bolek Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 au acelasi numar de spire? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Ori sînt puse în antifază secundarele, ori e un scc între ele, efectul e acelaşi. Link spre comentariu
tatae666 Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 nr de spire nu le-am numaratsecundarele sunt libere nu este legat 'gnd' Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 masoara -le tensiunile Link spre comentariu
tatae666 Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 am masurat tensiunile cu sondele aparatului lipite de bornele trafului ,un sec are 72v si celalalt are 68v dar nu s-a mai incalzit in timp ce am masurat Link spre comentariu
tatae666 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Am rebobinat trafu ,acuma are 57v si 57v in gol,pe orezistenta de 25ohmi,1500w scade tensiunea la 54v masurat pe bornele rezistentei(rezistenta este de la masina de spalat albalux)Am masurat intensitatea in serie cu rezistenta si am avut o valoare de 2.2A,este valoarea consumata de rezistenta sau intensitatea maxima debitata de traf Va multumesc Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 rezistenta decide curentul. Link spre comentariu
tatae666 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 valoare sau puterea?Cum pot afla curentul max debitat de traf? Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 daca nu ma insel se alimenteaza in primar la 15% din tensiunea nominala, se pune secundarul in scurt circuit si se masoara curentul din secundar. vezi sa nu-ti puste ampermetrul, ori folosesti un transofrmator de masurat curent ori o rezistenta de sunt si masori caderea de tensiune pe ea. daca totusi stii puterea nominala se calculeaza curentul impartind la tensiune. alta practica buna e sa alimentezi tot la 15% pui secundarul in scurt vezi puterea dupa care masori tensiunea la mers in gol din secundar si calculezi curentul. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Curentul maxim suportat de infasuraraea secundara, depinde de sectiunea conductorului de bobinaj. Puterea transformatorului depinde de sectiunea miezului. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Am desfăcut un traf, pentru că înfășurarea primară părea arsă... numai că l-am "bușit" umpic. Când am ajuns la primar, am găsit o siguranță termică care era arsă, deci am zis să-l leg pe direct; trebuia să desfac o spiră, că nu-mi ajungea sârma să o scot la borne, numai că trafu e din ăla super impregnat în lac și am rupt sârma. :jytuiyuPână la urmă am reușit să scot bucata de sârmă de care aveam nevoie cu un cuțitaș, da' am jumulit emailu de pe vreo 3 spire și acum sunt în scurt. Vreau să vă întreb dacă-i vr-o problemă să le las așa? Nu mai incerc să le desfac ca să le izolez, că-i tare al naibi lacul ăla și sigur le rup; mă gândesc că nu o să se simtă nimic: tensiunea pe alea trei spire e aproape neglijabilă, deci nici curentu "de scurt" nu cred să aibe importanță... așa cred - dacă n-am dreptate să-mi spuneți, să nu mă chinui degeaba să puna înapoi secundaru și spirele, să văd ca scoate fum. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Nu va scoate fum! Oricum, mai asteapta si alte pareri. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Daca cele 3 spire sunt alaturate, nu conteaza, dar ar fi bine sa impregnati cu lac locul cu pricina.Verificati totusi sa nu fie cumva spire care apartin unor straturi diferite. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Spirele sunt alăturate - sunt printre ultimele spire din primar (apropo, trafu ăsta e tare ciudat; secundarul era bobinat pe o carcasă iar primarul pe alta, care vine introdusă in interiorul celei de la secundar). Am dat cu umpic de shellac (a.k.a. zeamă de sacâz ) pe locul respectiv, că nu am lac de impregnat trafuri - și chiar aș avea nevoie, să-l înmoi umpic după ce-l asamblez, că altfel sigur o să zornăie; poate știți voi unde găsesc și niște lac d-ăsta. Mulțam fain ge ajutor! Link spre comentariu
Relav Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Izoleaza-le cu o picatura de lac de unghii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum