Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

@amp -daca sunt noi....nu-ti mai bate capul cu becul(care e ceva nicidecum stiintific,nu stie becu ala daca ai 2 spire in scurt sau juma de traf sau deloc)Dupa ce ai scris aici,sunt perfect functionale si bine facute! :da

:ewryt45w m-ai mai linistit.......... m-am mai linistit si eu ca am desfacut unul (am umplut camera de sarma) a trebuit sa tai sudura cu flexul. nu parea nimic in neregula cu bobinajul nici in secundar, nici in primar, dar acum nu stiu eu daca ai spire in scurt se vede? (ceva inegrit sau alta culoare?). ca lac sarit de pe sarma nu am vazut decat unde am tras eu mai tare de vreo 2 ori. icon_toileteu as vrea sa vand cateva si nu as vrea sa-mi dea omul dupa aia cu el in cap (are 5 kg :sparge: ) :bataieeu am mai vandut cateva pe la mine prin zona si le-am explicat oamenilor cum sta treaba, dar vroiam sa mai cer si o a doua parere si o a treia........... samd inainte de a le pune la vanzare pe forum.
Link spre comentariu

Salut! cand eram mic aveam acasa aparat de pilogravat dar nu mai gasesc nimic din el; stiu ca avea mai multe iesiri si se folosea ca ansa o bucata de nichelina...stie cineva cate iesiri ,volti ,amperaj...am cautat sa cumpar unul dar nu se mai gaseste...va rog daca ma poate ajuta cineva cu o schema a trafului?...

Link spre comentariu
Vizitator darkstar

Salut,Sunt nou aici pe forum, deci daca dau cu bata in balta nu ma spanzurati :limb: Am si eu o problema cu transformatorul de la amplificator ... bazaie ... tare. Initial e tacut, dar dupa ~20 minute de functionare incepe sa bazaie treptat tot mai tare si este enervant (ca sa nu mai zic ca probabil o sa puste la un moment dat). Am probat si cu secundarele in gol, m-am gandit ca e ceva suprasarcina, dar tot bazaie la un moment dat.Intrebarea mea este: ii pot face ceva? fara sa trebuiasca sa il rebobinez. Nu se poate rebobina pentru ca are tolele sudate, plus ca mai are vreo 7 secundare si nu cred ca mi-ar mai iesi la fel. A doua intrebare ar fi: de unde pot cumpara inlocuitor (inlocuitoare) la preturi rezonabile? Secundarele au urmatoarele valori 2x38V, 2x12,6V, 2x1.8V, 1x7,4V.Mersi de ajutor!

Link spre comentariu

Înseamn? c? atunci cînd se înc?lze?te se dilat? miezul ?i începe s? bîzîie, tot ce po?i face e s?-l fierbi în ?erlac (e bun oric?t s-ar înc?lzi trafo), sau parafin? (asta numai dac? în func?ionare nu se încinge).

Link spre comentariu

salut!am facut rost de la cineva de un traf care dupa cum se vede din imagine pe una din iesiri ar trebui sa scoata 24 v. problema e ca primarul are "4 intrari" eu l-am lgat pe cele doua care se vad si nu scoate decat maxim18.7 v. pe una din intrari arata 380 dar pe tablita de identificare scrie 220 v. Se mai poate lega si altfel? mie mi-a fost frica sa incerc sa nu-l ard. daca ma poate ajuta cineva...multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator darkstar

Înseamn? c? atunci cînd se înc?lze?te se dilat? miezul ?i începe s? bîzîie, tot ce po?i face e s?-l fierbi în ?erlac (e bun oric?t s-ar înc?lzi trafo), sau parafin? (asta numai dac? în func?ionare nu se încinge).

Transformatorul se incalzeste in functionare dar nu frige tare, pot tine mana pe el fara probleme. Daca il fac cu parafina e posibil sa se topeasca avand in vedere ca se incalzeste, asa ca o sa merg pe cealalta varianta. Acum intrebarea: unde pot gasi serlac (nu am auzit niciodata de el; ce magazine comercializeaza asa ceva? Ceva in Timisoara?) si este vreo procedura anume sau il bag intr-o oala si foc sub el? Cum stiu cand trebuie sa il iau de la fiert?Mersi si scuze daca am pus intrebari stupide :nas:
Link spre comentariu

Pentru Myhayxx, trafo pe care-l ai este monofazic pt conectare la 380V trifazic, bineinteles intre doua faze unde ai 380V si nu intre o faza si nul unde ai 220V. Acum situatia este putin diferita fata de anul in care a fost construit traf-ul pt ca avem 240V in loc de 220V, dupa cum se vede si din masuratorile tale: pe infasurarea de 24V ai teoretic (240/380) * 24= 15,16V (in realitate putin diferit, fie din cauza abaterii tensiunii retelei fie din cauza tolerantei trafo fie din cauza voltmetrului).

Cea mai mare tensiune o vei obtine pe infasurarea de 28V pentru tensiunea de intrare aplicata pe -10% si 380V sau intre 0 si -10% (ca sa vezi cum e corect trebuie sa masori inainte sa vezi unde este rezistenta bobinajului mai mare, intre 0 si -10% sau intre -10% si 380; conectezi reteaua la bornele unde ai rezistenta cea mai mare); va fi de aprox (240/0,9*380)*28=19,65V.

Link spre comentariu

Am gesit cu 240V, probabil pt ca acasa am tensiunea apropiata de aceasta valoare, trebuie sa aiba de fapt valoarea nominala de 230V+/-10% (207-253V). Acest lucru este prevazut in contractul cadru de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii casnici (se gaseste pe site-ul ANRE).Tensiunea nominala pt consumatorii casnici trebuie sa fie 230V/400V (nu 220V/380V cum eram obisnuiti).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări