vio_gl Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 esti sigur?adica din moment ce ai duoa infasurari in paralel asta ar insemna cam 110 pe infasurare dar aceasta e doar pe o singura sectiune/coloana.nu stiu de cred eu ca trebuie luata sectiunea de 2 ori,infasurarea primara(originala) inca exista si mi se pare ca e cam groasa adica o singura coloana are 8cmp iar primarul e cam gros ptr 64w Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Citeste topicul, s-a discutat mult pe tema asta. Trage singur concluziile. De ce sa o luam iar de la capat? Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Daca vei analiza putin miezul , forma lui , constructia lui , vei realiza ca toate transformatoarele sunt circuite inchise , cu o singura sectiune , indiferent de forma , putere , constructie , etc... Incearca tu sa iei in considerare 2 sectiuni in acelasi traf , calculeaza spirele , grosimea sarmei , bobineaza-l si baga-l in priza. Dupa aia ne comunici si noua in cate minute ia foc. Link spre comentariu
helyon Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 salutare, "mini- si maxi- tehnicushi"! ... n-am prea avut rabdare sa citesc totul pe tema transformatoarelor toroidale si "dublu-u", dar va zbateti de ceva vreme binisor pe langa subiect .. adica sunteti impartiti in doua mari tabere, situate, bine-inteles la extreme: unii spun "odata", altii spun "de doua ori" ... hai sa va dau un indiciu: adevarul (ca intotdeauna dealtfel ..) este pe undeva, pe la mijloc ... ce-i drept, strict tehnic vorbind acum, mai aproape de adevar sunt cei care o sustin p-aia cu .. "de doua ori" .. dar asta nu inseamna ca "traful" lor bagat in priza nu ia foc ... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Adevarul nu este deloc la mijloc, aici nu suntem la energie alternativa, treburile astea sunt cunoscute si teoria se coreleaza f bine cu practica(unii din noi am mai si facut cursuri de asa ceva si am mai si cititit multe carti serioase in domeniu inainte de a vorbi), doar ca acea teorie nu consta doar in bagarea unor numere in niste formule simple care contin doar inmultiri. Am mai explicat de o mie de ori, miezurile astea toroidale si dubluC sunt mai bune ca miezurile romanesti E+I la care fomrula empirica considera inductia maxima de 0.9T. E doar o coincidenta nefericita(zic nefericita pentru ca face ca atatia oameni sa creada lucruri eronate) ca luand sectiunea dubla pici cam pe unde trebuie, dar NU este corect. Ca dovada la SMPS-uri(care apropos se proiecteaza dupa aceelasi legi!) nu mai merge treaba.Te invit sa imi arati o singura lucrare serioasa in domeniu care sustine chestiunea asta(am mai lansat provocarea asta in trecut....) Link spre comentariu
helyon Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 ... m-am exprimat un pic plastic, fapt care nu place mediului tehnic, dar tot nu are nici o legatura cu faptul ca tolele sunt romanesti sau de alta natura ... iti spui io matale ca-cu tolele alea de c...t romanesti, pe care le stiu si eu destul de bine (si cred ca le stie toata lumea, ca inca se mai gasesc prin containere..) se poate face linistit un toroidal de 200VA cu o sectiune de 10 cmp .. se vorbea despre forma, si nu despre provenienta tolelor ... si mai am o convingere, ca toata lumea care a postat pe aici a cautat "in draci" formule si documentatii p-e net .... va mai dau un indiciu: este vorba despre un calcul integral ... chiar nu a "descoperit" nimeni ca intre numarul de spire pe volt la un traf de 200VA si la unul de 100VA nu exista o corelatie liniara??! ... Link spre comentariu
helyon Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 ... si inca o chestiune, d-le EmyRulz, nu am afirmat de nici o culoare ca la dublu "ar merge" .... si special am dat exemplul ala cu 10 cmp si cu 200VA ... aici "dublul" este o simpla coincidenta ... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 va mai dau un indiciu: este vorba despre un calcul integral ... chiar nu a "descoperit" nimeni ca intre numarul de spire pe volt la un traf de 200VA si la unul de 100VA nu exista o corelatie liniara??! ...Cauta prin thread ca am dat toate formulele si cum se deduc ele din ec. lui Maxwell, de mai multe ori,( sunt pe la pag 30-50 nici eu nu mai stiu exact) chair nu mai am chef sa reiau toata povestea.Nr de spire pe volt nu depinde de putere per se, depinde de sectiunea miezului, si, foarte important, de inductia maxima suportata de miez(adica la care curentul de magnetizatie este mic), asta spune Legea lui Faraday. Link spre comentariu
fenddder Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 detin 2 transformatoare cu primarele de 110v..vreau sa le leg in serie si sa le alimentez de la 220v..este posibil? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Doar daca ai consum de putere egal din amandoua. Daca-s identice ar fi mai simplu, ca le pui secundarele in serie sau in paralel, dupa cum ai nevoie... Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 cu 10 cmp si cu 200VAPerfect de acord!randamentul?temperatura?clasa de izolatie?autorizare pt uz casnic? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Confuzia vine de la faptul c? la toroidal e practic o singur? bobin? primar?, de jur-împrejur, pe cînd la miezurile C+C, L+L, U+I sînt 2 bobine vizibile. Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Am si eu o intrebare, deoarece sant putin confuz ..........Ce putere poate duce un miez toroidal cu diagonala de 13,8 cm / inaltimea 6 cm / diametru intern 7,5 cm ? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Depinde de miez. Daca e intr-adevar miez de toroidal, dintro singura fasie, graunti orientati etc etc, atunci poate duce probabil intre 800VA si 1KVA (daca e proiectat atent si incape sarma suficient de groasa), nu se poate estima precis asa doar dupa sectiune. Daca e din tole de motor sau ceva de proasta calitate, mai bine renunti(parerea mea ca nu se merita munca de a bobina asa ceva).Daca duce inductii pana la 1.6T(si ar trebui sa duca f probleme daca e chiar miez de toroidal), fara a intra in saturatie, poti sa il bobinezi cu 1.5 sp/V. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 salut , am si eu 2 transformatoare pe care vreau sa le rebobinez pt a obtine cam 500 va ! primul traf e cam ciudat pt ca nu stiu cum il voi putea rebobina ! Aveti iaci o poza cu el .. si o poza cu dimensiunile : al doilea traf e dintr-un ups , scoate 2x15 ! aveti aici poze cu el .. intrebare mea este din care as putea scoate macar 500 va ? vreau sa fac un amplificator Nmos 200 si din aceasta cauza as avea nevoie de 500 va ! Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum