Sandu 64 Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 buna seara incerc sa raspund pe rand @validae traful este E I cu sectiune de 13,4 cm mijocul de 3,2 si grosimea pachetului 4,2 Laturile E sunt pe verticala si e srans cu 4 tablite fata spate puse tot pe verticala,ultimele din pachet fiind E nu raman capete libere @flomar60 sunt aproape convins ca vibratiile vin de la cutie ,cand pun capacul se simpte putin cum este atras de campul magnetic @ sesebe,am redresor clasic traf+ punte,am sursa pc modificata in redresor,am sursa de 12v 30A pe care o pot regla pana la max 15v de ce sa avea nevoie de alt redresor? @vasile barsan redresorul pentru care am cerut pareri este cel din montaje devacanta,tehnium cu tristor`,schma discutata destul de mult pe forum @marian eu cred ca din cauza cutiei metalice bazaie trafu este aproape si de marginea cutiei si capacul aproape se lipeste de traf economic nu este la un mieiz de 13,4 am 850 spire in primar cu 0,35 si secundar de 1,2 si curentul de incarcare limitet la 3A incerc sa pun si poze daca reusesc Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 Pt ca ala este automat și face ceea ce trebuie. Am văzut multe baterii distruse de redresoare home-made. Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 (editat) Traful bazaie si datorita unghiul de deschidere al tiristorului. Editat Noiembrie 20 de vera Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 Dacă e bobinat strâns și împachetate tolele la fel, nu are voie să se audă nimic... Pe de altă parte, dacă bâzâitul e cauzat de câmpul de scăpări al miezului, doar rigidizarea mecanică a pereților îl poate elimina sau atenua.Încercați să introduceți între pereții liberi care vibrează și traf bucăți de polistiren extrudat. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 https://imgur.com/a/yel8BQK nu stiu daca ama pus pozele bine,dar incerc sa raspund pe rand la toti cei care au incercat sa ma ajute @ validae traf este un E I .eurile sunt cu laturile pe verticala strase cu tablite fata spate tot pe verticala,ultimele fiind E nu raman capete libere @ flomar cred ca bazaitul vine de la cutie si la terala trafului(tolele) si partea de sus sunt f. aproape de carcasa,cand pun capacul simpt putin campul magnetic care atrage capacul si bazaie mult mai tare @sesebe,am cerut ajutor pentru un traf care bazaie redrsoare am;redresor clasic traf punte,sursa pc modificata,sursa in comutaie 12v 30 cu reglaj pana la 15v si surse rglabile care pot fii folosite ca incarcator,nu am nevoie de altul @vasile barsan redresorul este cel di montaje de vacanta ,tehnium cu tristor discutat destul de mult pe forum @ marian asa cum am spus mai sus cred ca bazaie din cauza cutiei metelice nu e pus pe saibe de cauciuc si cred din cauza campului magnetic format vibreaza tabla Nu este bobinat economic S=13,4cm patr si are 850 de spire cu 0,35 in primar ,secundar cu 1,2 o sa incec sa il prind in toate cele 4 colturi cu saibe de cauciuc ,dar crd ca o sa bazaie capacul ,este f aproape de miez Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 Introduceți puțin forțat bucăți de polistiren extrudat între lateralele care vibrează și traf.E clar că pereții flexibili și subțiri vibrează din cauza câmpului de scăpări... Am un traf de sudură ,,Panzer,, ai cărui pereți de tablă bu bâzâie, ci ,,urlă,, când sudez. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 Acum 32 minute, Sandu 64 a spus: @vasile barsan redresorul este cel di montaje de vacanta ,tehnium cu tristor discutat destul de mult pe forum Va multumesc .. nu stiam despre ce este vorba. succes! Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 Acum 51 minute, Sandu 64 a spus: Nu este bobinat economic S=13,4cm patr si are 850 de spire cu 0,35 in primar ,secundar cu 1,2 S=0,9x3,2x4,2=12,1 cm², 850sp:230V=3,69 Sp/V. 3,69x12,1=45,1. Socotiti dvs, cât este inductia si daca este sau nu economic. 0,9 din prima formula e un asa-zis coeficient de împachetare. Oricât de bine ar fi strâns si impregnat transformatorul, el poate sa produca zgomot prin magnetostrictiune. Si poate interactiona cu materiale feromagnetice din jur. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 Eu folosesc formule mai simple 50/S, 50/13,4=3,73 sp/v 3,73x230=858 nu am avut proble cu trafurile pana acum si am avut care au stat alimentate 24 din 24 Dupa formula de sus ies 3,69sp/vx 230=848 ,nu e mare diferenta Nu inteleg 3,68x12,1=45,1 ce reprezinta Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 20 Partajează Postat Noiembrie 20 (editat) Cu transformatorul in cutie, alimenteaza un consumator rezistiv ( ex. bec far auto) si vezi daca mai bazaie. Spune-ne si noua rezultatul si mai vedem. 45,1, adica asta este constanta reala dupa care este bobinat traful tau. Coeficientul de corectie este functie de izolatia tolei, nu batut in cuie la valoarea de 0,9 (valoarea exacta, functie de tipul tolei este dat in cartile de specialitate). PS-inainte de impregnare (asa cum ti-au sugerat colegii) bate tolele cu un ciocan din lemn, pe latura lunga, pt ca I-urile sa fie apropiate de E-uri, fara intrefier. Editat Noiembrie 20 de vera Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Noiembrie 21 Partajează Postat Noiembrie 21 (editat) Am pus becuri si nu bazaie ,abia ca se aude diferenta intre mers in gol si sarcina In legatura cu bobinarea trafului la o sectiune de 13,4 cu 850 spire in primar este un bobinaj economic? Am citit undeva ,dar nu mai gasesc ,daca se pune o tabla subtire de aluminiu imtre miez si carcasa blocheaza campul magnetic care face carcasa sa vibreze Editat Noiembrie 21 de Sandu 64 Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21 Partajează Postat Noiembrie 21 Aluminiul nu are treaba cu asazisul cimp magnetic. Probabil ce ai citi se referea la altceva, eventual electromagnetic unde avea efect la partea electrica a cimpului, aluminiul fiind un bun conductor. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21 Partajează Postat Noiembrie 21 Bobinajul economic încarcă ceva mai mult miezul, dar s-a practicat și se practică la greu, fără probleme. Mai ales la tolele de calitate bună.Dacă traful în sine nu bâzâie, atunci bâzâitul e dat de tablele din jur, care captează câmpul de dispersie al trafului.Orice traf are un câmp de ,,pierderi,, care scapă din circuitul magnetic. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Noiembrie 21 Partajează Postat Noiembrie 21 Trafu din cuptor cu microunde,am facut din el aparat de sudat in puncte,ala este supereconomic mai putin de 40/S Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 21 Partajează Postat Noiembrie 21 Daca traful bazaie aprox. la fel in gol si sarcina, inseamna ca el este OK. Acum fa alt test-cu traful afara din carcasa, incarca un acumulator cu 3A si asculta daca bazaie. Daca tot bazaie este de la unghiul de deschidere al tiristorului. Daca nu bazaie, este de la campul de scapari+carcasa, asa cum au afirmat colegii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum