Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

as avea si eu o problema. am 3 transformatoare (am facut rost de ele asa ca nu stiu la ce au fost folosite inainte) si as vrea sa le folosesc pentru un amplificator dar trebuie rebobinate secundarele pentru 2x30v cca. 3A. In starea actuala nu prea am la ce sa le folosesc ca au secundare cu tensiuni de la 32V pana la 7,5. nu calculul ar fi o problema ci faptul ca tolele sunt sudate intre ele I-urile pe o parte si E-urile pe cealalta. Intrebarea este daca le desfac si se rupe o bucata din tola, acolo unde e sudura mai pot sa le folosesc? si o poza cum sunt sudate tolele (scuze pt calitatea proasta)

Link spre comentariu

Parerea mea este sa polizezi acea sudura pana ajungi la nivelul tolelor, asa o sa le desfaci mai usor.....teoretic,........practic, depinde de adancimea suduri in tole, daca rupi una sau 2 nu afecteaza prea mult doar sa nu rupi mai multe :speriat

Link spre comentariu

Cu un polidisc si un disc de taiat subtire tai in acea sudura foarte putin, 2,3mm in adancime; apoi folosesti o mica dalta foarte bine ascutita si un ciocan

Link spre comentariu

Cu un polidisc si un disc de taiat subtire tai in acea sudura foarte putin, 2,3mm in adancime; apoi folosesti o mica dalta foarte bine ascutita si un ciocan

exact asa am facut si uite cum a iesit, unele s-au zgariat, dar cum ele erau sudate ma gandesc ca daca se ating intre ele nu e nimic grav. pot sa le folosesc asa? (din scuze pt calitate pozei dar le fac cu telefonul, ca aparatul e la reparat)
Link spre comentariu

eu zic ca mai bine merge cu bomfaieru , panza sa fie noua, sudura o sa se taie usor , o tai pe lungime, cu bomfaieru ai control buna asuprta directiei si adancimii , iar dupa ce le-ai desfacut polifezi muchia cu sudura jos , si apoi intretesi E-I ,nu le sudezi ca nu o sa poti face o sudura buna ,o sa ai pierderi mari si trafu o sa se incalzeasca in gol ....zic din propria experienta ,am distrus un traf asa ,si il sudasem cu mana in MIG.

Link spre comentariu

Daca ai la indemana un flex, te pui si polizezi sudura aia pana ajungi la nivelul tolelor, eu asa am desfcut un traf sanatos dintr-o telewin, la mine dupa ce am taiat, au inceput sa se desprinda imediat tolelele

Link spre comentariu

Salut,am si eu o mare problema,am un amplificator cu 6p3s si pana acum am rebobinat 4 transformatoare de alimentare si toate se incalzesc,3 dintre ele au avut primarele intacte,bobinate din fabrica,secundarele au fost bobinate cu sarma de 1.2mm pt filamente si cu sarma de 0.3 pt anodica.Puterea consumata de amplificator este cu mult mai mica decat puterea debitata de transformator....si tot se incalzeste excesiv...unde gresesc de se incalzesc?

Link spre comentariu

Are sectiunea de 12cm si tot amplificatorul consuma 50w,deci de unde subdimensionare?am pus ampermetrul in serie cu transformatorul si consuma 220mA,deci vine 48W consum de la retea si tot se incinge ca dracu,am verificat toti curentii la iesire si sunt in limite normale....dar tot se incalzeste...nu stiu ce sa mai fac....

Link spre comentariu

Presupunand ca nu ai facut nicio prostie de genul care duce la fenomene "paranormale"(gen spira accidentala in scurt, stricarea vopselei de pe tole etc..) atunci poti incerca sa maresti nr de spire din primar cu 10-20% si sa vezi cum sta treaba. Apropos, ai testat traful in gol, asa macar o ora, sa vezi daca se incinge?

Link spre comentariu

UIte cum sta treaba:am rebobinat 4 transformatoare cu primarele intacte care nu se incalzeau inainte,sambata am cumparat un transformator din targ,am ajuns acasa si l-am tinut in priza,in gol cam 4 ore si nu se incalzea deloc,l-am desfacut azi si l-am rebobinat,am strans inapoi tolele si pe amplif zici ca ia foc dupa 1 ora de functionare,in timp ce tensiunile si curentii sunt in limitele normale....pana una alta am pus o tensiune de la niste transformatoare de fabrica(cam 3 la numar),pe osciloscop si sinusoida aia nu prea ar fi perfecta.....arata cam asa:http://i31.tinypic.com/2jc8nkx.jpgSa fie oare de acolo problema>?

Link spre comentariu

E cam nasoala poza, dar arata relativ normal, sa nu iti faci iluzii cum ca la priza ai sinus perfect. Totusi te mai intreb o data, dupa ce ai rebobinat traful(sau ce i-ai mai facut) si l-ai conectat in sursa ta de alimentare, dar fara consumator, doar bagat in priza, se incinge? Sau se incinge doar cand ampliful consuma?

Link spre comentariu

2 dintre ele le-am tinut si in gol si se incalzeau foarte putin...pe cel de acuma o sa il las sa se raceasca si o sa vad daca se incalzeste si el in gol....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări