Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Buna, am un transformator care are la secundar 4 fire: negru, verde si negru verde legate impreuna (12 respectiv 6 Vca) vreau sa obtin dupa redresare o tensiune pentru un amplificator cu TDA 7374 si nu stiu cum sa leg firele pentru a obtine tensiunea dorita (15-18Vcc) respectiv masa (gnd).multumesc

Link spre comentariu
Vizitator COSTIN250

buna ziua la toata lumea:traful este toroidal si are 11.5 v eu vreau sa duc la 45x45v la aproximativ 5 amperiel avand acum 11.5 V si 20 A dupa calculele mele el are o sarma de 4mm in sec;2x2mm bobinat cu doua sarme o data.eu vreau sa continui cele doua infasurari dar cu alta sarma de 1.3mm pt fiecare ramura.acum sunt sigur k pierd amperii la sarma de 2mm dar nu cumva va incalzii sarma cu care o sa continui si voi avea amprii de la sarma mai subtire in mm.----voi continua in acelasi sens.nu as mai desface secundarul care il are .multumesc anticipat si scuzati greselile :limb:

Link spre comentariu

Daca vrei 2x45V la 5A asta inseamna 450va. Eu zic ca nu se poate scoate continuu puterea asta dintr-un miez de trafo ce a avut 240va.Rog colegii mai avizati sa ma corecteze daca gresesc. Despre partea cu amperii si sarma din secundar,nu prea se intelege ce ai vrut sa spui, incearca sa scrii mai ordonat.

Link spre comentariu

cum ai ajuns la concluzia ca are 20A?din ce spui tu: 11,5v x 20A=230Wce vrei sa obtii: 2x 45v,adica 90v x 5A=450wceea ce vrei tu mai sus contrazice legile fizicii,daca miezul nu poate sa dea mai mult de 230w,atunci nu va da,indiferent ce sarma ii vei pune tu. :ciuda:

Link spre comentariu
Vizitator COSTIN250

pt tranzistor":20 amperi se deduc dintr-un tabel cu diametrul conductorului unde d=2mm=>10A,iar traful fiind bobinat cu doi conductori o data =>20 A.iar putere de 240va este cea bobinata pe el primar +secundar nu puterea sa[a sectiuni miezului], asa ZIC EU dak gresesc sa ma corectatii.iar traful este acesta-----http://www.romtoroid.ro/Halogen.htmdin volti am inteles o sa pun mai putini.ms pt pareri voastre :aplauze :aplauze :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca nu ai mai facut operatiunea asta vreodata (asa se intelege din postare), iti recomand sincer sa NU incepi meseria de bobinator, cu traful de 900VA ! Sint mult prea multe de invatat si toate odata, nu se poate ! Am bobinat, zeci si zeci de transformatoare si stiu ce inseamna un lucru de calitate ; fiind in criza de timp si lipsa de sirma, am apelat nu demult, la DjDog, care a fost amabil si m-a servit cu promptitudine. Ca si cunoscator al unui bobinaj de foarte buna calitate, recomand si altora sa apeleze la domnia sa ! Cu incredere !

Link spre comentariu

as apela la el dar eu am deja traful cu primarul bobinat din fabrica. mai am decat de bobinat secundarul la 2x50V si nu stiu cati metri de sarma sa cumpar. si cred ca el imi face daca e traful de la bun inceput,nu cred ca vrea sa-mi bobineze doar secundarul

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ejianu

Salut,

Am nevoie de o punte redresoare pentru o tensiune de 11~18Vcc si un curent de 0.1~7.0A.

In cazul in care se gaseste de cumparat, va rog sa-mi spuneti denumirea puntii si unde pot sa o gasesc (locuiesc in Timisoara). Daca nu se gaseste de cumparat as putea sa incerc sa o confectionez eu, caz in care as avea nevoie de schema cat mai exacta.

Am nevoie de punte pentru a redresa iesirea de 12V~ 105VA a unui transformator si a alimenta un incarcator de baterii (acesta: http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... er/Charger sau acesta: http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... er/Charger).

Valorile din primarul transformatorului sunt 230V 120VA. Ma intreb daca transformatorul este suficient pentru cel mai puternic dintre incarcatoare.

Mentionez ca nu am experienta in acest domeniu, doar cateva cunostinte de baza.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link spre comentariu

Tinind cont ca e vorba de un redresor de incarcat acumulatori, poti cumpara linistit o punte de 35A . Va lucra destul de lejer la curentul se sarccina de care ai tu nevoie.

Link spre comentariu

Salut! am si eu o intrebare,........ am un numar destul de mare de transformatoare din surse de inghtitoare de bani (aparate de joc) si nici unul dintre acestea nu trece de testul cu becul, ma refer la testul cu becul serie cand fara sarcina nu ar trebui sa se aprinda, eh la astea se aprinde, dar nu de tot ci pe la un sfert din putere. in rest transformatoarele functioneaza perfect.aceste transformatoare au fost aduse ca piese de schimb si nu au fost folosite doar au stat intr-un depozit in cutiile lor pana am dat eu de ele :freaza: .am testat 3 dintre transformatoare cum am stiut eu mai bine: la-am tinut functionand fara sarcina aproape 3 zile non-stop nu s-au incalzit deloc. dupa aceea am pus pe secundarul cu cea mai mica tensiune o rezistenta bobinata de 2.5 ohmi ,secundarul avand 14v deci curentul era cam 5,6A (nu?) si temperatura transformatorului s-a ridicat cu doar 3 grade peste temp initiala, in jur de 1 zi (atat a tinut rezistenta cu nichelina) si , dupa care am facut o alta rezistenta si am pus-o pe secundarul cu tensiunea cea mai mare ,36v, rezistenta avand 6 ohmi curentul a fost de 6A si de data asta s-a incalzit cu doar 5 grade peste temperatura initiala. temperaturile le-am verificat cu un termometru infrarosu.am uitat sa spun ca trafurile au tolele sudate desi nu cred ca aceasta ar fi cauzascuze pt postul plictisitor dar am incercat sa dat cat mai multe informatiidupa aceste toate teste mai este valabil un scurt in bobinaje?multumesc anticipat

Link spre comentariu

@amp -daca sunt noi....nu-ti mai bate capul cu becul(care e ceva nicidecum stiintific,nu stie becu ala daca ai 2 spire in scurt sau juma de traf sau deloc)Dupa ce ai scris aici,sunt perfect functionale si bine facute! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări