Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vreau sa imi fac un transformator cu 4 iesiri a cate 17v fiecare,cu sarma de 0.8-1.0mm, dar vreau sa il bobinez cu toate 4 fire consecutiv, pot sa impletesc firele intre ele? afecteaza cu ceva? sau trebuie sa bobinez cu toate 4 consecutiv, unu lipit de altul in paralel?(este mai greu asa)

Link spre comentariu

Am bobinat odata un traf tot cu 4 iesiri a cate 12v, am masurat sarma si avea toata aceiasi dimensiune, ex: daca la prima infasurare ca s scoata 12v am bobinat 8m de sarma, am scos 12v, dar.... cand am bobinat a doua infasurare tot cu 8m, am obtinut mai multi volti in prima infasurare si 12 in a doua, cu cat faceam mai multe infasurari, cu atat crestea mai mult voltaju la toate infasurarile de sub ultima infasurare, si asa mi-e greu sa tot scot tolele sa tot tai din sarma, deaceea as vrea sa bobinez cu toate 4 consecutiv.

Link spre comentariu

din moment ce-s bobinate in serie tensiunile nu vor fi pefrect egale si nu e prea bine sa le lege in paralel :nebunrau: cel mai bine e sa le bobineze una laga alta,ca nu prea merge sa rasuceasca sarmele alea,va pierde mult spatiu si va bazai

Link spre comentariu

Tolele de ferosiliciu sunt putin ruginite cele care le folosesc eu pentru traf, as putea sa le iau cu perie de sarma de la msina de gaurit? afecteaza cu ceva? se duce acea vopsea, as putea sa o inlocuiesc cu altceva? sau merg si nevopsite?

Link spre comentariu

Se bobineaz? la num?r de spire, nu la lungime de sîrm?, e logic c? la aceea?i lungine a sîrmei ?i la bobinaje consecutive, vor fi tot mai pu?ine spire. :rade:

Daca bobinezi la spire, prima infasurare contine mai putina sarma, deoarece cu cat se bobineaza mai mult cu atat creste bobina in diametru,atunci daca bobinez tot atatea spire si a doua infasurare , rezistenta este mai mare , ar trebui logic sa am mai multi volti, dar.... eu cand am bobinat , la prima infasurare am avut 12v, si apoi dupa ce am pus si a doua ifasurare voltajul din prima a crescut cu aproximativ 2v. De ce?
Link spre comentariu

Pentru ca bobinele alea 2 sunt doua surse de tensiune inseriate, si cind aplici sarcina , cea cu tensiune initiala mai mare ramane tot cu tensiune mai mare, diferenta de rezistenta fiind mica.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutari,Din pacate nu sint in stare sa gasesc modalitatea de calcul pentru urmatoarele probleme:Cite spire si pe ce sectiune a tolelor se bobineaza un soc astfel incit sa aiba o inductanta de 10H si sa permita trecerea unui curent de 300 mA fara sa se incalzeasca?sau:Ce inductanta are un soc de 2500 spire cu CuEm 0.3 pe un pachet de tole cu sectiunea de 4 cmp?Va multumesc.

Link spre comentariu

Erau ni?te formule de calcul al trafo de ie?ire, clasa A, un tub, deci cu întrefier, exact ca ?i droselul. Una din formule era ptr inductan?a primarului, socote?ti droselul ca un traf de ie?ire f?r? secundar. Desigur c? alegi sîrma în func?ie de curent. Asta e o ideie rapid?, c? nu am timp s? caut... :nas:

Link spre comentariu

Daca imi permiteti am sa imi fac putina reclama aici :am de vanzare tole siliciu dintr-un trafo 6/04 la 25 Ron/kgsi ulei electroizolant la 3 ron/ litrusper ca nu am deranjat cu postul meuMerci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări