Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

sigur nu am deteriorat spirele primarului deoarece in primul rand primarul erA protejat de cateva straturi de folie izolatoare la care nu am umblatla mine mai mult tolele se incalzeau, bobinajul era aproape receoricum o sa-l folosesc pt sursa mea reglabila deci nu o sa functioneze continuu ci maxim 1 ora

Link spre comentariu
  • Administratori

dupa ce am citit 2 zile pe aici si am tot calculat nu mai inteleg nimic.Intrebarea mea este daca pot alimenta 2 module nmos 200 ca sa scot putere max cu acest traf s=17cmp primar cuem 0,8 sec cuem 1,8 2*35v

mergePuterea debitata de traf este sectiuna la patrat
Link spre comentariu
Vizitator ionut OANCEA

stie cineva cum se calculeaza diametrul sarmei pentru secundarul unui transformator de sectiune 7cmp ca sa scoata 12v?????????????????????care este formula????????????????

Link spre comentariu
Vizitator ionut OANCEA

stiu asta.pe mine a intereseaza sectiunea sarmei de cupru.pentru 12v mi-a iesit dintr-un calcul de care nu sunt sigur, sarma de 1,5 la 6A.E bine si 75 spire.e bine??????

Link spre comentariu

Pai sectiunea conductorului se alege in fuctie de puterea debitata nu in fuctie de tensiune,iar cu 75 de spire scoti 10v...Ps.:o intrebare si eu:tentru un traf cu tole in forma de U cu tole C+C puterea o aflu adunaud ariile ambelor sectiuni si apoi ridic la patrat?

Link spre comentariu

Formula pentru calculul diametrului conductorului de bobinaj este 0,7x radical din I .Unde I este curentul necesar in secundar in [A] iar diametrul rezulta in [mm]. Diametrul cond nu are nici o legatura cu tensiunea ci cu curentul. Coeficientul (0,7) poate fi ales intre 0,6 si 0,8 in functie de densitatea de curent j (A/mm patrat) cu care vrei sa "incarci" conductorul respectiv. 0,7 este o medie acceptabila ptr cazul tau. Personal am construit multe trafuri folosind aceasta formula cu rezultate bune.

Link spre comentariu

Se poate bobina un traf cu 2 sirme in paralel (de acelasi diametru) cu sectiunea toatala egala cu sectiunea sirmei care imi trebuie mie ? Dar de diametre diferite ?

Link spre comentariu

Se poate bobina un traf cu 2 sirme in paralel (de acelasi diametru) cu sectiunea toatala egala cu sectiunea sirmei care imi trebuie mie ? Dar de diametre diferite ?

Se poate , numai sa nu sari cateva spire cu o sarma si cu cealalta nu ,adica sa aiba acelasi numar identic de spire, daca sarmele au acelasi diametru o sa ai curent dublu ...
Link spre comentariu

Salutare la toti.Detin un transformator toroidal de la reductorii de curent si as vrea sa-l bobinez dar nu stiu mai nici o formula de calcul.Ma ajuta cineva?diametrul exterior=65mmdiametrul interior=51mmgrosime=7mmTransformatorul vreau sa aiba 230V/12V la 5-6A.Ce sarma trebuie sa aibain primar si secundar?Multumesc anticipat.Atasez si doua poze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări