Rotty Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Foarte bun multumesc mult :bere: Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Nu stiu ce sa zic de acel document(nu l-am studiat cu f mare atentie) dar nu imi place treba cu sectiunea efectiva si reala, singura sectiune este cea reala si nu se pune dubla sau mai stiu eu cum. Orice transformator de pe planeta asta se calculeaza dupa aceleasi legi de baza, in functie de aplicate, unele efecte fiind mai mult sau mai putin importante. Un transf. toroidal se calculeaza la fel ca unul E+I doar ca trebuie sa tii cont de faptul ca miezul nu are intrefier deloc si ca poate sustine inductii mai mari. Asta e tot, in rest e absolut la fel.In cazul tau, depinde pentru ce iti trebuie traful. Daca il vrei pentru sudura, poti folosi tole de la motoare, daca il vrei pentru a alimenta ceva cu el(sau ca traf de separatie) atunci iti trebuie tole de calitate. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Nu trebuie s? plac? cuiva, trebuie s? fie corect. ?i practica a?a zice, chiar dac? e greu s? accep?i asta.Trafo cu tole E+I ptr alimentare au întrefier? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Nu tine de placere tine de legile fizcii care guverneaza functionarea acestor dispozitive si care nu se schimba de la caz la caz, chiar daca e greu sa accepti asta.Da trafo E+I au un mic intrefier deoarece tolele nu se imbina perfect si in plus campul nu circula in totalitate in sensul grautilor orientati(daca tola are asa ceva desigur). Link spre comentariu
nnnnnn Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 salut! am si eu un traf cu urmatoarele dimensiuni[attachment=0]f?r? titlu.rar[/attachment] grosimea pachetului de tole este de 7cm nestrans (cu suruburi) va fi folosit pentru un amplificator de genu http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm varianta stereo. trafu nu este nou este recuperat momentan are secundarul bobinat pt 20v 2a dar il voi rebobina la 2x44 cum cere amplifu. intrebarile mele sunt: ce putere pot trage din el maxim? (eu ma gandeam la aprox 300w) ce amperaj trebuie sa am in secundar si ce sarma trebuie folosita? nu stiu ce grosime are sarma din primar dar masurat cu multimetru da 800r. va rezista sau trebuie rebobinat si acesta? dc da ..cu ce sarma? multumesc. Link spre comentariu
djlove Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Sectiunea trafului tau este de 3x6=18cm patrati( Am pus grosimea pachetului de tole 6cm deoarece tu ai spus ca au 7cm nestranse)Puterea miezului este de 18x18=324WPentru puterea acesta si ca transformatorul sa functioneze rece, in primar ai nevoie de o sarma cu diametru de aproximativ 0.8mm si 595 spire.Pentru un secundar de 2x40v si 5A ai nevoie de o sarma cu diametru de aproximativ 1,5mm si 2 x 108spire.P.S. Rezistenta primarului masurata de tine este cam mare de aici rezultand ca este bobinat cu sarma subtire. Link spre comentariu
nnnnnn Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 asa calculasem si eu puterea numai ca am rounjit la 300w(am vrut sa fiu sigur)primarul sigur nu e cu 0,8 e cam 0,5 desi asa e facut din fabrica.inca ceva, cum crezi ca o sa se comporte cu cele doua module de 150w? :smt103: multumesc pt timpul acordat. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Merge la modulele alea, ar fi bine sa fie un pic mai mare daca vrei sa il folosesti cu boxe de 4 ohmi la putere sustinuta mai mult timp. Totusi s-ar putea sa nu iti incapa sarma pe traf, are fereastara destul de mica, fa un calcul inainte sa te apuci de treaba. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 E prea mic trafo ptr ampliful acela, ai nevoie de unul de minim 600-700W ca s? folose?ti boxe de 4 Ohmi, ?sta rezist? doar dac? folose?ti numai un canal ?i box? de 8 Ohmi. Po?i s? faci altceva, îl bobinezi cu 2x30Vca/4-5A (+/-40...42Vcc) ?i folose?ti ampliful stereo, la putere mai redus?, vei scoate cam 60-70W pe 8 Ohmi la maxim. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 E nu e chiar asa de radicala situatia, kitul ala are 100W/8 ohmi si 150W/4. Daca nu il forjeaza si il foloseste doar in 8 ohmi merge. Daca vrea intr-adevar sa dea bairame cu el, ii trebuie cam 500W. Eu am construit un amplif stereo de 120W/8ohmi si 200W/4 pe canal cu trafo de 500VA si cu 80W disipati in gol si merge si non-stop fara probleme cu volumul destul de tare. Traful nu se incalzeste decat cu vreo 10-15 grade deasupra temperaturii camerei(dar traful e de firma si construit calumea). Link spre comentariu
nnnnnn Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 pai da si pe site zice traf 500w pt stereo 700w e dublu fata de ce am eu acum si dimensiunile trafului ar fi cam mari decat dc folosesc toroidal dar acestea sunt destul de scumpe. deocamdata il bobinez pe acesta sa vad cum se comporta daca nu merge ramane pa mono bobinaju incape cam fortat vine 1cm in secundar si 0,7 in primar daca nu mai bibinez si primaru ,secundaru incape lejer. totusi daca il fac pt stereo pe 4R o sa se faca :smt103: chiar asa de rau ....! inca ceva :numarul de spire primar/secundar sunt date in categoria larg sau foarte larg?multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Alege ''larg'' dac? vrei s? ai ceva bunicel, totul e s? încap? sîrma în fereastr?. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 am si eu o intrebare despre ecranarea trafurilor pe tole.....urmeaza sa finalizez un amplif de 2*50W/8ohmi alimentat cu un traf pe tole de 360W (sper ca ajung).....problema este ca distanta dintre traf si partea de amplificare este sub 10cm (cred ca 7cm dupa ochi) si as vrea sa-l ecranez.....as vrea sa stiu care ar fi cea mai indicata metoda de ecranare....am gasit cu google un forum unde zice o persoana sa ecranez tolele cu tabla de fier si bobina cu banda de cupru (ca o spira in scurt)......astept sfaturi sau idei. Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 da, cu tabla de fier de 1-1.5mm grosime trebuie ecranat traful. si ecranul de care zici tu, cu banda de cupru, se face ca si cand ai bobina o spira cu banda aia, dar capetii trebuie sa fie izolati, nu ca o spira in scurt, si apoi legi un conductor de la banda de cupru la masa. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 E o mic? confuzie: ecranarea primarului se face ori cu un strat de sîrm? cu un singur cap?t legat la mas?, sau cu o foaie de Cu deschis?, la fel, cu un singur cap?t la mas?, f?r? a o pune în scc. Ecranarea tuturor înf??ur?rilor trafo, dup? modelul japonez din poz?, se face cu o foaie de Cu închis?, dar peste lateralele tolelor, f?r? a intra în circuitul magnetic. Se ecraneaz? ?i tolele contra pierderilor, se pune un strat de izola?ie, pre?pan de regul?, peste laturile tolelor ?i se înf??oar? 2-3 straturi de tabl? de tol?, nu e nevoie s? fie legat? la mas?. Trafo de 360W e destul de mare ca s? nu influen?eze un etaj final, 10cm e suficient de departe, eu a? fi mai atent la traseele de mas? ?i de 220V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum