Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Nu cred ca ai dat dimensiunile corect. Din ce ai dat tu, ar rezulta ca latimea miezului e de (65-51)/2 = 7 mm egal cu grosimea de 7 mm iar din poza e evident ca grosimea e mult mai mare...............

Link spre comentariu

Nu cred ca ai dat dimensiunile corect. Din ce ai dat tu, ar rezulta ca latimea miezului e de (65-51)/2 = 7 mm egal cu grosimea de 7 mm iar din poza e evident ca grosimea e mult mai mare...............

El ar vrea sa scoata aprox 60w din torul ala , cred ca e imposiil , poate daca ar fi fost smps ar merge
Link spre comentariu

am si eu o intrebare : as vrea sa modific un transformator de la cuptor cu microunde, deci las primarul , iar secundarul as dori sa il rebobinez, ca sa scot o tensiune :50v-0-50v c.a., ce conductor as putea folosi si cate spire trebuie sa infasurez pt o tens dubla de 50v, mentionez, ca traful as dori sa-l folosesc la alimentarea a doua kituri AV400 :freaza: ; face fata sau doar la unul? :nas:

Link spre comentariu

Kostyka, primul lucru care trebuie sa il faci este sa determini nr de spire/v adica bobinezi vreo 10 spire in secundar si vezi ce tensiune obtii, de aici calculezi nr de sp/v si apoi dimensionezi secundarele.Vezi ca trafurile astea de microunde sunt in general subdimensionate.

Link spre comentariu

Nu e bun de nimik ,am si eu unul acasa si se incinge de mama focului , e mult subdimensionat , ar trebui sa aiba cam 800w , dar sarma daca mai tin bine minte e de al , numai ca izolatia e rosie , ma refer la cea din primar ,ca secundarul e din cu , nici sa nu te gandesti sa tai sudura ca alta ca aceea nu o sa mai faci niciodata ,si se va incinge miezul, in gol consuma de rupe ,cred ca lucreaza la limita saturatiei are nevoie neaparat de o sarcina cat de 100w cred daca nu sare consumul prea mult , e bun pt sudura in puncte ...... nu te chinui ca nu merge

Link spre comentariu

asa cum am mai spus , revin cu niste masuratori ale trafului: traf 1 rar; si daca asta nu e bun, mai am unul mai mare el are in primar :0-220v-380v; iar in secundar scoate 24v-0-24v si e bobinat cu conductor de 2,5, asta cate spire ii trebuie pentru o tens.de 2x50v ac, atasez niste dimensiuni ale miezului :traf 2 rar

Link spre comentariu

din traful 2 o sa scoti maxim 250w aria sectiuni e de 15cm*2 , daca o ridici la patrat si imultesti cu 1.2 iti iasa puterea aproximativa ..... e mic pachetul de tole , daca mai ai unul identic si sa pui tolele intrun pachet mai gros , o sa scoti putere destula pt un av400, asa cu unu singur nu o sa mearga

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări