Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BELEA !

Vizitator BooMSlang

Postări Recomandate

Vizitator Bytzu

tot respectu'insa nu uita ca forumul asta e tocmai pt discutii, ca dc ar fi toti invatati n-ar mai avea rost sa discutam, am stii toti ceea ce e corect si real,in acelasi modeu recunosc ca sunt partial afon, dar asta nu inseamna ca nu am dreptul la o opinie, de orice felpot posta orice tampenii care au legatura cu subiectul, tocmai ca aia mai luminati sa ma corecteze si sa inteleg ce-bine, si pt asta Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bolek

7

• v3l0

6

• MadRaper

4

• Murcielad

3

Top autori în acest subiect

proba am facut-o incarcand sursa cu 4 becuri de 24V puse in serie doua cu doua.

Ai pus 2 becuri identice de 24V in serie (nu ma intereseaza cate grupe in paralel, pentru ca tensiunea e aceeasi) si le-ai alimentat la +/- 37V ...asta inseamna ca erau 37 V pe fiecare bec de 24V, ceea ce inseamna ca s-ar cam fi ars...nu imediat, ci dupa un timp.

deci.... are cate 2 becuri in serie pe fiecare ramura... 37/2=18,5V pe becul de 24V.. :wink:
Link spre comentariu

nu cred ca a sesizat ideea din prima, poate va sesiza la tine

Mi-era frica sa nu fie asa....si deci fiind inseriate si becurile subalimentate, cu 18 V in loc de 24V cat are el normal tensiunea de lucru , fiecare bec consuma 14 A ? :d Ai becuri de la farurile de la vapoare sau de la submarine? sau de la nave cosmice? Sau pe planeta ta asa sunt becurile de lanterna?
Link spre comentariu

Vreau sa vad si eu o sursa cu randament 100%...Chiar is curios daca au reusit oamenii sa faca asa ceva...In clasa a X-a la fizica te invata : Putere consumata < Puterea sursei...Legea asta o demonstrat-o Newton...Asa ca faceti bine si nu'l contraziceti ca asta era un fizician adevarat nu un parlit ca noi care ne dam cu parerea Cred ca aparatul ala de masura e unul chinezesc apropo de celalalt post

Link spre comentariu

Ma simt nevoit sa ii dau dreptate lui bolek. Cartea de fizica nu ar strica ... Curentii exorbitanti probabil ca au fost masurati cu un ampermetru digital d-ala luat de la taraba... Care pe curenti continui in prezenta unor componente de IF de la invertor, abereaza la culme ... Ashadar in afara de carte va mai trebuie shi bun simtz tehnic sa va dati seama ca :1. Anumite legi cum ar fi aia cu randamenul nu se discuta ...2. Sa apreciati intelesul si valorile marimilor pe care le masurati / calculati. Pe scurt nu tot ce zboara se mananca @ !

Link spre comentariu

Chiar daca nu are legatura directa cu ideea de "Audio pentru PC", la adresa asta:

http://eportal.apexmicrotech.com/mainsite/pdf/pa03u.pdf

veti gasi un amplificator care debiteaza pe iesire un curent de 35A REAL, in regim continuu.E un amplificator operational de putere de constructie speciala, care poate satisface cam toate cerintele IMAGINABILE in materie de putere de iesire.Am vazut odata , cu cativa ani in utrma, o statie audio de discoteca,profesionala,de fabricatie americana, cu putere de iesire de 2x 1000W RMS construita cu 2 astfel de amplificatoare operationale; tin sa mentionez ca partea electronica ocupa cam 20% din volumul statiei, 30 % era ocupat de traful de alimentare, (un toroidal de vreo 5 KW, mare cat unu de sudura si la fel de greu) iar restul de jumatate din cutie o ocupa RADIATORUL,cu profil special(nervurat, gros de vreo 3 cm in zona unde erau prinse integratele)si cu 2 ventilatoare in spate care evacuau aerul cald.Per total "instalatia"cantarea cam 30-40 de KG.

Pentru cei inca nesatisfacuti de performanta acestuia, exista pe site, in notele de aplicatie recomandate de producator o schema interesanta, in care se folosesc 4 ( da, patru!) astfel de amplificatoare, puse cate doua in paralel si iesirea in punte :oops: ;montajul se poate folosi si pentru audio, in acest caz se monteaza boxele de discoteca (cu putere minim 5KW RMS) in locul sarcinii din schema (in schema el nu "canta" pe un difuzor, ci alimenteaza un servomotor de vreo cativa KiloWati !). Pentru doritori, el se gasea de cumparat pe site-ul fabricantului , era vreo 300 $ ultima oara cand m-am uitat.

PS: :roll: Cu astfel de amplificatoare, se poate intr-adevar ajunge la curentii de alimentare si/sau de iesire pe care ii vehiculeaza unii pe aici pe site... :x

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

apropo de amplifurile de PCeu am facut unu cu 4xTDA2050 + sursa de la 12v la 35V - a intrat perfect intr-o carcasa de cdromsi unul si mai mare cu 2xtda7294 si traf la 220v toate bagate in 2 carcase de cdrom suprapuseoricum dc vreti sa ascultati un sunet calumea de la PC-ul vostru nu folositi amplificatoare de 12V

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări