Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Si ce curent consuma montajul ? Incearca sa masori cu ampermetrul ( fara sa te curentezi ) . Asta dupa ce trece testul mersului in gol fara sa se incalzeasca foarte mult .

Link spre comentariu

din nou am o problema, am desfacut 2 transformatoare din cele 3 pe care le am si pe unul l-am bobinat cu 2 secundare de 30V. Dupa aceea l-am bagat in priza si a inceput sa bazaie toata camera :38 , l-am masurat scotea cam cu un volt mai putin. m-am gandit ca nu am strans eu bine tolele desi le-am strans de am stricat filetul unui surub (pe care l-am schimbat), l-am pus pe un amplificator si pentru inceput am pus un bec in serie cu primarul (sa nu iau foc) si surpriza s-a aprins dar nu de tot cam la jumatate din putere. am zis ca am distrus ampul dar merge foarte bine. am crezut ca am scurtcircuit in secundare si le-am desfacut dupa care am pus tolele la loc si l-am incercat fara secundar tot cu becul guess what!!! s-a aprins!dupa aceea am luat transformatorul intact si l-am alimentat prin bec si.... disperare. :qetrwe :91 ...... s-a aprins si asta, dar asta nu bazaia.AU cumva scurt in primar? (poate d-aia bazaie asa tare). primarul e neatins, inca mai are sigurana termica (sa o scot?) multumesc anticipat

Link spre comentariu

Acum depinde ce intelegi tu prin foarte fierbinte , daca in gol e OK atunci e normal . Numai daca bobinezi cu sarma mai groasa ( asta inseamna sectiune mai mare ca altfel nu incape ) se va incalzi mai putin . E posibil sa mai primeasca si caldura prin radiatie de la lampi daca sunt relativ aproape . Nu e deloc de neglijat .

Link spre comentariu

Deci dupa aprox 1 ora de mers in gol se incalzesc tolele mai mult decat bobinajul....dar nu asa de tare ca si cum ar fi in sarcina..eu nu inteleg cum de nu se incalzea inainte sa il desfac,si dupa rebobinare se incalzeste si in gol,fara sa umblu la bobinajul primar...

Link spre comentariu

Deci nu e deloc ok! Masoara si curentul pe care il trage din priza in gol. Am impresia ca ai luat vopseaua de pe tole la desfacere si acum unele din ele fac contact electric intre ele.

Link spre comentariu

Am avut si transformatoare ruginite care toate tolele faceau scurt intre ele si nu aveau nimic si acum la mine 2 tole face contact si se incinge de il gaseste dracii?Edit:curentul de mers in gol e de 30mA

Link spre comentariu

Foarte rau daca e in gol , nu cumva ai sarma cu izolatie proasta ? Ori anodica ori filamentul . E recuperata sau noua ? Incearca sa bobinezi cu alt tip de sarma . De fapt poti sa lasi numai primarul ca sa vezi daca se incalzeste din cauza sarmei din secundar .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări