Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator djvasy

va salut! am un transformator de 24V undeva la 2.5A dar la masurat scoate 29V. cum pot sa cobor tensiunea la 24V si sa pastrez amperajul.ma gandeam la un stabilizator de tensiune dar din cate am inteles nu duc prea mult (in jur de 1A).cine ma poate lamuri cu scheme sugetii opinii etc. multumesc

Link spre comentariu

29v e in gol, in sarcina va scadea. Nu trebuie decat sa-i pui sarcina si sa masori. Daca nu-ti convine cat ramane la sarcina maxima pe care va lucra, mai scoti din spire fara sa-l demontezi.

Link spre comentariu
Vizitator djvasy

mam gandit si la asta numai ca eu vreau sa il folosesc pentru o sursa reglabila si la intrare in montaj am nevoie de 24.in cazu de fata trafu imi da 29 intru in montaj iar la condensatoru de filtraj ajunge undeva la 37 v. la spire nu prea mas baga fiindca trebuie desfacut cred si nu cunosc ramura asta asa bine.cateva poze

Link spre comentariu

Buna,am si eu an constructie un transformator toroidal cu aceste dimensiuni,diametru exterior este de 20cm,interior de 14cm si analtimea de 5cm iar grosimea de 3cm,am anceput cu primarul cu fir de 1,60mm iar pentru secundarul am fir de 2,00mm daca e nevoie sa fie mai puternic pot sa pun si dublu fir ar fi cam 4,00mm.e primul de aceasta marime pe carel fac,ce nu stiu cum faceti voi calculele marime miez,fir grosime spire etc.ce vreau sa construesc un transformator de amperaj de putere pentru amplificatoare cu transistori de putere si punte de condensatoare care sa ajunga si pana la 100.000uf,2x150v.Ce vreau eu sa obtin e aceste variante find filtrat sami scoata 2x120v,2x100v,2x80v,2x60v,2x30v.Cam ce otiuni as putea sa aleg pentru acest trasformator,ma gandesc ca nu pot sa am toate esirile pe care leam specificat probabil miar trebui un miez mult mai mare.multumesc astep pareri cine vrea sa ma ajute.

Link spre comentariu

Din miezul tau poti scoate maxim, maximum 300VA (daca tolele sunt de calitate foarte buna), iar pentru aceasta putere trebuie sa folosesti un fir in primar corespunzator.Pentru a calcula grosimea conductorilor poti folosi formula:d=0.65*radical(I); unde d=diametrul conductorului, I= intensitatea care se vrea a fi obtinutaPentru primar, daca luam puterea maxima a miezului de 300VA avem:300/220=1.36A curentul prin infasurarea primara; deci d=0.65*radical 1.36=0.75mm folosesti un conductor de 0.8mm diametru cu tot cu izolatie. Nicidecum de 1.6 mm cum vroiai tu, degeaba folosesti conductoare groase daca miezul nu poate atat.Pentru secundar calculezi analog; in loc de 220 iei tensiunea care o doresti tu in secundar.Numarul de spire sper ca sti cum se calculeaza.Succes!

Link spre comentariu

Din miezul tau poti scoate maxim, maximum 300VA (daca tolele sunt de calitate foarte buna), iar pentru aceasta putere trebuie sa folosesti un fir in primar corespunzator.Pentru a calcula grosimea conductorilor poti folosi formula:d=0.65*radical(I); unde d=diametrul conductorului, I= intensitatea care se vrea a fi obtinutaPentru primar, daca luam puterea maxima a miezului de 300VA avem:300/220=1.36A curentul prin infasurarea primara; deci d=0.65*radical 1.36=0.75mm folosesti un conductor de 0.8mm diametru cu tot cu izolatie. Nicidecum de 1.6 mm cum vroiai tu, degeaba folosesti conductoare groase daca miezul nu poate atat.Pentru secundar calculezi analog; in loc de 220 iei tensiunea care o doresti tu in secundar.Numarul de spire sper ca sti cum se calculeaza.Succes!

foarte folositoare teoria... posteaza te rog si cum se calculeaza nr de spire :multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări