Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Acum 20 ore, Marian a spus:

Uita de condul inseriat cu primarul, nu e fezabil.

Fie rebobinezi fie cauti alt traf adaptor.

Un condensator inseriat cu primarul formeaza un circuit rezonant serie, inductanta vazuta din primar depinde de sarcina transformatorului, poate functiona extrem de instabil, nu doriti sub nici o forma sa ajunga la rezonanta in timpul functionarii, caci poate face muci toata electronica si se arde si el.

Un inductor nu creaza problema respectiva, dar tensiunea depinde puternic de sarcina, un transformator sau autotransformator este solutia functionala.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara si La multi ani,am gasit la un coleg in vanzari un traf facut 

special 220v/110v in carcasa cu steker si cablu model EU,iar pe 

carcasa priza speciala pt.steker USA.Trebuie sa soseasca si 

am rezolvat-o elegant,va multumesc tuturor pentru ajutor.

Link spre comentariu

image.thumb.png.186317b98fc91519bf86f00a0b62a6c0.pngimage.thumb.png.3b589fb6e90727924dd73fda3999b80a.pngimage.thumb.png.7ed3d74b3e1bf9f6e541c9ab71754948.pngimage.thumb.png.06a7f423b3db2b74b92827d412ccda07.png

Caleidoscop de electronica, de G D Oprescu. De sapte ani am un radio cu ceas in bucatarie cu traf la 110 cu conzi adaugati in primar. Da, putere mai mica si constanta, dar ideea este fiabila. Valide a dat o idee care merita incercata. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări