Dr.L Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 chiar e asa de greu sa cumperi un bec,daca zici ca de multimetru n-ai si sa incerci ce a spus zal,in loc sa-l astepti pe mos craciun sa vina cu specificatiile trafului? si mai zici ca e urgent si titlul nici pana acum nu l-ai modificat... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Interesant ceea ce spui. Asta ar insemna ca miezul are o caracteristica de saturatie destul de brusca. Oricum, in cazul asta lassa-l cu 312 spire. Despre sarma, in mod normal ar fi indicata sarma normala pentru ca cea litata ocupa mai mult loc la aceeasi sectiune efectiva(iar la trafurile de retea efectul de skin este neglijabil). Acum, daca tu ai suficient loc, poti sa folosesti si litata pt ca o sa iti fie mai usor sa o bobinezi. Link spre comentariu
kappy Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 Am procurat, de la un amic, un traf defect ce are sectiunea miezului de 17.5 cm2 si vreau sa il bobinez...am doua optiuni de calcul: - folosesc unul din cele 2 programele ce le-am gasit pe forum (interesant ca am introdus aceleasi date si dau rezultate putin diferite) - folosesc formulele de calcul de pe http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=434 Ce imi recomandati? Incercand sa proiectez bobinele din secundar am intalnit urmatoarele probleme: 1.Nu stiu exact daca modul in care vreau sa bobinez traful este corect...pentru asta am atasat o poza, dupa cum am crezut eu ca se face(am citit in acest subiect despre bobinarea intr-un singur sens dar in final nu imi dau seama la ce se refera)...va rog sa ma corectati daca gresesc 2.Doresc sa il bobinez astfel incat sa pot alimenta doua amplifuri P3A ...adica vreau 2 secundare la 24V cu sectiune mediana ....aici apare nedumerirea...trebuie sa calculez 2 secundare de 24v si 5.5A iar cand ajung la jumatatea nr de spire sa scot priza mediana afara....sau sa calculez 4 secundare de 12V si 2.75A si le leg doua cate doua ???(am impresia ca imi scapa ceva notiuni de baza pentru ca am calculat in ambele cazuri si imi rezulta puteri diferite de consum ...mai credibil calculul cu 2 secundare de 24V si 5.5A ) Mersi anticipat, Cipri Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 e la felsi sunt amperi ( A) nu amperi-ore ( Ah) Link spre comentariu
kappy Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 nu inteleg ce vrei sa zici cu asta...te referi la metodele de calcul?PS:mersi ca mi-ai atras atentia..am corectat Link spre comentariu
bolek Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 pai e la fel , adica 2 x 2 x 12V = 2 x 24Vgresesc undeva?! Link spre comentariu
kappy Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 ai dreptate... acum dupa cateva incercari mi-am dat seama ca am gresit atunci cand pentru fiecare secundar de 12V am atribuit 2.75A ... cand am introdus 5.5A pentru fiecare din cele 4 secundare de 12V am obtinut acelasi rezultat ca si in prima incercare cu 2x24Vin concluzie: 4x12V si 4x5.5A = 2x24 si 2x5.5A4x12V si 4x2.75A nu este identic cu 2x24 si 2x5.5A (eu asa am inteles) Dar cum ramane cu practica ...e corect cum am reprezentat grafic in desenul de mai sus metoda de bobinare? Ce inseamna: "se bobineza intr-un singur sens"? Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Ce inseamna: "se bobineza intr-un singur sens"?Sa ai acelasi sens de bobinare sau infasurare a conductorului de CuEm pe carcasa bobinei de cand incepi , pana termini numarul de spire pe care-l are bobina . Link spre comentariu
kappy Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 bun....si daca am 700 de spire in primar cum le bobinez spira langa spira fara sa ajung in capat ...sa tinem cont de carcasa bobinei care are vreo 5 cm si ceva lungine...ceva imi scapa...cum bobinezi atatea spire fara sa te intorci inapoi cu firul?PS: mersi pentru rabdarea de care dati dovada Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Mentii acelasi sens "perpendicular pe axa" (ex: sensul acelor de ceasornic), nu neaparat aceeasi directie pe "lungul axului"(ex: stanga) Link spre comentariu
BLK Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Domnul kappy, te rog eu frumos din sufletul meu de moderator tacanit, nu mai da quote la mesajul anterior, dublu quote, triplu quote, mega quote ("citeaza" sau cum ii zice in romana). Multumesc anticipat. Apropo, iti editez eu mesajele curente, dar pe viitor ma astept sa dai dovada de maturitate si spirit civic. Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 am si eu o intrebare:vreau sa izolez cu email o sarma,pentru a rebobina un traf,dar nu gasesc email ,sau poate nu stiu ce sa cer sau de unde sa cer....a mai facut cineva asa ceva?daca da imi poate spune si mie cum a facut rost de email? Link spre comentariu
BLK Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Nu cred ca operatia asta se face in casa. Cumperi cupru emailat si te apuci de treaba. Daca esti masochist, poti incerca sa emailezi si la domiciliu, dar sincer eu nu as face asta. Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 bine,o sa cumpar cupru emailat....Vreau sa rebobinez un traf in forma de "U" sa obtin 2x20,cum sa fac bobinele?Le fac de 20v ,fiecare pe cate o parte a U-ului,sau le impart egal,fac 4 de 10v si inseriez apoi? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Eu zic ca e mai bine sa le distribui deoarece o sa imbunatatesti cuplajul cu primarul, care banuiesc ca este de asemenea distribuit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum