Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Nu vreau sa ma bag in discutia voastra dar postez aici pentru ca e vorba de un transformator. Au fost niste schimburi de pareri la capitolul "Amplificatoare". M-au pus pe ginduri parerea citorva useri referitoare la calitatea transformatoarelor toroidale produse in Romania asa ca am numarat spirele unui transformator de Petra:-miez: 4.8cm2-primar: 1450 sp. fi 0.4mm-secundar: 82 spire din 2 fire in paralel fi 1.2mmIntr-adevar, as fi folosit un numar mai mare de spV la sectiunea asta a miezului. Transformatorul avea in sarcina cam 50 grade si functiona non stop. S-a prajit cu ocazia unei furtuni se pare.Ca sa fiu crezut ca am numarat spirele pun o poza din timpul operatiei:

Link spre comentariu

o rugaminte: torul este facut din fisii insumate, sau din fisie continua? iar daca nu sint considerat insistent, se poate aproxima data cind a fost comandat la petra? multumesc!

Link spre comentariu

sunt trafo de ferita, si e fosibil sa mearga in surse in comutatie(cel E+E mai mult ca sigur)puterea scoasa din ele difera si de configuratia sursei, din cate stiu se pot scoate cam 100 W/cmp

Link spre comentariu

am un transformator E+I cu sectiunea de 50cm2 este bobinat in primar cu sarma de 1.2 iar in secundar are 2x50v cu sarma 1.8ce putere maxima are acest transformator?

Link spre comentariu

Sectiunea transformatorului suporta 2500W!Dar firele cu care ii bobinat trafu adica 1.2mm in primar aia inseamna 4.5A din care rezulta ca primaru debiteaza o putere maxima de 1000W! Secundaru 1.8mm inseamna 8,5A din care rezulta ca secundarul debiteaza o putere de 850W!De unde ai tu un traf cu 50cm2 sectiune? Lai luat de pe stalp?

Link spre comentariu

trafu il am de la unchiumeo(mare electrician) care il folosea ca ridicator de tensiune de la 220v la 280vacu cateva luni i-am zis despre planul meu cu statia si a zis ca ma ajuta cu trafu si astfel l-a bobinat cum am zis in postul de mai sus.mai am un traf mai complicat cu sectiunea de 45 cm2 tot de la unchiumeo. asta are ceva mai mare primaru cu sarma de 1.5 si in secundar l-am bobinat eu 2x35 cu sarma de 2(atat mi-a ajuns sarma).ce este complicat la acest traf este modul in care e construit(2 tipuri de E)asta ce putere are?

Link spre comentariu

Adic? e din 2 pachete de tole E puse gur?-n gur?? Rezult? un traf cu întrefier, asta-nseamn? ceva pierderi în plus. Miezul ar duce 2kW - 10% pierderi (aproximativ) = 1,8kW. Dup? sîrma din primar, cam 6A, ar fi 1,3kW, dup? cea din secundar, cam 10A, ar fi numai 700W. :limb:

Link spre comentariu

da exact cum ai zis zal ,,gura in gura". pacat ca nu am sarma sa fac secundarul de 2x50 ca loc este....daca sunteti vreunu din craiova ziceti-mi si mie de unde se poate cumpara sarma de bobinat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări