Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Deci asa zici sa folosesc 0,8mm,lamurarestema cu ceva ce amanunte conteaza antrun transformator de putere mare anafara ca tre sa ai mezul mare care parte conteaza cel mai tare la sarma de cupru,primarul sa aiba firul gros sau secundar e cel care tre sa aiba firul cel gros cu cat mai gros cu atat mai mare e amperajul da,ce am anteles dela tine e sa calculez marimea miezului ca sa pun marimea corecta la firul de la primar la care ai spus sa fie de 0,8mm dar la secundar cum ramane cum calculezii,daca pui fir subtire poti avea voltaj foarte mare dar amperaj mic si daca pui cat mai gros creste amperajul si ai voltaj mai putin sau cat atii permite nr de spire pe care al poti anfasura sau e neaparat nevoi sa pui exact calculat la orce tip de fir grosime.

Link spre comentariu

Puterea se conserva.... Legile fizicii..... :ciuda: Daca primarul are 300W, in secundar o sa puterea din primar - pierderile in miez ( care le poti neglija)Daca vrei sa ai 2*100V in secundar, poti avea intenitatea maxima de:300VA/200V(tensiunea din secundar)= 1.5A, deci un conductor cu diametru de 0.9mm este de ajuns. Degeaba folosesti conductor mai gros, puterea debitata tot aia va fi.Daca ai vrea sa ai in secundar 50V, vei avea asa:300VA/50V=6A rezulta un conductor cu diametrul de: 1.6mm-1.7mmInvata sa calculezi corect in transformator; citeste cu atentie tot topicul de aici si o sa mai intelegi niste lucruri.Un transformator bun, nu inseamna doar niste sarma aruncata pe un miez si gata.Puterea miezului e sectiunea la patrat, in cazul toroidalelor se poate stoarce putin mai mult de atat, daca ai un miez bun.Mai multe detalii nu iti spun acum, trebuie sa intelegi tu cum sa faci asta, nu sa iti dau 'pe tava' tot. Citeste si o sa afli!

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns,e adevarat ca cam asa mai bobinez cam dupa ochi puneam atate spire an primar pana cand stiam ca pot folosi cu grija 220v mai masuram cu aparatul la alte tipuri de transformator care avea grosimea firului cam acelasi si mergeam dupa cati ohmi ami dadea faceam eu un calcul cum stiam eu si mai puneam ceva spire an plus ca sa nu se ancalzeasca,iar la secundar masuram cat curent ami dadea daca ami indica mai putin dechat ami doream mai puneam ceva spire iar daca era peste mai scadeam ceva spire pana indica voltajul dorit.an legatura ce fel de tor vreau sa folosesc am desfacut doua transformatoare toroidale si leam pus an preuna pentru a face unul mare dimensiunea am dato dupa placul meu sa fie mai usor de bobinat si sa pun fir gros ca sa am destul spatiu deasta are dimensiunile mari,am de anvatat ceva cu calculatul dar nu ma las pana nu anvat,multumesc prietene.

Link spre comentariu

cele doua trafuri toroidale pe care le-ai desfacut erau identice? daca nu, s-ar putea sa fie probleme, daca apar diferente intre proprietatile materialelor din care sunt facute miezurile.si mai exact cum le-ai pus impreuna pentru a face un miez mai mare?

Link spre comentariu

nu erau la fel unul eram normal conectat la retea ce alimenta statia si celalalt era putin mai mare si era folosit tot in acea statie dar pentru esire,nu pream stiu cum fuctioneaza acest tip de amp. cu transformator pe esire care zicea cam asa 25v(2,6ohm),44v(8ohm),70v(20ohm),100v(42ohm) si balanta esire era de 240w rms,nu stiu ce nu mergea am ancercat so repar dar nimic,nu cunosc acest tip de amp.ce crezi ca sunt miezuri cu material diferit si e posibil sa numi mearga.

Link spre comentariu

traful de alimentare probabil se putea folosi cum era, pentru a alimenta alt amplificator, iar traful de iesire se putea rebobina. pune totusi o poza, sau o schita din care sa reiese cum ai pus impreuna miezurile. din ce-ai spus tu eu am inteles ca ai pastrat aceeasi sectiune, dar ai marit lungimea circuitului magnetic, ca sa-ti intre sarma mai groasa.

Link spre comentariu

nam reusit sa pun poza nam acel program de micsorat este prea mare si nu merge.cum am mai zis dimensiunile care leam dat sunt acestea,diametrul exterior este de 20cm iar cel interior14cm iar latime ramane de 3cm iar analtimea este de 5cm,si este destul de greu cred ca depaste 6kg usor.

Link spre comentariu

nam reusit sa pun poza nam acel program de micsorat este prea mare si nu merge.cum am mai zis dimensiunile care leam dat sunt acestea,diametrul exterior este de 20cm iar cel interior14cm iar latime ramane de 3cm iar analtimea este de 5cm,si este destul de greu cred ca depaseste 6kg usor.

Link spre comentariu

Ori iti faci timp sa scrii calumea,ori nu mai scrii deloc :bataie Asta deja nu mai e o problema minora de gramatica,ci pur si simplu nu se intelege ce zici (sau se intelege,dupa un timp de studiu intensiv+multa imaginatie)Si de ce naiba ai 2 posturi consecutive,dintre care unul e doar un citat :nebunrau: O sa fac curatenie aici!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări