Dragosule Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Pai motorul meu e de 550w. si pe acumulator scrie ca e de 18V si 1,3A si eu am cumparat un traf de 18v / 1,5A. Conteaza si asta?Daca se poate o schema ceva ca nu prea ma pricep... Multumesc pt intelegere... :cry: Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 ai nevoie de: o punte redresoare de 25A la minim 50V care arata cam asa: un condensator de filtraj de minim 4700uF la minim 35V. ceva de genu asta dar va fi mai mare k dimensiuni: cablu de legatura de 2.5mm patrati. acuma, iei puntea redresoare, si pe ea o sa vezi 4 borne. 2 borne au cate un simbol ~. la acele 2 borne legi firele pe care ai 18V de la traful tau. o sa mai vezi o borna notata cu +. acolo legi cablul care va merge la plusul de la masina de infiletat si piciorul de la condensator care nu este marcat. a patra borna de la puntea redresoare este -. acolo legi cablul care va merge la minusul de la masina de infiletat, si tot acolo legi celalalt picior de la condensator care ar trebui sa fie marcat cu o dunga cu minus. sa nu te sperii daca masina de infiletat va avea turatie mai mare :P Link spre comentariu
Dragosule Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Iti multumesc mult...Dar dupa parerea ta de cat ar trebui sa fie puntea si condensatorul indeal?? Daca w e mai mare atunci creste turatia?Cam cat m-ar ajunge?Scuze ca te deranjez cu intrebari de astea . Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 dupa parerea mea, ajunge o punte de 25A la 100V si un condensator de 10.000uF la 50Vdaca tensiunea (V nu W) e mai mare, atunci creste si turatia, in limita curentului pe care il poate furniza alimentatorul, pt ca in sarcina turatia va scadea simtitor daca alimentatorul nu poate debita un curent suficient.toata treaba te costa maxim 20 de lei.p.s. - nu cred ca motorul ala chiar are 550W. Link spre comentariu
Dragosule Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Multumesc din nou!!!asa scrie pe el... acuma nu stiu... Filetanta e adusa din germania si mi-a zis un vanzator de la un magazin de electrice ca are tot in ea de calitate.. Acuma cine stie...Multumesc si sper ca nu te-am deranjat prea mult :101Si inca ceva... Am masurat acumulatorul si are cam 50V ... Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 nu-i nici un deranj. spor la construit! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Ceva nu e în regul?. Un acumulator de 18V ptr scule de genul ?sta sigur are curent mai mare. Eu am pus ptr unul de 9,6V un alimentator care scoate 6A ?i se înc?lze?te trafo dup? 10 minute de folosire continu?. Curentul debitat de traf e mic, m?car 10A s? fi avut, ca s? nu se încing? dup? cîteva g?uri. A?a ?sta e bun numai s? încarce acumulatorul. Sper c? datele despre scul? sînt corecte.Alt? problem? e c? dup? redresare vei avea cam +25Vcc în gol. Link spre comentariu
Dragosule Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Pai asa scrie pe acumulator 18V 1,3A .. acuma nu stiu... Mi-am luat traf de 18V cu 1,5AMs Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Pai asa scrie pe acumulator 18V 1,3A .. acuma nu stiu... Mi-am luat traf de 18V cu 1,5ACiteste cu atentie ce scrie pe acumulator. 1.3A sau 1.3Ah? Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Din nou vesnica si enervanta confuzie intre amper A (unitate de masura a intensitatii curentului electric) si amper ora Ah (unitate de masura pentru capacitate), marimi total diferite.viewtopic.php?f=74&t=41601&hilit=amperi+ora Link spre comentariu
Dragosule Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 scrie ah Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 scrie ahAsta inseamna ca acumulatorul ala da usor peste 10A, daca i se cere. Link spre comentariu
Rotty Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Salut, imi spune si mie cineva cum se calculeaza trafurile toroidale :-? o formula sau ceva :freaza:Vreau sa fac un transformator de 1500W . Vreau sa stiu ce tole (miez) imi trebuiesc ...Daca aveti un soft ceva de calculat toroidale :-? eu am numai pt transformatoare E+I si U+I Link spre comentariu
daniel_l Postat Septembrie 11, 2009 Partajează Postat Septembrie 11, 2009 Uite vezi calculatorul asta e in excel facut de DonPetru cred .. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum