Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Cum aflu greutatea necesara pentru fir de cupru de grosime 1mm, mai exact cum aflu greutatea pe metru a sarmei de cupru, pot sa o aflu? ca am gasit bobine la 250g si vreau sa aflu cam cate imi trebuie ca sa imi fac un traf :da

Firul de cupru de 1m este un cilindru cu diam de 1mm si inaltimea de 1m.masa=volumul x densitatea=aria_bazei x inaltimea x densitatea=(PI*0.1^2)/4*100*8.96=7.037g/mLungimea sirmei de pe mosor =250/7.037=35m de sirma de 1mm diametru intr-un mosor de 250g.Unde ai facut scoala?Cirip
Link spre comentariu

in primu rand nu sunt electronist, sunt doar amator, incerc sa fac si eu cate ceva, in al doileaa rand fiecare metal are greutatea lui, nu aveam de unde sa stiu ce greutate are cuprul.

Link spre comentariu

in primu rand nu sunt electronist, sunt doar amator, incerc sa fac si eu cate ceva, in al doileaa rand fiecare metal are greutatea lui, nu aveam de unde sa stiu ce greutate are cuprul.

Nici o problema, bun venit pe forum. Volumul cilindrului se invata in generala, iar densitatea cuprului n-o stiam nici eu, dar il cunosc pe unu' care o stie. Il cheama Gogu. :)
Link spre comentariu

lamuriti-ma si pe mine,la un toroidal ( de fapt este un stator de mtor) cum ii se calculeaza sectiunea? ca am citit pe forum si nu mai inteleg se calculeaza o singura sectiune?dimensiuniD=13cmd=6.5cmh=3cms=13-6.5=6.5s=6.5x3:2=9.75cm2Este bine? sau nu se calculeaza asa? :nas:Si daca am calculat bine cam cati W poate scoate?

Link spre comentariu

lamuriti-ma si pe mine,la un toroidal ( de fapt este un stator de mtor) cum ii se calculeaza sectiunea? ca am citit pe forum si nu mai inteleg se calculeaza o singura sectiune?dimensiuniD=13cmd=6.5cmh=3cms=13-6.5=6.5s=6.5x3:2=9.75cm2Este bine? sau nu se calculeaza asa? :nas:Si daca am calculat bine cam cati W poate scoate?

Gandeste-te ca tai torul pe jumate in asa fel incat sa rezulte 2 C-uri. Te uiti la taietura. E un dreptunghi. Ce dimensiuni are. Pai una este (D-d), iar cealalta este h. Aria va fi (D-d)*h=(13-6.5)*3=19.5cmp. Nu imparti la 2 ptr ca ai un singur circuit magnetic. Aia e sectiunea prin care trece tot fluxul.
Link spre comentariu

Nu merge sa folosesti un traf dintr-un stator de motor pt un amplificator audio :nebunrau: doar pt sudura mergesi pt av400 ai nevoie de un traf de 600w

Link spre comentariu

din c***t nu iese bicidaca ai cauta pe forum,ai vedea de ce nu merge,s-a mai discutat 1 data fix aceeasi treaba + ca sunt mult mai multe discutii despre trafuri din statoare

Link spre comentariu
Vizitator COSTIN250

AM UN TRAF NURMAL E+I CU SUPRAFATA S=17.7CM PATRATI POT SCOATE 500W DIN EL 2X50V PT UN AMPLIFICATOR. :da EU AM CALCULAT SI NU MERE .EU INTREB K CINE INTREABA NU GRESESTE :101

Link spre comentariu

500W in nici un caz, poate vreo 290. :sparge:Asta dupa calculul clasic valabil pt tolele autohtone fier-siliciu. Daca miezul ar fi mai de calitate poate ar merge sa "tragi" mai mult din el, dar asta nu avem cum sa stim. Oricum, poate sa fie si de aur ca :rade: oricum 500W e prea mult.

Link spre comentariu
Vizitator COSTIN250

eu lam calculat asa ca o sa imi incerc dupa formula [radical dinP1=S]asta ar insemnap1- 300.iar S-suprafata in cm*2deci eu zic ca scot din el 240 w.2x60v/4A.mersi pt rasp si din greseli inveti . :nebunrau: :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări