Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

am pus la primar fir de 1,25mm lam dat jos cel de 1,60mm,in acest moment am bobinate 300 de spire,mai e pana va fi gata,cum aflu masurind cu aparatul consumul din primar in w si puterea de esire din secundar in w,sau iar e nevoi de formule pentru a calcula,multumesc pe ajutor.

Link spre comentariu

Prima data testezi cu becul in serie. La un toroidal nu trebuie sa se aprinda. Dupa aceea(adica dupa ce e clar ca merge) poti masura curentul cu un multimetru pe AC.Puterea in secundar depinde evident de ce sarcina pui pe el si ce cadere acceptabila de tensiune vrei sa ai+ cat accepti sa se incalzeasca

Link spre comentariu

In general nu e adevarat, cu cat ai mai putin cupru cu atat ai pierderi mai mici in curpu. Problema e sa nu ai prea putine spire pt ca atunci miezul se poate satura si intr-adevar se incalzeste mult.

Link spre comentariu

buna seara! dupa cum se vede in imagine este vorba de un traf cu 2 iesiri la 12 v 3A . Mie imi trebuie 24 v si 3 A.pe cele 2 iesiri de 12v respectiv firele albastre imi scoate cat am nevoie 24v. intrebarea mea este: amperii raman aceeasi (adica 3)? eu am un multimetru ieftin si nu prea am incredere in el ,si drept sa spun nici nu sunt convins 100% ca am procedat corect in masurare.multumesc!

Link spre comentariu

Ampermetrul nu se conecteaza in paralel la bornele sursei, ci in serie cu sarccina (consumatorul) ! Transformatorul e de 2x12Vca / 3A, deci la firele albastre vei obtine 24Vca / 3A. Banuiesc ca a costat fix 20,13ron cu tva inclus ! 3A in sarccina e cam mult pentru acel transformator, dar va functiona bine pina pe la vreo 2A.

Link spre comentariu

Ampermetrul nu se conecteaza in paralel la bornele sursei, ci in serie cu sarccina (consumatorul) ! Transformatorul e de 2x12Vca / 3A, deci la firele albastre vei obtine 24Vca / 3A.

multumesc de raspuns. am dat pe el 27 lei. eu am vrut de 24v 3 A dar m-a convins persoana de la care l-am achizitonat ca e in regula. vreau sa-l folosesc la sursa reglabila 0-30V
Link spre comentariu

Salutari pentru toti! Am o problema practica: O sursa facuta de "Didactica" pentru teste cu tuburi da urmatoarele tensiuni: alt. 6,3V masurat in gol => alt. 7,2V Cc. 110v masurat in gol => 143V 120V => 142V 150V => 190V 180V => 197V 220 => 271V 230V => 252V 280V => 348V. Nu sunt prea mari tensiunile masurate fata de ce se asteapta?Sunt asa mari caderile de tensiune in sarcina?De ex. alimentand filamente cu ~7,2V, nu scade serios durata de viata a tubului? In conditiile date mai poate fi folosita sursa pentru teste sau trebuie facute modificari in secundarul traf-ului. Multumesc!

Link spre comentariu

Tensiunea masurata in gol este mai mare decit in sarccina. Diferentele ar mai putea proveni si de la faptul ca primarul transformatorului a fost calculat pentru alimentare cu tensiune de 220Vca si s-ar putea sa fie o tensiune mai mare la reteaua de unde alimentezi. Ce tensiune ai la priza de 220Vca ?

Link spre comentariu

Lasa sursa in pace si foloseste-o asa cum e ! Daca tot vrei sa faci ceva, poti desface transformatorul si sa mai bobinezi citeva zeci de spire care se vor inseria cu primarul. Asa vei obtine tensiuni mai mici in secundar.

Link spre comentariu

Asa vei obtine tensiuni mai mici in secundar.

mai mici mai ales in sarcina :ras:sursa aia este DIDACTICA, DA? adica , mai mult cu scop didactic, gen masinile de scoala de soferi... nu te duci la curse cu asa ceva...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări