Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Aia da,asa este....satisfactie pe masura.Aveam degand sa ma apuc sa invat si acest lucru dar...nu pe acest traf.Dar daca totusi scot cateva spire?Sau sa scot prin incercare

Link spre comentariu

Aoleu! P?i 2x50Vca înseamn? +/-70Vcc redresat ?i filtrat (Uca x rad2). mecaboy, înva?? s? dai detaliile corect, c? apar probleme dup? aia, cînd zici 80V între + ?i - nu e bine, trebuie s? zici +/-40V, toate tensiunile continue se m?soar? fa?? de mas? (0V). În?eleg c? vrei acum o alimentare de +/-25... 27V ptr noul montaj. Ai nevoie de un secundar de 2x19... maxim 20Vca, la cî?i amperi vrei. Practic trebuie s? sco?i o treime din spirele de pe fiecare ramur?, dac? sînt bobinate împreun? e mai u?or, c? nu umbli la tole, îns? dac? sînt bobinate una peste alta, trebuie s? desfaci tot trafo. În ambele cazuri, dac? nu cuno?ti nr de spire, sco?i c?teva zeci la început ?i m?sori, apoi mai sco?i cîteva, pîn? ajungi la rezultatul dorit, cu diferen?a c? la bobinarea una peste alta faci asta cu înf??urarea de deasupra, desfaci trafo, numeri spirele ?i rebobinezi ambele înf??ur?ri dup?.

Link spre comentariu
Vizitator COSTIN250

aaaaaaaaaaaa si tolele le am grupate 3 cate 3 la fel si I-urile conteaza????? :sparge:

daca sunt lipite cite 3 lasale asa...
ok o sa le las asa.am mai citit cateva intrebari pe aici si sp ca o sarma de cude 0,8 grosime imi da in aprosimativ 500w.pt Gabriele:am aflat grosimea pachetului de tole [E],si apoi sa masor latimea limbei tolei adica in fig= 2a,sau 3a .k eu masor asa :-2bx2a=S IN CM*2 . DAK AM GRESIT CORECTEAZA MA.!!!!!si cu putere tot nu inteleg:[ puterea e ...cca 0.8 x sectiunea gasita la patrat......de ex in cazu de mai sus 0.8x249 adica 199w ...]dar ma masurat grosimea unei tole 0,37x nr de tole 151=5.587 cm grosime pacet [E-uri]?.iar in cazul meu 2a este 3cm si 3a este 5,3 cm.Si vreau 50v si peste 4ADiametru conductorului de cupru cat sa fie in primar si in sec.Iar latimea a=este 1,9 unde trebuie sa mai incapa si carcasacare are o grosime de 1,6mm ;Acum cred k nu mia scapat nimic sa vina calculatoarele si mai putine vorbe,k o 1000 vb un ban
Link spre comentariu
Vizitator COSTIN250

aaaaaaaaaaaa si tolele le am grupate 3 cate 3 la fel si I-urile conteaza????? :sparge:

daca sunt lipite cite 3 lasale asa...
ok o sa le las asa.am mai citit cateva intrebari pe aici si sp ca o sarma de cude 0,8 grosime imi da in aprosimativ 500w.pt Gabriele:am aflat grosimea pachetului de tole [E],si apoi sa masor latimea limbei tolei adica in fig= 2a,sau 3a .k eu masor asa :-2bx2a=S IN CM*2 . DAK AM GRESIT CORECTEAZA MA.!!!!!si cu putere tot nu inteleg:[ puterea e ...cca 0.8 x sectiunea gasita la patrat......de ex in cazu de mai sus 0.8x249 adica 199w ...]dar ma masurat grosimea unei tole 0,37x nr de tole 151=5.587 cm grosime pacet [E-uri]?.iar in cazul meu 2a este 3cm si 3a este 5,3 cm.Si vreau 50v si peste 4ADiametru conductorului de cupru cat sa fie in primar si in sec.Iar latimea a=este 1,9 unde trebuie sa mai incapa si carcasacare are o grosime de 1,6mm ;Acum cred k nu mia scapat nimic sa vina calculatoarele si mai putine vorbe,k o 1000 vb un ban
Link spre comentariu

masoara 2aaaaaaaa x grosimea pachetului.......si ai sectiune miezului (ridica la patrat inmulteste cu 0,8 si ai aflat cit iti da trafo in wati ...) restul ca mai sus pe linku' ala am vazut +/- 65v........pune puntea si condesatoarele si vezi cit iti da...asa cum eee ok!?

Link spre comentariu

pai ai sa-ti spun eu cit iti da trafo.....sectiune 16,50cm neta......15,67cm si asta e puterea........................ 167wprimar550 sp cu 0,7 ........................0.73 amp in primar...pt 230vsecundar 2x 126spire/cu 0,95...............1,67amp in secundar..pt 2x50v........................................................................in nici un caz 500w.... :cry:

Link spre comentariu

Puterea nu depinde exclusiv de sectiune, depinde de fapt de disipatia maxima si de caderea de tenisune maxima in sarcina admisa. Conteaza f mult ce fel de tole sunt, adica ce valoare maxima a inductiei sustin pana sa intre in saturatie. Daca sunt tole romanesti, nu prea poti sari de 0.9-1 T deci poti obtine teoretic 250VA practic cam 200VA(nu uita VA nu e aceelasi lucru cu W deci cei 160 W dati de valderama sunt relativ corecti). Daca ai tole cu graunti orientati care duc 1.4T atunci vei putea scoate mai mult, poate 250W dar ma indoiesc ca este cazul aici. Deci e greu sa generalizezi pe baza unui tabel, iar 350W nu scoti sigur din el, aici vorbim de putere continua nu in varfuri.

Link spre comentariu

Buna, am o intrebare despre un transformator 230/12 V pentru spoturi halogen. Problema este ca era instalat in baie sub un perete de gips-carton, si vecinul m-a inundat, nu mai mergea lumina, am desfacut transformatorul si am constatat ca s-a ars rezistenta de la intrarea de 230 V. Problema mea este ca nu stiu ce valoare putea avea ca s-a carbonizat. Atasez cateva fotografii, daca cineva poate sa sugereze cam ce valoare trebuie sa fie rezistenta as fii recunoscator. Toate cele bune.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări