junior Postat Iulie 10, 2006 Partajează Postat Iulie 10, 2006 Calculul este similar : aici sectiunea se ia ca fiind suma sectiunilor celor 2 U-uri.Dupa demontare tb sa fii atent sa montezi U-urile alea la fel (notezi pozitia si locul fiecaruia , intrucat ar putea fi usor diferite intre ele ) , si cat mai strans , cu un colier de tabla groasa (peste 1mm) Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 18, 2006 Partajează Postat Iulie 18, 2006 Mai tata, m-au uimit oamenii de aici care se pricep atat de mult la formule...In primul rand: P=U*I este adevarata doar in curent continuu, nicidecum in curent alternativ. In curent alternativ avem 3 tipuri de puteri: - activa notata cu P, se masoara in wati W - reactiva notata cu Q, se masoara in volt-amper-reactiv VAR - aparenta notata cu S, se masoara in volt-amperi VA ca formule: P=u*i*cos(fi) unde fi= unghiul de defazaj dintre curent si tensiune Q=u*i*sin(fi) unde fi are semnificatia de mai sus S=u*i Din conditiile de calitate a energiei electrice pe care trebuie sa le respecte astia de la electrica, fi ar trebui sa aiba valoarea de ~0.9 Pentru omu' cu proiectul, care nu cred ca mai este valabil...Daca mai ai nevoie de material pot sa scanez si sa iti trimit niste laboratoare de electro pe care le-am facut in facultate. Nu garantez ca vei intelege ce scriu, sunt si eu doctor, ce vrei :smt003 insa poti sa cauti pe dc++ aceste laboratoare (ce-i drept, le gasesti pe alea din politehnica) Daca nu vrei sa intri pe dc++, intra pe situl facultatii de electronica si calculatoare, adica la http://electronica.geniu.ro/ver2. De asemenea mai poti gasi la adresa http://www.upg-ploiesti.ro/col/cursmsel/cuprins.htm niste chestii interesante, si anume un curs de masurari electrice si electronice, pe care vi-l recomand tuturor celor care nu ati facut un liceu pe profil, se afla foare multe chestii Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Am un traf pe care scrie asa:"Contractoare-BUZAU ,tip TMA,nr9,50/60hz,100va,a-x1/x2/x3:220v,D1-x1,x2,x3:24v,anul:1981,made in romania"As putea sal folosesc pt constructia unui amplificator si daca da cam ce putere ar avea amplificatoru!!Multumesc Link spre comentariu
Blind Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Orice amplificator care se alimenteaza la 24V si care consuma mai putin de 100VA Link spre comentariu
pyu Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 ai putea face un amplificator cu tda2030 din acest traf Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Un amplificator de 20-30W.Pentru TDA7294 limita de jos este +/-- 10v. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 daca trafu are 100VA....poti face un amplif de 100W (teoretic)...iti recomand unu la vreo 2x45W stereo ca sa aiba si trafu ceva "aer" ...acum e alegerea ta de care in functie de tensiunea si curentul ce roade integratul....vad ca la iesirea trafului ai 1x2x3x 24V, asta sa inteleg ca ai 3 iesiri identice? sau ai 24V pe 3 iesiri dar de putere diferita (adica secundarul cu infasurare mai subtire sau mai groasa)...de aici curentul de iesire....si acum daca ma gandesc tu ai 100VA in toate secundarele adunate ca valori...deci ar fi bine sa vezi care iesire secundara de 24V ara "sarma" ce am groasa...sa o masori si de acolo deduci curentul de iesire maxim , calculezi puterea si iti tragi un amplif....daca iesirile secundare sunt identice ca si curent (toate la 24V)(sau chiar nu), poti trage un amplif de 2x45W ,,,,vezi tu ..esti major Link spre comentariu
Enigma86d Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 daca trafu are 100VA....poti face un amplif de 100W (teoretic)...iti recomand unu la vreo 2x45W stereo ca sa aiba si trafu ceva "aer" ...Sorry, dar ai uitat de randamentul amplificatorului care e 60%, 70%. Muzical poti face unu de 2x45W, dar teoretic, daca il faci si pui un sinus de 100hz (de amptitudine corespunzatoare puterii de 2x45W pt iesire), puterea absorbita de amplificator va fi ~120W. Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 12, 2006 Partajează Postat Septembrie 12, 2006 tocmai de aia ziceam 2x45W....ma refer ca e facut cu circuite integrate...care pe ele sa zic ca "scrie" 45W bucata (care defapt nu e), real e altceva ...si NU, nu am uitat de randament cred ca intelegi la ce ma refeream acum...pe alea de 2x45w le "duce" in conditii suficiente....daca vrei sinus 2x45W....situatia se schimba radical ...ai ochi buni ce sa zic bravos Link spre comentariu
stres4all Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 am facut rost de un transformator de la un vechi televizor pe lampi de aproximativ 250W. am pastrat primarul care era bobiinat cu sarma de 0.6 mm, am scos toate secundarele si am rebobinat cu 4 sarme de 0,9 mm pentru un secundar de 2X30V . Cand il conectez la retea bazaie 3-4 secunde (tolele sunt stranse foarte bine) si apoi imi arde sigurantele. Secundarul nu are sigur spire in scurt! Imi pare rau k nu am probat transformatorul inainte sa il desfac pentru a ma convinge ca primarul e ok. Acum ce pot face ? Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 Vezi sa nu cumva sa-l alimentezi din gresala doar pe o jumatate din primar, pentru 110V.La un transformator nu bazaie tolele de obicei, ci bobinajele care nu sunt fixate calumea. D-asta se fierb in parafina traf-urile Link spre comentariu
stres4all Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 are decat o infasurare de 220 si inca una de 32 inseriata , am incercat sa pun pe amandoua si tot asa facea. Asta fusese fiert, eu aveam de gand sa il bag in lac daca mergea. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 Aia de 32 inseriata era pusa ca sa poti obtine 250V pentru anozi. (ca la autotraf). Singura posibilitate care ar ramane este ca tu din gresala sa fi bobinat un secundar intr-un sens iar pe celalalt in sens opus...secundarele trebuind bobinate in acelasi sens.O alta posibilitate ar fi ca din gresala tu sa fi reusit sa scurtcircuitezi cumva o parte din primar (cand ai pus tolele, cine stie) si de-asta sa faca urat... Link spre comentariu
stres4all Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 in cazul primei variante...am bobinat secundatul dupa ce mam asigurat k e acelasi sens ... dar daca nu e ... asta e cauza? (primarul nu lam scurtcircuitat sigur knd am pus tolele) Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 Eu toate transformatoarele pe care le-am desfacut si le-am rebobinat aveau infasurarile secundarului bobinate in acelasi sens si asa le-am bobinat si eu. Nu stiu sa-ti spun daca asta e cauza...Cum nu stiu sa iti spun daca influenteaza cu ceva faptul ca primarul si secundarul sunt bobinate in acelasi sens sau nu. Eu, dupa ce scot tolele si raman doar cu carcasa pe care se bobineaza infasurarile, imi reprezint sensul in care trebuie sa rebobinez infasurarile (invers decat le desfac, desigur :smt003 )Daca altcineva poate sa explice daca influenteaza sau nu....am fi recunoscatori Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum