costilx Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Buna,ce pare aveti despre transformatoarele de la microunde,ar merge rebobinat secundarul pentru a fi folosit la amplificatoare,am unul de 230v 50hz,class 220,la secundar 1000v, 700w esire si 1150w consum,cam ce putere as putea scoate la ce vreau sa-l folosesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Ai gasit vreun exemplar care nu are tolele sudate ? Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 este doar lipita talpa de jos,deci nu-i problema de-al desface. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Nu aveti cumva calculul la transformator toroidat ca am un miez penrtu un amplif Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Cauta,ca este aici in topic! Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Multumesc pentru tot domnule Dr.L Link spre comentariu
fwfw Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 salut, am si eu un miez toroidal de la un trafo care scotea 65 de v si scria pe el 250va ,as dori sa bobinez si primarul si secundarul din nou ca sa obtin 30 de v cc si vre-o 15-20 amperi cu ce sarma trebuie bobinat primarul si cate spire si la fel secundarul.miezul are urmatorele dimensiuni 10 cm diametru exterior 6cm diametrul interior si 4 cm inaltime.sau daca se poate sa ma 30_0_30 diferential si 30 de v cc(+,-).va multumesc . Link spre comentariu
djlove Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 In topicul acesta o sa gasesti o explicatie data de mine pentru calcul.Ceea ce vrei tu sa scoti din el nu e posibil. Pentru 30V CC ai nevoie de cam 22-23V CA. Tensiune dubla inseamna 44V, la 20A, miezul trebuie sa aiba o putere de minim 44x20=880VA.Miezul tau, daca ai scris corect datele despre el, are o putere de ((10-6)/2*4)^2=64VA, daca tolele sunt de calitate buna sa zicem 100VA maxim.De aici in colo poti trage singur concluziile. Link spre comentariu
fwfw Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 da ,datele sunt corecte despre miez ,deci ptr 22 v c.a , cum pot bobina primarul si secundarul ptr a obtine maximul de curent din acest miez?mersi. Link spre comentariu
djlove Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 In acest topic gasesti absolut toate formulele de care ai nevoie, citeste.Nu mai astepta sa ti se de-a totul pe tava. Link spre comentariu
fwfw Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 deci imi trebuie cam 1400 de spire in primar cu sarma de 0.5 si in secundar cu sarma de 1 sau 1,1 6-7 spire pe volt. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Daca tu ai desfacut traful, trebuia sa mentii primarul, acela nu se schimba cu nimic, sau macar sa ii numeri nr de spire(in caz ca sa zicem ca s-ar fi stricat etc).Asa, ai o problema destul de dificila, nu chiar asa de simplu sa obtii maximul din el. Ceea ce ar trebui sa faci este sa faci un experiment sa vezi cam cate spire pe volt merg puse pe el(daca miezul suporta in jur de 1.6 T atunci poti sa il bobinezi cu 3.5 sp/V, adica aprox 840 sp pt 240V sau 805 pt 230V. Daca suporta mai mult, atunci poti si cu mai putin). Ai putea sa incerci asa:1 bobinezi cu 3.5 sp/V doar primarul si mai tii ceva sarma pe mosor.2 Testezi cu becul in serie sa nu fie vreo problema3 apoi masori curentul in gol. Daca acestea este peste 100mA, mai pui spire, daca este mic(cateva zeci mA) poti sa mai scoti. Doar in felul asta poti sa obtii maximul din el. Totusi o mica marja de siguranta se impune, deoarece tensiunea la priza poate sa fie si de 240V si nu vrei sa ti se satureze miezul atunci. Adica dupa ce gasesti optimul, mai adaugi de siguranta vreo 40-50 spire(ma rog ar trebui sa masori si tensiunea la priza sa stii in ce conditii l-ai masurat, ca daca l-ai dimensionat bine cand la priza erau 190V nu e ok!).Ca diametru pentru conductorul din primar poti incerca un 0.6 - 0.7 mm(asta ca sa scoti cat mai mult din el fara sa scada tensiuna prea mult) desigur daca e loc, daca nu, pui mai subtie. Pt secundar, daca e doar o infasurare de 30V pune sarma de 2mm, daca sunt de +/- 30V merge si 1.5 mm.De obtinut n-ai cum sa obtii 30V si 20A asta inseamna 600VA! Poti obtine undeva la 30V si 8A sau +/-30V si 4A. Link spre comentariu
fwfw Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 numai este nici primarul nici secundarul ,cred ca la trafo sa ars primarul era folosit la alimentarea unor amplificatoare tv ptr cablu tv din acele de se monteaza pe stalpi (telealimentare ) .am sa incerc cum ai zis tu ,becul trebuie sa fie de 220v ? 1kg de sarma de 0.5 ,0.6,0.7 imi ajunge ptr primar? cu ce izolez primarul fata de miez cu nomex ,prespan sau banda de contractie?pretul unui trafo toroidal nou este cam 85 de lei asemanator cu ce vreau eu sa fac aici , eu la cat il scot daca il bobinez eu? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 numai este nici primarul nici secundarul ,cred ca la trafo sa ars primarul era folosit la alimentarea unor amplificatoare tv ptr cablu tv din acele de se monteaza pe stalpi (telealimentare ) .am sa incerc cum ai zis tu ,becul trebuie sa fie de 220v ? 1kg de sarma de 0.5 ,0.6,0.7 imi ajunge ptr primar?Da becul trebuie sa fie de 220V, de preferat de putere mai mica. Cat priveste greutatea, pentru 1000 spire de 0.7mm iti trebuie cam 550 grame, deci 1kg e arhi-suficient. Atentie totusi ca ai de experimentat, fa si tu niste calcule aproximative mai inati, s-ar putea ca sarma de 0.7 sa nu incapa! Link spre comentariu
IoNuTx Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 Nu prea am inteles din calcul la traf toroidal cum se calculeaza sectiunea un prieten imi zicea ca,ca la un traf cu tole e+i.Daca mati putea ajuta voi va rog. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum