Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

cum pot calcula puterea unui miez toroidal stiind ca dimensiunile sale sunt 12 cm inlatime 6,5 cm diametru interior si 14,5 diametru exterior

Link spre comentariu

Este diametrul exterior minus diametrul interior , totul impartit la doi, si apoi inmultit cu inaltimea miezului.A, si sa nu mai aud tampenii de dublarea sectiunii ca umplu topicul de explicatii.

Link spre comentariu

(14,5-6.5):2*12=48CM2Ce putere as avea la aceasta sectiune?calculul pentru numarul de spire in primar va fi la fel ca la cele normale/frecventa retelei impartita la suprafata miezului rezultand numarul de spire pe volt/

Link spre comentariu

Da, puterea egal sectiunea la patrat, adica la tine 2.5KWnumar spire/volt egal 50 impartit la sectiune, adica aproximativ 1.Si cifra 50 doar coincide cu frecventa retelei.Banuiesc ca bobinezi un fost stator de motor asincron de vreo 7kw :da Sa te astepti ca daca il bagi in priza direct, sa iti sara siguranta. :nebun: :nebun: Nu e nimic iesit din comun, dar miezul fiind foarte mare, magnetizarea initiala cere curent foarte mult (de ordinul 30-40A). E util un circuit de soft start.

Link spre comentariu

cei care l-au pradat au mai lasat vro 30 de spire cu sarma destul de groasa cred ca e 1,5-2mm cred ca asta era primarul deoarece era primul

Link spre comentariu

gaura are 6,5 cm.Are rost sa ma complic cu el/adica sa il bobinez/

De bobinat il poti bobina, o sa aiba loc sarma, avand in vedere sectiunea mare care o are. Dar vei avea ceva de munca. Mai il poti taia pe jumatate, astfel obtinand 2 miezuri mai mici, care le-ai putea folosi in amplificatoare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări