remus68 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 pai nu am cumPosteaza un link cu schema unde va fi utilizat. Mai ai loc pe carcasa transformatorului? Link spre comentariu
boboBOBO Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Cel mai bine ar fi, daca mai ai loc pe carcasa transformatorului, sa bobinezi in jur de 100spire, care le vei inseria cu primarul. Link spre comentariu
MarioRobert Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 exista vre-o metoda simpla de a da rugina jos de pe niste tolere, inafara de slefuit? vre-o baie ceva? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Le pui intr-un castron de plastic sau portelan si torni otet alimentar peste ele. Dupa una...trei zile vor arata ca noi, daca nu a facut deja rugina gauri prin ele. Link spre comentariu
MarioRobert Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Mersi de idee, stratul de rugina e doar la suprafata, dar nu prea am chef sa slefuiesc 200-300tolere Link spre comentariu
buzea Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 am si eu o intrebare am un transformator si nu stiu cum sa il conectez are pe conectori de sus notatiile P..Bsi pe cele de jos S...E cel cu pb are rezistenta de 360ohm si cel de jos 8ohm Link spre comentariu
Relav Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Daca ai un instrument de masura, masoara ce rezistenta are fiecare infasurare. La 220V conectezi infasurarea care are rezistenta cea mai mare. Sigur acel transformator se conecta la retea (era de alimentare) ? Link spre comentariu
buzea Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Daca ai un instrument de masura, masoara ce rezistenta are fiecare infasurare. La 220V conectezi infasurarea care are rezistenta cea mai mare. Sigur acel transformator se conecta la retea (era de alimentare) ?gata am rezolvat-o multumec mult de raspuns Link spre comentariu
MarioRobert Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 deci niste tolere, le-am curatat de rugina, nu stiu cand o sa le folosesc si ma gandeam cum sa le feresc de rugina, daca le pun in ceva ermetic sta rugina departe de ele? Link spre comentariu
ChRS Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 salut, am un transformator cu 2 iesiri, una de 48 de volti la 2 amperi, iar a doua la 24 la 1A. Bun, intrebarea e: as vrea sa se leg in paralel, ca sa am 3A, banuiesc ca se poate, dar ce se intampla cu restu? mai precis cu tensiunea si cu transformatorul? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 banuiesc ca se poate Nu. dar ce se intampla cu transformatorul? Mai intii va scoate un biziit puternic, apoi va iesi putin fum, dupa aceea va lua foc si daca ai sigurante calibrate la panoul de distributie se vor arde. Daca ai un cui in loc de lita, se va topi instalatia de sub tencuiala si va trebui sa chemi pompierii. Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate Fals! Din cauza asta erai convins ca se pot pune in paralel secundarele transformatorului, cu tensiuni diferite! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Singurul mod în care poţi pune în paralel 2 secundare cu tensiuni diferite, e să le redresezi pa fiecare cu o punte de diode, în acest caz tensiunea în gol va fi dată de secundarul cu cea mai mare tensiune, în sarcină va scădea. Link spre comentariu
tatae666 Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Buna ziua , am bobinat secundarul unui traf cu sirma pusa un doua (1.2mm fiecare ) ,duoa infasurari cu aceasi lungime a sarmei.La alimentarea trafului la 220v se incalzeste foarte tare secundarul , mentionez ca a fost conectat la priza maxim 10secunde Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum