Vizitator tudorikandrey Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 salut ma ch Andrei si am si eu o dilema ,daca ma poate ajuta cineva:am un transformator de retea ,iar primarul (220v) are o rezistenta de 23 ohmi>>> e normal asa ceva multumesc anticipat Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 salut ma ch Andrei si am si eu o dilema ,daca ma poate ajuta cineva:am un transformator de retea ,iar primarul (220v) are o rezistenta de 23 ohmi>>> e normal asa ceva multumesc anticipat tot ce e posibil , in curent alternativ o sa aiba mai mult poate vreo 28 ohmi daca traful e de peste 1 kw e posibil Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Poate daca traful e de putere mica, nu 1 kW!!!!!!!!!!!!(sub 100 W) Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 mie imi da can 7A la o rezistenta de 28ohmi , acumai ca nu stiu cum se ia in sarcina sau nu .... cred ca ai dreptate , eu am unul de vreo 15 ohmi si e de 400w Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Pai stai ca nu e asa! Impedanta pe care o prezinta traful prizei este f mare, pt ca el are o inductatna f mare primara. Ideal ar fi sa nu cada niciun pic de tensiune pe infasurari, pt ca asta reprezinta pierderi. Deci un traf cu rez mare in primar inseamna ca nu poate suporta un curent prea mare pana ce tensiunea va scadea semnificativ. De ex in cazul asta cu 23 ohmi, la un curent de 1A inseamna deja ca am o cadere de 23 V pe rez primara, deci mai raman doar 197V(presupunand 220 la priza) care sa induca tesiune in secundar, ceea ce nu prea e acceptabil. Si aici nu am luat in considerare si caderile de tensiune pe secundare si efectul inductantelor parazite, deci situatia e mai rea in realitate. Traful asta probabil ca duce cam 0.5 A la putere maxima, deci aprox 110 W maxim. Link spre comentariu
Vizitator tudorikandrey Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 deci cu alte cuvinte functioneaza????? ce naiba ca lam bobinat iara si acu are 24 de ohmi :cry: Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Da, functioneaza, ce te asteptai sa aiba rezistenta 0??? Link spre comentariu
Vizitator tudorikandrey Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 poi dar cum e posibil ? ca rezistenta e aproape de scurt circuit ... si daca e asa care e cam cea mai mica rezistenta ?(sunt incepator sa nu te enervezi ) Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Pai daca ai putea sa ai un traf cu rez 0 ar fi ideal si nu te-ar mai durea capul. Dar nu se poate asa ceva. Cand pui traful in priza nu e ca si cum ai pune in priza o rez de 24 ohmi!! In serie cu ea mai e o inductanta de catia henri(sau mai mult) care reprezinta o impedanta mult mai mare decat cei 24 ohmi. Curentul care circula in gol este dat de magnetizatia miezului, daca traful ar fi ideal, nu ar circula nicun curent prin el in gol. Link spre comentariu
Vizitator tudorikandrey Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 poi da dar mi se pare fff putin 24 ohmi la cat e bobinat acolo, la cele aproape 1000 de sp sau cate sunt Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 e normal, cuprul are rezistivitate mica 17 mili-ohmi pe metru pt fir cu sectiune de 1mm^2 Link spre comentariu
Vizitator tudorikandrey Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 ok multumesc nb . o sal bag in priza sa vad ce iese Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 ok multumesc nb . o sal bag in priza sa vad ce iese zi ce diametru are conductorul din primar Link spre comentariu
Vizitator tudorikandrey Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 poi cred ca e oleak mai mic de 0.33 Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 poi cred ca e oleak mai mic de 0.33atunci e bine , e asa cum a zis emy cam 100-150w Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum