Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator teo76

am atasat citeva poze cu un transformator in speranta ca cineva cu mai multa experienta decit mine ma va ajuta sa aflu cate ceva din caracteristicile lui.Stiu ca nu puteti sa-mi dati valorile exacte(as fi chiar idiot sa cred ca se poate face asta doar uitindute intr-o poza)dar am bagat aceste poze cu gandul ca cineva cu vechime(nu neaparat)a mai intilnit vreodata acelasi tip de transformator Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

am atasat citeva poze cu un transformator in speranta ca cineva cu mai multa experienta decit mine ma va ajuta sa aflu cate ceva din caracteristicile lui.Stiu ca nu puteti sa-mi dati valorile exacte(as fi chiar idiot sa cred ca se poate face asta doar uitindute intr-o poza)dar am bagat aceste poze cu gandul ca cineva cu vechime(nu neaparat)a mai intilnit vreodata acelasi tip de transformator Multumesc anticipat

Este un transformator de scara (230V to 24V). Se foloseste la tablourile electrice de pe scara blocurilor pentru alimentarea becurilor din subsol, de pe scara si din pod. Este destul de fortos... Cred ca al dvs duce cam 30A (trebuie masurat diametrul sarmei din secundar - cel pe care il am eu are sarma Cu-Em de 3mm, dar stiu ca s-au facut astfel de trafo si cu sarma de 5mm diametru). Daca reusiti sa-l strangeti ca sa nu faca bâââz, este o achizitie frumoasa pentru un redresor de incarcat bateriile auto!BAFTA
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

ar fi bun si ptr un amplificator ?

Pentru un amplificator are doua mici dezavantaje:1. Tensiunea din secundar este de 24 V (sau 2 x 12V) deci, este destul de mica (respectiv 32Vcc sau 2x18Vcc);2. Campul electromagnetic radiat de astfel de transformatoare este IMENS. Pentru a nu induce brum in etajele de semnal mic, va trebui ecranat complet intr-o carcasa de fier.- primul inconvenient este usor de trecut cu vederea (se poate utiliza ca atare la un amplificator cu CI, sau intr-un amplificator in clasa D). Eventual se poate desface si rebobina secundarul cu alta sarma, mai subtire (trafo are cam 7-8 spire pe V) Rezerva de putere este suficienta, un astfel de transformator lucreaza rece la 600 ... 750VA.- al doilea inconvenient e cam greu de pacalit; campul electromagnetic radiat creste cu puterea debitata de transformator; blindajul electromagnetic e foarte greu de facut :nebunrau: Bafta!
Link spre comentariu
Vizitator Don Quichotte

Va rog, dati-mi si mie o sugestie. De unde fac rost de un transformator la 230V de 50VA, 2*12V, ceva de calitate bunicica? Mi-ar trebui pentru un preamplificator audio (de fapt un simplu buffer, dar nu intru in detalii acum) si as prefera sa ma limitez la vreo 60-70 de lei daca se poate. Exista solutii de import interesante, dar imi depasesc bugetul.Multumesc.

Link spre comentariu

De unde fac rost de un transformator la 230V , 2*12V ? Mi-ar trebui pentru un preamplificator audio.

Tu vrei un transformator (are tensiune alternativa la iesire) sau un alimentator cu tensiune continua ?
Link spre comentariu
Vizitator Don Quichotte

Transformator, dar intre timp am gasit. As mai avea nevoie de o sugestie si pentru un traf toroidal de 300VA 2x18V de f.f. (insist: f.f.) buna calitate, ceva gen http://www.amplimo.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-rin.tpl&product_id=67&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=134&lang=en&vmcchk=1&Itemid=134, productie occidentala, dar daca se poate oleaca mai ieftin. Stie cineva sa-mi sugereze asa ceva, eventual ceva nemtesc? (am auzit ca au produse f. bune si mai ieftine decat Amplimo-ul)

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări