Adrian_BBS Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 firele de 230V o sa le ecranez... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Exist? cablu de 220V ecranat, eu am folosit în amplifurile mele, dac? nu g?se?ti, ideal e s? nu pui întrerup?torul pe fa??, pe lîng? pu?ometrul de volum, mufe, etc. Îl pui lîng? traf ?i-l ac?ionezi cu o tij?, ca la amplifurile japoneze. Link spre comentariu
daniel_l Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Vreau sa-mi bobinez un traf E+I cu dimensiunea miezului de 6x6=36cm2 dar as avea nevoie de un tabel in care sa se specifice greutatea conductorului in functie de lungime cu search nu am gasit nimic :( ,daca aveti asa ceva va rog sa ma ajutati(conductorul va avea grosimea de 1.5 respectiv 2.5mm).Nu as vrea sa cumpar mult mai mult decat imi trebuie .. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Poti sa calculezi si singur, densitatea cuprului este de 8.96 g/cm^3 Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 am o cutie din "tabla de fier" cu grosimea de 5mm.....merge sa pun traful in ea intrerupatorul o sa fie in spatele carcasei in dreapta iar conectorii de intrare in stanga ...sper sa nu fie probleme.....distanta este de 20cm Link spre comentariu
Rotty Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Salut, am facut rost de curand de tole pentru a face un traf toroidal. Diametrul interior: 82mm Inaltimea: 38mm Grosimea tolelor: 18mm Am un program de calcul transformatoare toroidale, insa nu pot sa introduc datele miezului pe care bobinez ... Ma poate ajuta cineva cu o formula de calcul sau un calcul eventual ... Nu stiu daca e deajuns de mare sa fac un traf cu urmatoarele date: Tensiunea primara: 240 V Tensiunea secundara: 50 V Puterea Transfor. : 700 VA PS: Vreau sa alimentez cu el 2 module AV400 care se alimeanteaza la +/- 70V . Link spre comentariu
daniel_l Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 In nici un caz acel tor nu va duce doua module av400,la prima vedere nu poate debita mai mult de 130w.Dupa calculele mele pentru tensiunile cerute de tine ai nevoie de N1=948 spire si N2=198 cu un diametru de 0,5 respectiv 1 mm.Uitate poate ai dat gresit dimensiunile .. Link spre comentariu
Rotty Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Alea sunt dimensiunile numa sa nu fi inteles tu gresit... mie mi se pare potrivit insa acum nush ... o sa fac cateva poze si il pun aici se intelege mai bine din poze ;) Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 1) pt 2 av400 ai nevoie de un traf de >1200w,preferabil 1500w2)in partea de sus a paginii 'alimentatoare' e un topic cu trafuri,ce cauta acest subiect separat de celalalt?o sa remediez eu..dar totusi,putin mai multa atentie data viitoare te rog Link spre comentariu
daniel_l Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Asa e,am gresit eu .. daca-l calculezi ca pe un traf E+I iese o putere de 47W (vezi sectiunea) dar eu am fost mai darnic si am tinut cont ca-i toroidal .. pentru doua av400 iti trebuie o sectiune de cel putin 30cm2 la un toroid si miez calitativ pe cand tu ai o sectiune de 6.84cm2 cel putin asa ai dat tu dimensiunile 1,8x3,8 .. Link spre comentariu
Vizitator RalCorp Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Intrebare: unde pot sa dau si eu o comanda de cateva bucati de trafo care sa imi debiteze 19V 7-8-9 A ? Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 aici poti sa dai comanda:viewtopic.php?f=59&t=18047&start=0 Link spre comentariu
RockDok Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Salutari, ma vad nevoit sa pun o intrebare a carei raspuns este banal pentru cunoscatori dar din pacate nu este si cazul meu!Cum trebuie bobinat primarul la un traf SMPS push-pull (si nu numai) in ceea ce priveste sensul infasurarilor? Bunul simt imi spune varianta 1. dar asi dori o confirmare. Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Salutari, ma vad nevoit sa pun o intrebare a carei raspuns este banal pentru cunoscatori dar din pacate nu este si cazul meu!Cum trebuie bobinat primarul la un traf SMPS push-pull (si nu numai) in ceea ce priveste sensul infasurarilor? Bunul simt imi spune varianta 1. dar asi dori o confirmare.Da !Ai confirmarea. Link spre comentariu
messu Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Am recuperat un transformator dintr-un radio vechi, cu tuburi, si-as vrea sa-l refolosesc la un proiect tot cu tuburi. Problema e ca nu stiu sa identific care-i infasurarea primara (de 220V).Schema transformatorului e cea de mai jos. Suspectez ca infasurarea cu conductor mai gros e cea pentru filamentele de 6,3 V, dar mai departe nu stiu ce sa fac. Ma ajuta cineva cu o sugestie ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum