Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator Aburici

Salutare! Am un transformator dintr-un aparat de sudura, destul de marisor cu primar 0-220-380 si secundar 55-0-55 si 400va.Am vazut ca alimentandu-l cu 220v in loc de 380v am in secundar 30-0-30. asi vrea sa stiu daca in mod normal ar avea 400va(nu stiu cati w ar insemna) in momentul in care il alimentez cu 220v in loc de 380 cam cati va (sau w) ar putea eroga?m-ar interesa sa-l pun intr-un amplificator, dar fiind destul de marisor asi vrea sa stiu daca merita sau mai bine achizitionez un alt transformator, acesta fiind destul de mare.

Link spre comentariu

Puterea unui transformator este data de sectiunea miezului.Cum aceasta nu creste , nici puterea nu are cum sa creasca. Dar daca il alimentezi cu 220V la bornele 0 si 220 nu cred ca nu ar duce 400W. Totul e ca va scoate in secundar probabil - 55 0 +55V. Revin. Si asa cum il vrei sa scoata in secundar +- 30V puterea va fi tot de 400W daca secundarul este bobinat cu sarma care sa suporte 7 A .

Link spre comentariu

Limitarea se face in cazul asta din cauza sarmeiu din primar... Ca la 380v si 400w curentul e de ~1A iar la 220v si 400w e de 1,8ATaful fiind facut pentru 380,sarma din primar e dimensionata pentru 1A,deci la 220v o sa duca cam 220w...Si fiindca aici e vorba de un traf,il mut in topicul dedicat!

Link spre comentariu

Inca o problema la un traf,primarul este bobinat nu cunosc nr de spire,secundarul l-am calculat si pt 50v trebuia 67spire.Am bobinat secundarele ,bagat tole ,stras si la alimentare am 70v pe secundarTensiunea masurata la priza 235-238v ,care ar fi cauza?

Link spre comentariu

Cum ai "calculat" ca trebuie 67 de spire pt 50V cand nu stii cate erau in primar? Oricum, daca tot ai facut experimentul, acum poti sa determini cate spire ai in primar si sa ajustezi corespunzator secundarul.Daca ai folosit formula cu 50/S era normal sa dai pe langa, pentru ca nu stii cum au dimensionat proiectantii transformatorul.

Link spre comentariu

50Vca sau cc? În primul caz e normal ca 50Vca redresaţi să dea 70Vcc.

Dacă nu asta e cauza, atunci o combinaţie de supravoltare din reţea (iarna probabil că e mult mai puţin) şi bobinarea economică a primarului (40/S). Nu bîzîie şi se încinge?

Link spre comentariu

bazaie si se incinge putin dar ce pot sa fac pt remediere? 50vca

Trebuie suplimentat primarul cu diferenţa (teoretică) de spire de la 40/S la 50/S. Mai trebuie luată în calcul şi diferenţa tensiunii reţelei, dacă acum are mai mult, iarna scade sigur în localităţile mici şi poţi comuta de pe întreg primarul nou (vechi + supliment), pe cel vechi.Ca o anecdotă: pe 31 Decembrie la servici, acum 10 ani am măsurat tens la priză, era cam 170-180V. Abia se vedeau rezistenţele la reşourile cu care ne încălzeam şi neoanele pîlpîiau. Pe la ora 12:00 au plecat femeile acasă din clădire, am măsurat din nou, aveam 210V. Asta în Bucureşti. :limb:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut tuturor. De curand am facut rost de un transformator toroidal de la un prieten, dar este ars primarul. Vreau sa il bobinez dar nu stiu cum sa calculez cate spire trebuie sa dau pentru 220V. am inteles de la cineva ca nu se bobineaza la fel ca trafurile e+i. Sectiunea miezului este de 4,8cm patrati. Cate spire trebuie sa ii dau pentru a l bobina pe "larg" si ce diametru trebuie sa aiba sarma? Mentionez ca sunt incepator si va rog sa nu radeti de mine daca nu am explicat prea bine ceea ce vreau. :jytuiyu Va multumesc.

Link spre comentariu

Buna ziua!!am si eu un traf de la un prieten si nu stiu citi VA are si as vrea sa aflu,dar nu stiu cumma puteti ajuta??Citeva poze:0/P:18V...0...18V12V...0...12V12V...0...12V9V....0....9V33V...........4,2V..........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări