Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

si exista niste formule? ce se poate calcula cu valoarea aceasta?

Se invata la scoala! Le vei gasi in manualul de fizica de clasa a 10-a, dar mai e pina ajungi acolo.
Link spre comentariu

...au doua secundare inseriate de cite 12V.

La fel si primarul, e impartit in doua infasurari. De fapt cam toate trafurile cu miez din 2 coloane se fac asa. Bobinele de pe cele 2 coloane sunt identice, fie calculate la jumatate din tensiune si se inseriaza in faza, fie la tensiuea nominala, si se pun in paralel (pt curenti mari). Cel din poza e pt iluminat subsoluri, tablourile din casa scarii erau echipate cu astfel de trafuri, erau de regula de 400VA.
Link spre comentariu

am o rugaminte: am nevoie de un tabel pentru a afla puterea (w) la transformatoare cu tole E+I in functie de sectiunea miezului ,diametru sirmei din primar si secundar. va multumesc

Link spre comentariu

Nu o sa gasesti un asemenea tabel. Pentru calculul transformatoarelor sunt niste relatii simplificate. Din acestea inloculnd datele cunoscute le poti afla pe celelalte. Da o cautare dupa "calcul transformator".

Link spre comentariu

Pentru calculul unui transformator trebuie sa luam in calcul :Tensiunea din secundar,Curentul din secundar In functie de aceste marimi se calculeaza Puterea din secundar respectiv primar si se stabileste sectiunea potravita

Link spre comentariu

am o rugaminte: am nevoie de un tabel pentru a afla puterea (w) la transformatoare cu tole E+I in functie de sectiunea miezului ,diametru sirmei din primar si secundar. va multumesc

Sînt nişte formule băbeşti, ca secţiunea la pătrat egal puterea miezului, şi altele. Destule de apropiate cu realitatea, unde intervine materialul, forma tolei, etc. La sîrmă intervine densitatea curentului, 2-2,5-3A/mm2.
Link spre comentariu

Am si eu o rugaminte, vreau sa aflu puterea, macar aproximativ, a acestui traf, am atasat o imagine cu dimesiunile lui. Secundarul este bobinat cu sarma de 1mm, tensiunea fiind de 2x34V AC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări