Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

da, imi cer scuze, n-am fost atent si-am folosit diametrul in loc de raza in calcule.corect e cum zice adrian_p, si atunci ar trebui rebobinat si primarul, macar cu sarma de 0.8mm.

Link spre comentariu

deja am facut secundarul cu 1.8. Daca este sarma subtire in primar ce se poate intampla? se arde?inca nu am pus tolele sa vad ce bravura am facut. Cu secundarul de rebobinat nu stiu ce sa zic. Sa ma apuc eu sa pun spira langa spira de vreo 700 de ori?

Link spre comentariu

depinde la ce-o sa folosesti traful. daca o sa tragi din el 300W constant, e posibil sa se incalzeasca primarul peste limita admisa, pt ca densitatea de curent prin el va avea o valoare mare. in practica, valoarea maxima admisa este de 4A/mm patrat, si asta inseamna un curent de 0.788A max prin primarul tau, si implicit o putere maxima de 170W.

Link spre comentariu

Din practica va spun ca cea mai buna si simpla formula de calcul pt diametrul conductorului este: D = 0.7 x radical din I d[mm]; I[A].Aceasta formula presupune incarcarea conductorului cu o densitate de curent de cca 2.5A/mmp care este o valoare normala recomandata, asigurand o buna fiabilitate transformatorului. Deja de la 3A/mmp in sus intram in "zona rosie" si trafurile se incing, iar caderea de tensiune in sarcina este mult mai pronuntata.

Link spre comentariu

nu prea merita modificat in stereo. se poate face stereo daca legi cate un difuzor intre masa si una din bornele unde e conectat difuzorul in schema, printr-un condensator de cuplaj de 1500-2200uF, dar, cum zicea si gabriele inaintea mea, scade puterea considerabil.pentru stereo, mai bine construiesti 2 amplificatore dupa schema aia. traful tau va tine.

Link spre comentariu

In cartea 305 Circuite electronice este o schema de amplificator cu TDA 2030 si finali tranzistori BD711/BD712 ,alimentata de la + 44V.Puterea de iesire =40W/4 ohmi sau 22W/8 ohmi .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări