Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Am nevoie pentru o placa audio de 2*10v la 50mA(cat sa alimentez un opa4134smd). O varianta ar fi toroidalul. Folosind un calculator de pe paginile anterioare mi-a rezultat un toroidal cu miezul interior de 1,3-1,4cm, 9910 spire in primar cu sarma de 0,04 si 450 spire in secundar cu sarma de 0,20 iar curentul cica este 0,1A. Valorile astea sunt pentru o infasurare. Pe a doua cum o fac? :nas: Bobinez 2 sarme in secundar si le inseriez, iar la mijloc am masa?Inaltimea torulului trebuie sa fie de maxim 1,5cm.LE: am corectat datele pentru 10v c.a.

Link spre comentariu

Paul14 solutia ar fi sa il cumperi, de bobinat 10000 de spire cu sarma aia asa subtire prin interiorul miezului e munca de chinez. :speriat IoNuTx ar fi cam asa: ((Dext=Dint)/2)*inaltimea miezului; toate dimensiunile le masori in centimetri.

Link spre comentariu

am si eu o intrebare......am un mic transformator chinezesc de 6-0-6V 200mA, la care folosesc infasurarile in asa fel incat sa am 12V, chestia este ca dupa 1 ora de functionare in gol se incinge de-l ia draq, este vreo problema daca merge la o asa temperatura?.... traful o sa fie alimentat non stop, el facand parte dintr-un montaj <>.

Link spre comentariu

dupa 1 ora de functionare in gol se incinge de-l ia draq,

Daca are siguranta termica in interior si nu o arde (140grade), inseamna ca nu-l ia draq. Asa merg normal chinezariile economice si japonezariile mai ieftinute. Emailul lor rezista la caldura mai mult decat cel romanesc, chiar daca se inchide un pic la culoare, totusi nu (prea) crapa...
Link spre comentariu
Vizitator FlorinCFR

Daca primarul transformatorului se va alimenta la tensiune alternativa in secundarul transformatorului va rezulta o tensiune alternativa.Banuiesc ca este corect !?Imi cer scuze ca am deschis un topic nou dar credeam ca butonul "Subiect nou" va crea un post nu un topic.

Link spre comentariu

Izolatia rezista la 100 de grade. Tu poti tine in mana ceva la 100 de grade? :ras: Stiu ca "ce spun acum nu e etic sau moral" (citat parazitii) dar ... s-au mai schimbat tehnologiile prin alte parti ale lumii, mult mai mult decat la noi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări