daniel_88 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Buna ziua dragi colegi, am o nelamurire asupra acestui IC, poate fi condus extern de la un alt oscilator? As dori sa fac un invertor de sudura H bridge si sa il folosesc ca driver dar ca oscilator sa folosesc un UC3845. Am citit datasheet-ul sau dar nu specifica, poate nu l-am interpretat eu bine.... http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irs2453d.pdf Multumesc anticipat raspunsurilor Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 După cum arată schema internă și după afirmația că e similar cu IR2153 , ar trebui să poată fi comandat similar cu acesta . Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Aceasta analogie am facut-o si eu, dar cum?Ce pin sa-l folosesc ca intrare? Multumesc mult domnule @UDAR pentru raspuns. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Si care ar fi scopul, daca nu e secret?http://www.irf.com/technical-info/designtp/dt98-1.pdf Editat Noiembrie 27, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Si care ar fi scopul, daca nu e secret?http://www.irf.com/technical-info/designtp/dt98-1.pdf Scopul e prezentat inca din prima postare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Nu am pus bine intrebarea: Care este scopul/ rostul hibridarii uc3845 cu irs2453? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 http://www.irf.com/technical-info/designtp/dt98-4.pdf Cu alte cuvinte , trebuie atacat pe pinul CT cu un semnal dreptunghiular a cărui valoare minimă să fie între Vcc/6 și Vcc/3 iar valoarea maximă , peste 2*Vcc/3 . PS În altă ordine de idei ”domnule @UDAR” sună ... ciudat , ca să folosesc un eufemism . UDAR e suficient . Link spre comentariu
Vizitator gica contra Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Nu stiu daca merge smecheria, orice interventie in pinul CT nu va reusi sa modifice egal umplerea pe cele doua iesiri. Inegal se poate, testat pe IR2153, dar in cazul de fata nu foloseste la nimic...Daca se doreste un full bridge, exista integrate mai potrivite,identice ca functionare cu UC3845, dar cu doua iesiri in contratimp, de ex UC3825, sau UC3846, sau chiar SG3525. Acestea pot comanda prin traf driver sau doua drivere flotante, gen IR2110, mosfetii sau IGBT. Se poate face full bridge chiar cu banalul IR2153, urmat de doua IR2110. Limitarea de curent se poate face comandand simultan pinii SD la IR2110, printr-un traf de curent. Solutia am testat-o la o semipunte de putere, ce scotea 12V, la peste 200A. Editat Noiembrie 27, 2015 de gica contra Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) "Șmecheria” merge dacă oscilatorul master se ocupă el de umplerea egală, desigur. În rest, de acord că se poate discuta asupra utilității . Se pare că se dorește utilizarea lui IR2153 pe post de driver ieftin ceea ce desigur că nu este posibil - nu putem avea ambele ramuri OFF . Dacă totuși se dorește folosirea a două IR2153 pe post de full bridge - necontrolat , evident - asta este posibil , am văzut chiar referințe ale producătorului (cred ) - nu le am acum la îndemână. Editat Noiembrie 27, 2015 de UDAR Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Da, am vrut sa folosesc UC-ul pe post de oscilator master, pentru a beneficia de intreaga schema aferenta lui (antistick, arcforce, control curent), si IR-ul ca driver al puntii H. As putea folosi doar UC-ul si un traf driver cu 4 iesiri, 2 cu 2 inversoare. Dar unde ar mai fi farmecul...plus ca un traf nu iti asigura intotdeauna o comanda corecta...depinde mult de driverele de dupa. Si IR2110 e foarte bun, dar trebuiesc 2 pentru comanda unei punti, plus ca basca e dublu ca pret unui IRS2453. Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 14, 2021 Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 Ai incercat ceva? .... eu ma apuc de unul rezonant pe baza acestui circuit si 4 igbt FGH40T65SQD Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 14, 2021 Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 Ai reinviat un topic vechi de 6 ani. Nu o sa primesti niciun raspuns, aici. Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 14, 2021 Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 Pai a fost singura discutie despre acest circuit cu intentie de al folosi intr-un invertor de sudat, daca initiatorul discutiei n-a incercat ramane sa-l fac eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum