nu de alta, dar am câteva 7402 şi câte un digit, şi aş putea să mă amuz încercând să "reinventez roata" pe breadboard... :)

Link spre comentariu

pai da-o incolo de treaba doar n-o sa-l cumpar.

testerul meu indica trei stari logice, H,1,0.era facut cu un digit de afisaj ( anod comun ) care in vremea aceea le primisem ( primisem 8 bucati ) de la un amic din America. Va dati seama? prin '83; era e treaba! :)

acu, ca batranu, vreau tester dar vreau ca acela de atunci!

Editat de pacha
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări