Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Nu chiar, eu am un transformator care este mai inalt decat gros, daca calculez cum am spus eu sus imi da aproximativ15cm3, daca calculez cu cealalta formula imi da aproape dublu, pentru ca innaltimea este aproape dubla decat grosimea :da

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare , referitoare la lungimea sarmei din primar , pt un transformator cu sectiunea 15,75 cm" ( 3,5cm / 4,5cm ) si care va fi bobinat cu 740 spire ( 0,8mm ). Deci de cata sarma ( m ) am nevoie pt a bobina primarul la acest traf ?...am facut si eu un calcul dar nu cred ca mi-a iesit ( adica rezultatul a fost > 125m ) :speriat ............

Link spre comentariu

Nu chiar, eu am un transformator care este mai inalt decat gros, daca calculez cum am spus eu sus imi da aproximativ15cm3, daca calculez cu cealalta formula imi da aproape dublu, pentru ca innaltimea este aproape dubla decat grosimea :da

ii clar ca tu n-ai inteles la ce se refera exprimarea aia. iti mai explic odata, de data asta si cu desen:

Posted Image

daca consideri ca pachetul de tole sta pe masa, si planul tolelor e paralel cu planul mesei, adica tolele stau in pozitie orizontala pe masa, una peste alta in pachet, atunci poti sa zici ca sectiunea e egala cu produsul dintre latimea lamei centrale a tolei si inaltimea pachetului de tole, care in acest caz e aceeasi chestie cu grosimea pachetului.

Link spre comentariu

n-are nici o treaba volumul cu puterea. doar sectiunea conteaza pt putere, pt ca liniile de camp sunt paralele cu latura A din desenul tau. singurul avantaj pe care il ofera o latura A mai lunga este ca ar incapea mai multa sarma pe miez.

Link spre comentariu

salut. am si eu un transformator Contactoare Buzau cu sectiune de 45x40 .acum eu am rebobinat secundarul pentru 2x12 cu sarma de 2.4 .si cand l-am bagat in priza nu aveam decat 2x10. calculele eu zic ca le-am facut bine, mi-a iesit 2,7 sp pe volt si am pus cate 33spire pentru 12v.care sa fie treaba?

Link spre comentariu

la primar nu am umblat este cu sarma de 0,5 si are 3 bobine una la 220 si inca 2 mici care cred ca se inseriau pentru ale tensiuni.Sarma nu e cam subtire? vreau sa-l refac da nu cu sarma de 2,4 ca nu mai e loc ,o sa bag de 1,8 ca dasta am

Link spre comentariu

dupa sectiune, miezul are cam 300W, de unde rezulta un curent in primar in jur de 1.5A pt 220V.daca sarma are diametrul de 0.5mm este buna pt primar. are in jur de 0.75mm patrati, si la o densitate de curent de 3A/mm patrat, duce 1.5A.secundarul poti sa-l rebobinezi cu sarma de 1.8mm sa-ti incapa mai multe spire.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare , referitoare la lungimea sarmei din primar , pt un transformator cu sectiunea 15,75 cm" ( 3,5cm / 4,5cm ) si care va fi bobinat cu 740 spire ( 0,8mm ). Deci de cata sarma ( m ) am nevoie pt a bobina primarul la acest traf ?...am facut si eu un calcul dar nu cred ca mi-a iesit ( adica rezultatul a fost > 125m ) :speriat ............

Deci am masurat lungimea unei spire ( 16 cm ) , direct pe miez si avand in vedere ca odata cu nr de straturi , creste si lungimea unei spire => o aproximare de 17,5 cm / spira => 740 spire x 17,5 cm = 12950 cm = 129,5 m...........Deci e corect asa ??????????????/
Link spre comentariu

daca sarma are diametrul de 0.5mm este buna pt primar. are in jur de 0.75mm patrati, si la o densitate de curent de 3A/mm patrat, duce 1.5A.

NUUUU!

Daca are diametrul de 0.5mm, are 0,196mm? si la o densitate de curent de J=3A/mm? asigura un curent de aproximativ 590mA!

De ce spun asta? S=?R?, in loc de R? tu ai pus diametrul? !

A fost o greseala, oricui se poate intampla!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări