Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Nu vreau sa ma dau "viteaz dupa razboi", dar chiar aseara mi-a venit ideea asta. Sincer n-am avut timp s-o experimentez, dar multumesc pentru sfat.Sper doar ca banuiala ca aceea e o infasurare de 6,3 V sa fie corecta si sper sa si gasesc un traf cu o tensiune de iesire apropiata de 6 V ca sa pot face experimentul si sa "vad" rapoartele de transformare si, implicit, celelalte tensiuini.

Link spre comentariu

Da, da, e clara treaba.Am si incercat ceva aseara tarziu, (cu ochii pe jumatate inchisi) cu o tensiune de circa 9 V si rezultatele sint promitatoare. Pare-se ca am identificat infasurarea de 220v (cea cu rezistenta de 53 ohmi) dar infasurarile cu prize mediane imi dau valori cam ciudate. Voi reface in weekend masuratorile si calculele si sper s-o scot la capat :)

Link spre comentariu
Vizitator djcyp

am 2 trafuri toroidale de 200W si vreau sa le folosesc la un amplificator cu 4 tda 7294 si nu prea mai am loc in cutie, m-am gandit sa pun transformatoaele unul peste altul, se poate incalzi sau exista riscuri daca e unul peste altul?

Link spre comentariu
Vizitator Andrei Dj

Am si eu un traf care alimenta o statie cu stk4241v care imi scoate 50V pe infasurare, cu puntea si 10.000uF ajunge la 60v. Se poate sa cobor aceasta tensiune pe la 35-40V fara sa umblu la traf ca e capsulat. Multumesc

Link spre comentariu

La 2x50Vca redresat revine mai exact +/-70Vcc. Undeva e gre?it? o m?sur?toare, STK-ul respectiv nu rezist? la a?a o tensiune de alimentare. Nu po?i sc?dea tensiunea decît complicat, cu stabilizatoare ?i nu e practic.

Link spre comentariu

Ba se poate....mai putin complicat :rade: se adauga un al 2 lea transformator cu 2 infasurari separate care vor fi legate in continuarea iesirilor celui mare dar in contrafaza si cu tensiunile calculate pt cit vrei sa scada cel original+curentul aferent se intelege oricum va fi mic ca dimensiuni...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ba se poate....mai putin complicat :rade: se adauga un al 2 lea transformator cu 2 infasurari separate care vor fi legate in continuarea iesirilor celui mare dar in contrafaza si cu tensiunile calculate pt cit vrei sa scada cel original+curentul aferent se intelege oricum va fi mic ca dimensiuni...

solu?ia asta seam?n? a "sc?rpinat cu dreapta la urechea stâng?, peste cap"... dar dac? nu po?i rebobina traful, pentru c? e un toroidal f?cut "s? ?in? 20 de ani" e cam singura solu?ie...asta presupunând c? nu (vrei s?) apelezi la stabilizatoare care s? dea la ie?ire puterea necesar?...
Link spre comentariu

Sal. Am desfacut un traf EI cu lungimea de 95mm în?l?imea 8cm lama din mijloc 30mm si grosimea de 55mm Vreau sa il rebobinez sa imi scoat? aproximativ 80w. Ce grosime trebuie sa aib? trafu pt puterea de 80w si cu câte spire trebuie sa bobinez primarul? Mul?umesc

Link spre comentariu

Daca latimea lamei centrale are 30mm si grosimea pachetului de tole 55mm (nu te-ai exprimat foarte clar) miezul are 16.5 cmp deci poate suporta lejer o putere de 80W in secundar.In primar trebuie sa aiba 688 spire cu conductor de 0.6mm daca iti trebuie max 80W in secundar, asa cum ai spus.Nu mai umbla la "grosimea trafului" (ai vrut sa spui probabil grosimea pachetului de tole), astfel poti folosi si carcasa originala pt bobine.Daca totusi vrei sa micsorezi miezul, poti sa o faci pana la 10cmp minim, adica grosimea pachetului de tole cam 35mm. In cazul asta, primarul va avea 1100 spire tot cu sarma de 0.6mm.Spor la lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări